Van értelme posztumusz kitüntetéseket adni az elhunyt halála után sokkal?
Ma olvastam egy csángó iróról vagy költőről, aki a halála után 35 évvel kapott valamilyen kitüntetést. Minden tiszteletem az övé, én soha nem leszek akkora ember mint ő, de kicsit értelmetlennek tartom ezt.
Szerintem max 1 éven belül lehessen adni az elhunytaknak kitüntetést, mert különben komolytalannak tűnik.
Volt valaki aki a halála után 5 évvel lett Budapest díszpolgára.
Ugyanis ilyen esetekben nem az elhunyt nagyságáról van szó, hanem a kitüntetés-adó személy/ek látványos puffogtatásáról.
Lehet, hogy a politikai rendszer volt az oka a késői kitüntetésnek. Bár ki tudja?
Én csak dolgozok évtizedek óta, de még soha senkinek nem jutott eszébe kitüntetést adni. Valahogy nem kerülhettem a szűk körök pixisébe. Nézd meg, kiknek adnak itt át kitüntetéseket? Mindig ugyanazok a nevek jelennek meg, akik persze idegent nem tűrnek maguk között. Ez 1990 óta így van. Engem meg már nem is érdekel a mindenkori hatalom arroganciája.
Halál után 1 évvel vagy 1 nappal mért nem komolytalan?
Megnyugtatlak, hogy amikor élőnek adnak kitüntetést, akkor is az a lényeg, ki, ill. milyen intézmény adja. Tehát egyfajta reklám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!