A rasszizmusnak mi az értelme?
úgy értem miért kell gyűlölni valakit csak azért mert más színű a bőre,
az egy másik dolog h a cigányok jó nagy tapló,bunkó,parasztok és őket utáljuk azért, de ne a bőrszínukért 16/f
"cigányok jó nagy tapló,bunkó,parasztok"
én is emiatt nem kedvelem őket nem a bőrszinük miatt
Mi a szó hogy rasszizmus.
Az izmus egy gondolkodás módra utal.
A rassz, a fajnál kisebb kategóriák pl: alfaj, nagyrassz, rassz stb. Ezek olyan különbségeket jeleznek, melyek látványosak.
Maga a rasszizmus szó annyit tesz hogy megkülönböztetik az embereket valamilyen különbségek alapján. Ez nem feltétlenül negatív dolog.
A kutyatenyésztők is rasszisták, mert egyfajta rasszú kutyát részesítenek előnybe.
Meg mindenki aki kategorizál.
Az, hogy kiírtsunk minden alsóbbrendű fajt!
Sieg Heil! Viktoria!
A cigányokkal minden kedves kommentelő egy fajba tartozik, akármennyire is nincs ez kedvére.
A rasszizmusban a rassz emberfajtát jelent. Europid, negrid, mongolid, azokon belül van egy csomó alrassz, amit az antropológia megkülönböztet.
rasszizmus az, amikor az emberfajtákhoz társadalmi, morális és politikai különbségeket rendelsz, és az így létrejövő csoportok között - a feltételezett különbségek alapján - hierarchiát (!) állítasz fel.
Rasszista előítélet az, amikor egy személlyel szemben egy „rasszhoz” való vélt vagy valós tartozása miatt előítéletekkel élsz. (pl. a négerek jó futók. ezen egyébként a feketék is vérig sértődnek ugyanúgy, mint a közismertebben rasszista kijelentéseken, de ez normális, én is megsértődnék)
Az is rasszizmus, amikor valakit bőrszíne ill külső jegyei alapján nem alkalmaznak.
Amit a kérdésben írtál, "a cigányok jó nagy tapló,bunkó,parasztok és őket utáljuk", ez is rasszizmus, mert azokat a cigányokat is beleérted, akik normálisak. Ez egyértelműen előítélkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!