Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi ez a nagyon erős, mélyről...

Mi ez a nagyon erős, mélyről jövő hazaszeretet?

Figyelt kérdés

Irtózik a hátam azoktól, akik csak fél szóvan is gyalázni merik a hazámat. Nem vagyok elkötelezett híve egyik pártnak sem. De néha azt, aki őseinket, vagy múltunkat, jelenünket rossz szóval illeti küldeném a bitóra. Számomra nincs nagyobb bűn, mint a hazánk megsértése. Teljesen elfogult vagyok a hazám iránt.

Ti is éreztek ilyet?

2012. jún. 25. 23:35
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy kiírok egy kérdést teljesen pártoktól függetlenül és máris jönnek a vádak, hogy jobbikos meg stb. Nem vagyok jobbikos. Elfogadom a múltunk bűneit és hibáit, de egy magyar ember ne hangsúlyozza őket. Mert az nem hazaszerető. Fogadja el a hibát értse meg de ne azt szajkózza örökké.
2012. jún. 26. 11:27
 12/31 anonim ***** válasza:
53%

Sokan azt gondolják, hogy mások csak szajkózzák a múltunk hibáit. De ahogy a tanár is, egy pszichológus is, de még egy orvos is felhozza sokszor a hibáidat, rossz szokásaidat, azt azért teszi, hogy te abból tanulj, vagy változtass az életeden. Azért teszik ezt, mert törődnek veled. Azért teszik, mert még nem tanultál belőle, és még mindig a régi rossz szokások rabja vagy.

Amíg sokan azt mondják, hogy a Hideg napok nem történtek meg, addig sokan fogják szajkózni azt. Amíg sokan nem értik meg, hogy hova vezethet egy nép kollektív gyűlölete, addig szajkózni fogják a kitelepítéseket, a numerus clausust és zsidó holokausztot. Amíg sokan azt hangoztatják, hogy Felvidéket a szlovákok „elrabolták” a magyaroktól, addig szajkózni fogják, hogy a Magyar Királyság nemessége nem adta meg azokat a jogokat a Királyság többi nemzetiségének, amikkel a magyarok rendelkeztek. Amíg sokan azt mondják, hogy inkább mennének vissza a kommunizmusba, addig sokan fogják szajkózni a csengőfrászt, a koncepciós pereket meg az ÁVH-t. Azaz amíg az emberek nem néznek szembe ezekkel a hibákkal (és valóban szembenéznek, nem csak a „jóvanna, ééértem” felkiáltással szabadulnának a témától), és nem tanulnak a magyarok történelem során elkövetett hibáiból, addig azokat a hibákat „szajkózni” fogják.

2012. jún. 26. 11:42
 13/31 A kérdező kommentje:
Utolsó, jó politikus lehetnél félre tudod magyarázni a dolgokat és elhitetni az emberrel az igazadat. De rám nem hatnak a politikusok. Mikor az atv-t nézem(magam se mtudom miért) és egy-egy riporter vagy vendég felhántorgatja a múlt bűneit és az idegeneket védik, sajnálják az NEM HAZASZERETET!!!!!
2012. jún. 26. 11:49
 14/31 A kérdező kommentje:
Meg akkor szerintetek én nem vagyok hazaszerető annak ellenére, hogy szeretem a hazámat? Érzem a szeretetet és azt csak én érezhetem ebben nem tud senki megcáfolni.
2012. jún. 26. 11:53
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok politikus, csak nem vagyok híve az árokásásnak. A buzgó, vak érzelmeket nem tudom elfogadni, legyen az jobb- vagy baloldali, legyen az „magyarimádat” vagy „külföldimádat”. Lásd reálisan a dolgokat, lásd az igazat!

Ha az ATV-n azt mondják, hogy igen, a magyarok kivégeztek igazságtalanul több tízezer zsidót/szerbet/szlovákot/stb…, és ezt alá tudják támasztani, és igazuk van, akkor el kell fogadni, hogy a magyarok is követtek el hibákat. Ez nem a hazaszeretet hiánya. De ha azt mondják, hogy a kommunizmus alatt mindenki boldog volt, akkor meg nem kell elfogadni, még ha magyarok is mondják az akkori Magyarországról. Ez igaz a kuruc.infora is. Ha azt írják, hogy Felvidéken csak magyarok laktak, a szlovákok soha nem voltak ott, akkor az hazugság, hiába mondják magyarok az akkori Magyarországról.

És nem vonom kétségbe az érzéseidet. Csak lásd, hogy a szerelem nem egyenlő a szeretettel. Ugyanis csak a szerelem lehet vak, az sokkal intenzívebb, egy idealizált kép irányába kifejezett érzelem, míg a szeretet sokkal mélyebb, mert reálisabban látja a másik felet, annak hibáival együtt.

2012. jún. 26. 12:13
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az utolsó hozzászólóval. egy dolog a hazaszeretet és egy dolog a fanatizmus. amit Te csinálsz, az a második kategóriába tartozik. én nem akarlak felbőszíteni Téged, de a JÓZAN hazaszeretethez hozzátartozik az, hogy lásd: követtünk el hibákat a múltban, jelenben, fogunk a jövőben, de ki ne tenné? senki, semmi nem tökéletes.

ha Téged anyukád leszidott kiskorodban, akkor az nem azt jelentette, hogy nem szeret, hanem azt, hogy ismeri a hibáidat, és tudja, hogy válhatná jobbá.

és EZ A SZERETET! amikor szeretsz valamit, de jobbá akarod tenni, és ennek az érdekében muszáj egy kicsit szidnod is. ha egy idealizálsz képért rajongsz és aki nem ért egyet veled, azt elküldöd a p*csiába (jelen esetben: a bitóra) az a fanatikus imádat, ami már egy fokon veszélyes. próbálj reálisabban gondolkozni, a saját érdekedben is!

2012. jún. 26. 14:40
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

ott kezdődne a hazaszeretet5, hogy mindenki befizeti az adót, és senki nem bliccel a BKV-n

amíg ez meg nem valósul, addig nincs értelme hazaszeretetről pampogni

2012. jún. 26. 15:30
 18/31 A kérdező kommentje:
Adót még nem fizetek, mert tanulok. (persze fizetek áfát meg ilyeneket nehogy azthidjétek, hogy nemtudom:D) és mivel nem Budapesten élek így bliccelni sem bliccelek.
2012. jún. 26. 20:37
 19/31 anonim ***** válasza:
76%

Én is érzek ilyet, és ma egyre több ilyen van. És most nem arra gondolok, hogy ha valaki építő kritikát fogalmaz meg, és segíteni akar, hanem arról, aki gyalázkodik össze-vissza, hogy Magyarország egy mekkora sz@r hely, húzzunk el innen erről a koszfészekről, stb. De tenni, nem tesz semmit. Vagy a másik: mikor külföldről pofázik.

Az a baj, hogy építő jellegű kritikát egyre kevesebbet hallani, és ha megszólom a rágalmazókat, akkor meg én vagyok a szűklátókörű és soviniszta.

2012. jún. 26. 22:19
 20/31 anonim ***** válasza:
* mármint magyarokat gyalázókból van egyre több, csak lemaradt.
2012. jún. 26. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!