Mit szólnátok, ha a (külföldi) párotok azt mondaná, hogy Trianon semmi?
Én úgy vagyok vele, hogy:
-A holokauszt, trianon egyre megy, a történelemmel tisztában kell lenni, de nem kell túlságosan elragadtatni sem magunkat, külön jó dolog ha van véleményem, de aki szeretek, azt nem dobom el ilyen miatt, ez csak részletkérdés egy szerelemben.
Mostani párom és én sem ugyanarra a pártra szavaztunk, mégsem fogom ilyenért bántani, mindenkinek meg van a joga a döntéshez és a véleményhez. Ha nem tudod elfogadni ezt a véleményét, akkor vagy beszéld meg vele, vagy küldd útjára, ha téged zavar, teljesen emberfüggő a dolog.
Kedves kérdező:
1. Trianon tényleg a múlté és a barátnődnek igaza van.
2. A holokausztot sem az átlagember hánytorgatja fel ugyanakkor ha éled a mindennapi életedet kb annyit hallasz róla mint Trianonról! Persze ha keresed akkor találsz rengeteg cikket mindkét témában de én spec nagyon ritkán olvasok róluk mert nem keresem őket.
A barátnőd okosnak tűnik. Szerintem tartsd meg mindenképp.
Irigylem hogy ilyen 100 éves dolgokon van erőtök vitatkozni.
Egyébként nekem se hiányzik a terület még ennek a felét se tudnák ezek a tolvaj politikusok normálisan elirányítani.
Az emberekre se tartok igényt a nagy részük már korcs se írni se beszélni nem tudnak normálisan magyarul, attól hogy az egyik dédanyja magyar volt ők nem azok már .
"Az emberekre se tartok igényt a nagy részük már korcs"
Jahát, ilyen alapon néhány kisközségen kívül minden területet elcsatolhatnál.
A barátnővel tökéletesen egyetértek. Szomorú és igazságtalan dolog, dolog, hogy feldarabolták annak idején a hazánkat, de ez ellen már úgysem tudunk tenni semmit. Más országok határai is változtak a világtörténelem folyamán, a gyarmatosításokról már nem is beszélve. Ebbe bele kell törődni. Vagy egyesek háborút akarnak mindenáron a szomszédos országokkal? Mert anélkül nem kapnánk vissza az elcsatolt területeke, az biztos!
És igen, a múlt sebeinek nyalogatása helyett foglalkozni kéne végre a jövőnkkel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!