Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kisemberek! Miért nem akartok...

Kisemberek! Miért nem akartok "nagyemberek" lenni?

Figyelt kérdés

Mindenki nyomja, hogy "jaaaj a kisemberek, mindenki a kisembereket nyúzza, jaaaj, de rossz nekünk, blablabla..."

Miért jó ez nektek? Miért nem törekedtek a jobbra? Miért elégedtek meg a szalagmunkával? Visszasírjátok a szocializmus, hogy "legalább volt biztos munkánk". De mi? Az is szalagmunka volt, vagy valami hasonló kaliberű. Nyilvánvalóan, hiszen akkor is ezt a tevékenységet végezte a kisember.

Miért hiányzik belőletek a törekvés, és az önfejlesztés?

2012. febr. 19. 19:53
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Nem nézem le mindet, vannak szakmunkás ismerőseim is, és nagyon jóba vagyunk. Lehet kicsit átfogóan fogalmaztam meg, de nem akartam hosszúra nyújtani a kifejtést, és lehet olyanok is magukra vették, akiknek amúgy nem kéne.

De amúgy szerintem mindenki tudja kikről beszélek. Nem fogom most átlapozni az egész oldalt, de naponta lehet találkozni ilyen kérdésekkel, hogy az illető várja az ilyen olyan támogatást, segély,t de ő nem hajlandó semmit se tenni a helyzete ellen. Ezt a kérdést hozzájuk intéztem.

És semmit sem terveztem mondani magamról, de a válaszolók kérdezték tőlem, aztán meg fikáztak páran.

2012. febr. 19. 22:06
 32/36 anonim ***** válasza:

"Nem hiányzik, csak nincs lehetőségünk a felemelkedésre."

Igaz, utólag már nincs. Az egész élet akkor kezdődik, amikor még játszik az ember. A felemelkedésre az esély megvan, de azt olyan korán kell kezdeni, hogy még nem fogja fel az egészet az ember. Nem, én sem a jó helyre születtem. Alkoholista börtöntöltelék+8 általánost és szakiskolát végzett szüleim vannak (akik el is váltak). Lényegesen jobb a jelenlegi helyzetem (anyagi és erkölcsi is), mint a szüleimé...

2012. febr. 20. 07:33
 33/36 anonim ***** válasza:

Talán mert csak egyszerűen élni szeretnénk....

A folyamat elkezdődött...

Anya és Apa 200.000 ft keres van két kölök egy kutyus és egy 19 éves autó.

A kereset 10 százalékát kispórolod,nehezen de biztosan.Igaz két-három évente beüt valami amire egy részét el kell költened. De azért próbálkozol. Tán még moziba is eljutsz havonta egyszer.

De a helyzetedről csak Te tehetsz s seftelsz.

Az "okos" kitalál valamilyen új, jól megmagyarázható adót mert ugye válság van meg minden.

Ennek ellenére minden "okosváltásnál" kitalálnak valamilyen furmányt amivel megszavazhatják

a saját jövedelmük emelését.

Ezek a furmányok nálad jövedelem kiesést okoznak. De ez a Te hibád mert élhetetlen vagy.

Mostanra már csak 5 százalékot takarítasz meg

De munkahelyed van a gyerekek nőnek mint a gomba a kutyus hűséges az autó rozsdás.

Minden remek.

Az "okos" számára még több kell. Újabb furmányos rendelettel a Te zsebedből veszi el.

A fizetésemelés szinte ismeretlen fogalom már 3 éve nem volt. De erről is Te tehetsz és mert nincs piacképes szakmád. Már mínuszban vagy.... kisebb Tv csomagra váltasz. A szolgáltató emeli a díjait mert a bevételnek meg kell lenni. Erről is Te tehetsz.

Csökkented a villany és gáz fogyasztásod mert élni kell,enni kell valahogy. Eladósodni nem akarsz ezért kikapcsoltatod a villanyt majd a gázt. A nappal kelsz a nappal fekszel, dolgoztok mindketten de szinte semmit sem ér. Az "okos" pedig hajtogatja a család fontos,a munka becsülete fontos, a csekk befizetése fontos. Nem érted miről is beszél majd rájössz rólad, biztos hogy nem...

Az "okos" dönt, jön a rendelet. Akinek 4 fala van az adózik. Akinek nincs pénze azt felkeresi a bank képviselője és hitelt vehet fel. Igen gyorsan elhúz a Mercédeszével.

Hogy mit csinálsz a Te döntésed, szabad ember vagy. Döntesz...igen az egyik falat.

Igaz néha beesik az eső és behordja a havat a szél de mikor besüt a nap akkor mosolyogsz.Nincs semmid, főleg "piacképes szakmád" csak a becsületed.

És megint döntesz. Nem szavazok én ezekre többet. Minek. A család és munka fontosságának illúzióját kergettetik velem de 23 éve csak marakodnak és újra saját fizetésük emelését szavazzák meg. Persze ok az van. Válság,nem európai fizú és az asszony is fodrászhoz jár.Csak egy dolog fogy gyorsabban mint a pénzük, a becsületük.

Meséli a szomszéd, hogy már az 500.000 Ft-ot kereső logisztikus is panaszkodik...egyre nehezebben fizeti ki a számláit. Kár , hogy nem tanult valamilyen piacképes szakmát.Egyszer mindenkit elönt a sz@r.

Az agysebészek is panaszkodnak mert politikusok akarnak lenni de ehhez agyzsugorító operációt kell végrehajtani. Bizottsági tanácsot hoznak létre, mert KI LEGYEN AZ UTOLSÓ . Őt már nem tudja megműteni senki ! :-)) jó úton járnak....bizottság:-))

Egy talpraesett parasztasszony is jobban vezetné ezt az országot. Gazda kell ! Nem vezér egy zsiványtanyán !

........Gondolkodni nem tanítanak meg, mert az nem piacképes szakma.......

2012. febr. 20. 22:40
 34/36 Shai-Hulud ***** válasza:

#22:40

Ez tetszett! Benned egy író veszett meg. Izé... EL! :-D

Pedro

2012. febr. 20. 22:45
 35/36 A kérdező kommentje:

ma 22:40

Ökörköri, ez még mindig a hónap kommentje! :D

Írtad már be másik kérdésemhez is. :)

2012. febr. 20. 22:55
 36/36 anonim ***** válasza:

Köszönöm, de ezt az élet írta. Én csak megfogalmaztam...

Ökörköri

2012. febr. 21. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!