Kisemberek! Miért nem akartok "nagyemberek" lenni?
Mindenki nyomja, hogy "jaaaj a kisemberek, mindenki a kisembereket nyúzza, jaaaj, de rossz nekünk, blablabla..."
Miért jó ez nektek? Miért nem törekedtek a jobbra? Miért elégedtek meg a szalagmunkával? Visszasírjátok a szocializmus, hogy "legalább volt biztos munkánk". De mi? Az is szalagmunka volt, vagy valami hasonló kaliberű. Nyilvánvalóan, hiszen akkor is ezt a tevékenységet végezte a kisember.
Miért hiányzik belőletek a törekvés, és az önfejlesztés?
12-es, annak válaszoltam, aki kérdezte.
11-es havi nettó 470 000-et keresek. Nem holmi fuvaros vagyok.
"Amíg főiskolára jártál, miből éltél?"
Itthon laktam, kaját és lakhatást biztosítottak nekem. Igen tudom, hogy vannak, akiknek még ez sem adatik meg, de azért szerintem ez még nem akkora előny az életben. Viszont minden mást a külföldön szerzett pénzemből biztosítottam magamnak.
"Teljes munkaidős melót kb. lehetetlen mellette vállalni."
Így van, mondom honnan volt a pénzem nagy része, kiegészítésnek vállaltam néha alkalmi diákmunkákat.
"Gondolom nem a szomszédban volt, szóval egy albérlet is kell."
Otthon laktam egyetem alatt.
"Ha ezt nem tudtad volna fizetni, mihez kezdtél volna magaddal?"
Ki tudtam volna fizetni, ha meg mégsem, akkor esetleg felvettem volna diákhitelt. Tudtam, hogy nem felesleges szakmát tanulok, és biztos voltam a visszafizetésben. Ahogy vissza is tudnám, ha felvettem volna.
"Hol tanultál nyelveket? Sok intézményben egy hellóra sem tanítják meg a diákot. Nyelvtudás híján hogyan mentél volna külföldre?"
Iskolában. Szerencsére nagyon-nagyon jó a nyelvérzékem. Angolul meg az internet és a filmek miatt egyáltalán nem nagy cucc, inkább a németet kellett tanulnom. De nekem kellett rávennem magam, máshogy nem megy.
"Mondjuk egy logisztikusban felmerülnek ilyen kérdések, szóval vagy nem igaz, amit írsz, vagy egyszerűen csak hülye vagy."
Mi van? A szakmámból kiindulva már nem is kérdezhetek ilyet? Annyi nyekergést láttam az oldalon, hogy várják az emberek a jólétet, de ők nem hajlandóak semmit se tenni érte, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés.
"Problémák vannak a fogalmakkal, mert attól, hogy esetleg keresel ennyit, ami még mindig nem a nagy emberek keresete, de nem is a nagyok munkaköre."
:D Ja mindjárt jön, hogy ez igazából az átlagfizetés Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!