Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kisemberek! Miért nem akartok...

Kisemberek! Miért nem akartok "nagyemberek" lenni?

Figyelt kérdés

Mindenki nyomja, hogy "jaaaj a kisemberek, mindenki a kisembereket nyúzza, jaaaj, de rossz nekünk, blablabla..."

Miért jó ez nektek? Miért nem törekedtek a jobbra? Miért elégedtek meg a szalagmunkával? Visszasírjátok a szocializmus, hogy "legalább volt biztos munkánk". De mi? Az is szalagmunka volt, vagy valami hasonló kaliberű. Nyilvánvalóan, hiszen akkor is ezt a tevékenységet végezte a kisember.

Miért hiányzik belőletek a törekvés, és az önfejlesztés?

2012. febr. 19. 19:53
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Akkor viszont értelemszerűen nem neked szól a kérdés, ha ennyit kerestek. Nincs semmi bajom azokkal, akik még többet is keresnek, és azokkal sem, akik kevesebbet, de legalább tiszteletreméltó, amit elértek, mert látszik, hogy akar tenni a jobb életéért. De elég csak megnézni az oldalt mennyire megy a rinya.

A konkrét példára válaszolva meg, ha én lennék az a gyerek, mindent megtennék, hogy kiszabaduljak abból a környezetből, és felkerüljek mondjuk Pestre, vagy Győrbe, vagy egyéb fejlettebb területre. Aztán ott ugyanúgy alap munkát végeznék, de elgalább lenne normális bevétel, amiből könnyebben eltartanám magam. Emellett autodidakta módon ezerrel tanulnék németül aztán mennék Ausztriába valami egyszerű fizikai melót végezni. 1200 euró már azért is jár. Persze hazahoznám, így már lenne nem is akármilyen fizetésem. Aztán tessék, kitörtem.

Igen kurv@ nehéz lenne az biztos, de ha valaki akarja, ez simán megvalósítható.

2012. febr. 19. 20:47
 22/36 anonim ***** válasza:

"Kisemberek! Miért nem akartok "nagyemberek" lenni?"

Azon nem tűnődtél még, hogy talán mert így érzem jól magam? Ha Magyarország miniszterelnöke akartam volna lenni akkor most az lennék. De téged az mért zavar én ki vagyok???

2012. febr. 19. 21:10
 23/36 anonim ***** válasza:

"Ha mindenki nagy ember, akkor ki dolgozik?"

Senki. Kihal az emberiség.

2012. febr. 19. 21:12
 24/36 anonim ***** válasza:

"Harmadik, ha neked megfelel a kisemberség, váljon egészségedre."

Tündérke! Neked is megfelel, különben nem lennél az! :)

2012. febr. 19. 21:13
 25/36 anonim ***** válasza:

"most mivel foglalkozol?

Logisztikus vagyok."

Akkor végre egy csicskát is üdvözölhetünk a csapatban aki alkalmazottként tengeti hétköznapjait. :)

Nem fárasztó?

2012. febr. 19. 21:16
 26/36 anonim ***** válasza:

"Mi van? A szakmámból kiindulva már nem is kérdezhetek ilyet? Annyi nyekergést láttam az oldalon, hogy várják az emberek a jólétet, de ők nem hajlandóak semmit se tenni érte, ezért fogalmazódott meg bennem a kérdés."

Hát bizony akkor te meglehetősen ostoba vagy. Ugyanis a jólét nem azt jelenti, hogy elmégy logisztikusként lecummantani mások péniszét.

2012. febr. 19. 21:20
 27/36 anonim ***** válasza:

"Nekünk sok ismerősünk és mi is keresünk ennyit."

Ennyit szerintem bárki. Ezért nem vágom logisztikus barátunk emberkedését. Én ha hiszed ha nem még ki sem számoltam a tavalyi bevételem, ezért még havi átlagot sem tudok most írni, mert nálam meg változó, évszakfüggő. De meg fogom tenni.

2012. febr. 19. 21:23
 28/36 A kérdező kommentje:

"Tündérke! Neked is megfelel, különben nem lennél az! :)"

"Akkor végre egy csicskát is üdvözölhetünk a csapatban aki alkalmazottként tengeti hétköznapjait. :)

Nem fárasztó?"

"Hát bizony akkor te meglehetősen ostoba vagy. Ugyanis a jólét nem azt jelenti, hogy elmégy logisztikusként lecummantani mások péniszét."

Uhhh...ömmm...most kicsit zavarban vagyok.

Felsővezetőként dolgozom és többtízmilliós transzferek lebonyolításában döntök. Nekem már csak a tulaj a felettesem, a nyolctagú vezetőség tagja vagyok, összesen 246 beosztott felett dönt ez a társaság. ha még én is kisembernek és csicskának számítok az országban, akkor Magyarország a 9,8 millió csicska országa.

2012. febr. 19. 21:36
 29/36 A kérdező kommentje:
Természetesen én sem ide kerültem egyből, hanem fel kellett küzdenem magam 2év alatt, igaz messze nem legalul kellett kezdenem. A tagok között én vagyok a legfiatalabb, így az én fizetésem is a legkevesebb, de látom magam előtt hova eleht jutni. A többiek 30 és 55 között vannak, fizetésük 500 000 és 1 800 000 nettó között mozog. Szóval meg van a motiváció.
2012. febr. 19. 21:43
 30/36 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Ja mindjárt jön, hogy ez igazából az átlagfizetés Magyarországon."

Nem, ez jóval több, mint az átlag. De attól, hogy a fizetésed nagy, TE még nem lettél az.

"Felsővezetőként dolgozom és többtízmilliós transzferek lebonyolításában döntök. Nekem már csak a tulaj a felettesem, a nyolctagú vezetőség tagja vagyok, összesen 246 beosztott felett dönt ez a társaság..."

Na EHHEZ képest viszont keveset keresel. Én programfejlesztőként (igaz elég speciális területen) kb. annyit viszek haza, mint te. Viszont nem én vagyok a cég második embere, sőt, elég sokadik vagyok a sorban.

Tudod más is tanul, próbál előbbre jutni, megélhetést biztosítani a családjának, jövőt teremteni a gyerekeinek, és nem lesz közülük mindenki vezető beosztású, sőt, a többség nem lesz az. Még csak sokat sem fognak keresni, mert egyszerűen nem jut mindenkinek jól fizető állás.

Tudod a "kisember" szó nem azt jelenti, hogy "másodrendű ember". Csak annyit, hogy nincs hatalom a kezében (általában nem is kell neki), nincs lehetősége beleszólni nagyobb horderejű ügyekbe, sokszor a véleményét sem kérdezik meg, mikor éppen róla döntenek. Viszont ők azok, akik adójukkal eltartják az ország nagy részét, akik dolgoznak, és létrehoznak valamit, és például miattuk keletkezik annyi szállítási feladat, amiből TE ilyen jó fizetést vihetsz haza.

Ne nézd le a kisembereket, gyakran nagyobbak, mint te.

Pedro

2012. febr. 19. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!