Ha szavaznátok, megszavaznátok a halálbüntetést?
Én mellette vagyok! Azt mondják nincs elrettentő hatása, szerintem meg van. Ha valaki megöl ma egy embert, röhögve megy a tárgyalásra, megkapja az x évét, bent kigyúrja magát, tv, jó kaja, fűtés, stb, jobban él, mint aki kint (szabadként) próbál megélni.
Sokan írták, hogy mi van, ha ártatlan valaki.
Példa: Kis Pista ül a tévé előtt és a kommandósok rátörik az ajtót, hogy megölte Nagy Pistát, közbe egész nap otthon volt és tévézett. Olyan nincs, hogy csak úgy 1 ártatlan embert letartoztatnak és kivégeznek.
Amúgy egy ártatlan embernek szerintem mind1, hogy 20 év börtön vagy pár héten belül kivégzik. Ezt azért írom, mert belegondoltam, hogy ha ez velem történne meg, 15-20 év börtön után elég dühösen jönnék ki, hogy ennyit szenvedtem a semmiért, nincs családom, nincs hol laknom, akkor inkább a halál. Aki eddig se volt hasznos, később se lesz hasznos a társadalomnak. Persze így önmagába semmit se ér a halálbüntetés, először egy normális párt, normális törvények, erős, nem idiótákból álló rendőrség, és olcsó börtönök kellenének.
"Azt mondják nincs elrettentő hatása, szerintem meg van."
Akkor 1:1. Mindenesetre a másik álláspont legalább statisztikákat tud mutogatni, amik alátámasztják.
"Olyan nincs, hogy csak úgy 1 ártatlan embert letartoztatnak és kivégeznek. "
Tudod nekem semmi bajom nem lenne a halálbüntetést pártoló állásponttal (valahol érthető), ha egy kicsit kevesebb lenne a szerintem, a ha, a nyilvánvaló.
Rajtad kívül sajnos van egy való világ, ahol emberek hamis vádakkal állnak bíróság előtt, ahol embereknek húsz év börtön után is van miért élniük, ahol a rendszerváltás óta egyre kevesebb az emberölés. Ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!