Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mostanában sokan jósolgatják...

Mostanában sokan jósolgatják a kapitalizmus bukását. Tényleg eljöhet ez?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, lehetséges, hogy a mi korunkban leszámolunk ezzel a rendszerrel? Kérem akinek esze is van az írjon, random buta emberekre nem vagyok kíváncsi!
2011. dec. 14. 09:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

ma 10:04

akkor sorold az alternatívákat.

2011. dec. 14. 15:53
 22/35 anonim ***** válasza:
43%

"Hogy lehet az emberiség ilyen kegyetlen, hogy egyeseknek minden nyilvános megjelenésére van egy milliós ruhája, meg egy gyémánt ékszere, amíg mások éheznek??? "

mert az ember ilyen faj.

2011. dec. 14. 15:56
 23/35 anonim ***** válasza:
Semmi se biztos, bármi megtörténhet.
2011. dec. 14. 17:42
 24/35 anonim ***** válasza:

"Egyébként az tény, hogy az értelmetlen túlfogyasztás megszüntetésével, és a multimillárdosok vagyonának egyszerű megfoasztásával, és szétosztásával nem lehetne mindenkinek normális élete? Hogy lehet az emberiség ilyen kegyetlen, hogy egyeseknek minden nyilvános megjelenésére van egy milliós ruhája, meg egy gyémánt ékszere, amíg mások éheznek??? Érthetetlen számomra"

Ugyanazért amiért benned se merül fel h eladd a számítógépet és éhezőknek segíts az árából. Benned is megvan a realitásérzék, h vagyonszétosztogatással úgyse oldanád meg a problémát.

2011. dec. 14. 18:25
 25/35 anonim ***** válasza:

15:16

"Egyébként az tény, hogy az értelmetlen túlfogyasztás megszüntetésével"

Mi az a túl? Mi az az értelmetlen?

"és a multimillárdosok vagyonának egyszerű megfoasztásával, és szétosztásával nem lehetne mindenkinek normális élete?"

Mi az a normális élet?

Amúgy oszd szét a milliárdosok vagyonát. Ennek egyetlen következménye lenne: nem lennének többé milliárdosok. Az életszínvonal nem változna érezhetően, a milliárdosok pedig néhány évtized alatt újratermelődnének.

Nem olyan egyszerű megváltoztatni egy társadalmi rendszert. Sőt, igazából tervszerű beavatkozással még senkinek sem sikerült tartósan és jelentős mértékben.

"egyeseknek minden nyilvános megjelenésére van egy milliós ruhája, meg egy gyémánt ékszere, amíg mások éheznek???"

Az éhezés zavar jobban vagy a milliós ruhák?

2011. dec. 14. 18:59
 26/35 anonim ***** válasza:

15:16 "Hogy lehet az emberiség ilyen kegyetlen..."

Ha jobban megnézed az általad körülírt kegyetlenséget, a kapitalizmus éppen abban különbözik a többi rendszertől, hogy sokkal jobb lehetőséget bizstosít a középrétegeknek, de akár a lecsúszottaknak is a felemelkedésre, a jólétre, mint bármely korábbi rendszer vagy a különböző diktatórikus kisérletek. Ez nem jelenti, hogy a kapitalizmusnál ne lehetne jobb rendszer, csak azt, hogy még nem találtak ki jobbat. Sőt a kapitalizmus mostani válságát is elsősorban az a bizonyos jóléti állam okozza, ami a tömegek relatíve magas életszínvonalát biztosította. Keress vagy találj ki olyan gazdasági modellt, ami szerinted igazságosabb és hatékonyabb, mint ami általában jellemző. valósítsd meg a saját cégedben azt, és ha tényleg jó lesz, majd lemásolják mások is, és alakítottál egy kicsit a világon.

2011. dec. 14. 21:30
 27/35 Antimod ***** válasza:

"Sőt a kapitalizmus mostani válságát is elsősorban az a bizonyos jóléti állam okozza"

Ezzel azért vitatkoznék. Érdekes módon évtizedek óta jól működtek egyes jóléti államok, csak most, hirtelen csúcsosodott ki ez a probléma?

Nem, szerintem a pézncsinálás a semmiből okozza a problémát, hitellufikat fújnak fel, ami mögött nincs semmi. Emellett ott van a globalizáció átkos hatása, amely megfojtja a lokális vállalatokat, aztán ha a multi odébáll, nincs a helyén semmi.

2011. dec. 14. 21:36
 28/35 anonim ***** válasza:

"Érdekes módon évtizedek óta jól működtek egyes jóléti államok, csak most, hirtelen csúcsosodott ki ez a probléma?"

Igen. Lásd még dohányzás. egészségtelen táplálkozás, kevés mozgás stb. Évtizedekig jól el lehet vele lenni, aztán egyszercsak kicsúcsosodik.

Most ezeket az évtizedeket kell kifizetnünk.

2011. dec. 15. 10:11
 29/35 anonim ***** válasza:

"Nos akkor már csupán egyetlen kérdésem maradt, a rendes, papíron létező szocializmus 100%-hogy nem megvalósítható? A renitens személyek eltávolításával?"

Igen, Hitler, Sztálin, és még jó pár diktátor is hasonlóan gondolkodott, gratulálok. Én tudom nektek mi a jó, akinek meg nem tetszik, azt "eltávolítjuk". Az, hogy neked nem jó a kapitalizmus, nem jelenti azt, hogy másoknak sem jó. A kapitalizmus világában nem csak milliárdosok, meg csórók vannak. Kevered a feudalizmussal. Van egy csomó másik réteg is, amelyik meg van elégedve a sorsával. Én például élek olyan színvonalon (van házam, egy 4 milliós autóm, el tudok menni nyaralni, és 100-150 ezer forintos értékig évente 1, esetleg 2 luxus kiadás is belefér -csocsó asztal pl-), hogy pont leszarjam, hogy vannak nálam gazdagabbak is. Az olyanok, mint Te, azt várják, hogy vegyék el azoktól, akiknek több van, és adják neked. Az, hogy mennyi munka volt az elvett vagyon mögött, nem érdekel gondolom. Igen, a milliárdos is megdolgozott a pénzéért. Valszeg heti bontásban több órát dolgozott, mint a Magyarországon óriási teljesítménynek hitt heti 40 óra. Az első milliárd után, ha nem vagy nagyon balfék, már gyarapodik a vagyon magától. De a 100 milliós mozgósítható vagyonról is elmondható ez. A kapitalista rendszerben bárkiből lehet milliárdos. De ehhez vagy jó helyre kell születni, vagy egy óriási ötlet kell. Kisebb ötletből kisebb pénz lesz. Erről szól az egész. Gondolkozz inkább egy jó ötletben, ne pedig ilyen f@szságokon.

De hogy a kérdésedre is válaszolják. Ahogy a többiek is mondták, nem lesz egy nagy vízválasztó vonal (hacsak nem lesz valami kataklizma), ami eltörölné az emberiséget. Az a helyzet, ez a rendszer már csak tökéletesedni fog, változni nem nagyon. minden réteg, ami korábban el volt nyomva, mára elérte a szabadságot. Nyilván vannak rétegek, amiknek jobb lenne, ha mesterségesen, a felsőbb rétegek rovására magasabb színvonalon tartanánk, de az meg ellenkezik az emberi természettel, és megint csak elvesztenénk a kapitalizmus legnagyobb vívmányát, a SZABADSÁGOT. Szerintem most az információs társadalom miatt fog alakulni valamicskét a világ, és biztos lehetsz benne, hogy jó irányba. A Te, és a legtöbb magyar gondolkodása kb 40 évvel van lemaradva a modern országokban élőkétől (pl Kanada), én személy szerint kb 15-20 év múlva fogok ott tartani, ahol most egy kanadai. De persze ezen nyilván berágsz, és gúnyolódni fogsz, de egyszer majd megérted. :)

2012. jan. 2. 18:11
 30/35 A kérdező kommentje:
Szerintem utolsó a te gondolkodásoddal van a probléma. Milyen mesterségesen felhúzott rétegekről beszélsz? Azokról akik napi 2dollárért gyártják a kaját neked a világ másik részén? Értem... Hát jó, legyek elmaradatott, de szerintem majd rádcáfol még a világ...
2012. jan. 10. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!