Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elmagyarázná nekem valaki...

Elmagyarázná nekem valaki hátha túl tudok rajta jutni?

Figyelt kérdés
drága Orbán miniszterelnökünk egyfolytában azt mondja mennyünk dolgozni.25 éves, nagyon szorgalmas, csinos ,érettségizett csajaszi vagyok.eladó tapasztalattal.4-6 órás munkákat vállalnék takarító, mosogató meg ilyenek, de ha van munka akkor én mért nem kellek sehova.csak 30 helyről nem szóltak vissza és 5-ről ha talán lesz munka szólnak.ha én ily fiatalon nem kapok munkát akkor Orbánunk szerint kit keresnek a munkahelyekre ha annyi van.
2011. szept. 30. 15:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
33%

,,Ha boldogulni akarsz, akkor ennek nem szabad problémának lennie a mai világban. A munka nem fog a szülőfaludba menni érted, és kopogni az ajtón."

Éhbérért , kocsmapultosnak átutaznál a fél országon? Ne kábíts már!

2011. szept. 30. 17:59
 22/26 anonim ***** válasza:
47%

Azt tudom javasolni, hogy ha tudsz kedved is van hozzá tanulj tovább. Vagy olyan munkát vállalj ami nem igényel szakképesítést.

Érettségivel: benzinkútasnak, bíztósítóhoz itt segítenek a továbbképzésben közben fizetést is kapsz, rendőrnek, vasútasnak, felszolgálónak ha már írtad, hogy csinos vagy. :) szállódákban stb.

Jelenleg 2 szakmám van mégis olyan munkákat vállalok ami nem igényel szakképesítést. Szorgalmasan gyűjtöm a pénzt, ha úgy adódik távozni tudjak. Állást keresgélek közben, de mégsem vagyok pénznélkül.

Nálad egy évvel vagyok fiatalabb!

Költözéssel kapcsolatban: Nem biztos, hogy megéri 70 ezerért albérletbe menni, mert előfordúlhat, hogy a szüleidnek kell kisegíteniük. Drága az albérlet, közösködésből meg veszekedések lesznek! Ha jelenleg a világ végén laksz akkor ki kell törnöd abból a közegből.

Pénzt csak pénzzel lehet csinálni.

2011. szept. 30. 18:41
 23/26 A kérdező kommentje:
17.15 undorító volt amit írtál.még egyszer ne írj.köszönöm.a 4 -6 órás munka a gyerekeim miatt kéne mivel két gyerekes anyuka vagyok.csak ezt már sehol nem tüntetem fel mert egyből elutasítanak.az utazás az bérlettel jár ami nem olcsó.tovább tanulni nincs pénzem sajnos.de ,hogy takarítsak vagy eladónak mennyek ahhoz nem kell tovább tanulnom.1 éves tapasztalatom van.ami jelent valami előnyt már mint én hittem.akik normális választ írtak azoknak köszönöm.
2011. szept. 30. 22:20
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"25 éves, nagyon szorgalmas, csinos ,érettségizett csajaszi vagyok."

Gondolom, nem Orbán tiltotta meg, hogy diplomád is legyen.

"ha van munka akkor én mért nem kellek sehova."

Gazdasági válság van, magas a munkanélküliség, és a munkanélküliség legjobban mindig a képzetleneket sújtja, ráadásul a nők eleve hátrányban vannak.

Orbánozás helyett akár tanulhatnál is valami szakmát vagy beiratkozhatnál egy egyetemre - többre mennél azzal.

2011. szept. 30. 23:01
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

23:01-es : Most írta, hogy gyerekei vannak. Bár lehet estin tanulni, de miből fogja etetni őket?

Amúgy egy diploma nem jelent automatikusan munkahelyet.

Én azt tudnám ajánlani, mint amit előbb mondtak, hogy a munkaügyi központokban kéne valami szakmát tanulni. Sőt, ha csak érettségid van, akkor pláne bármelyik első szakmatanulás ingyen van.

Mellesleg az igaz, hogy a munka nem fog egyből az öledbe hullani. Járd végig a várost, kopogtass be mindenhova, hogy te bizony munkát vállalnál. Ha neten nem válaszolnak, kis szerencsésvel ezzel a módszerrel találsz valamit.

2011. okt. 1. 00:39
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát az olvasottakból hozzávetőleg tudhatod a választ.

1. Minél nagyobb a tudásod, annál nagyobb az esélyed, de ez még nem elég. Érettségiből sajnos Dunát lehet rekeszteni, hozzáértésből már patakot se. Például sok nagyon kedves eladólánynak én magyarázom el, mi a különbség a párizsi is a mortadella között - és többé nem megyek oda. Ezzel nem Téged akarlak megbántani, csak illusztrálni, miről beszélek.

2. Amíg állást keresel, addig is gondold végig, milyen tevékenységet érzel magadhoz legközelebb, és módszeresen képezd magad belőle. Azért azt is nézd meg, van-e rá kereslet. eladóra nem nagyon, vagy ha mégis, rabszolgaként. Ha nem lesz egy jó és keresett szakmád, amiben, ahogy amerikai filmekben hallhatod "Te vagy a legjobb" - akkor csak véletlenszerűen lesz esélyed. De sikered soha.

3. Szakmaválasztáshoz kérj segítséget, ne szégyelld, nem könnyű eligazodni ebben a kérdésben. Ne dőlj be mindenkinek, azért vannak segítőkész szakmai szervezetek is ebben a témában.

4. Tájékozódj minden területen, vesd össze az egyik dolgot a másikkal. Ha nem érted, kérdezz rá, de ne nyugodj bele.

5. Légy magabiztos és határozott. Ha meg vagy győződve az igazadról, ne hagy lebeszélni magad. A határozott és nem tévedő embereket jobban is tisztelik, pl egy állás- interjún is nagyobb az esélye.

6. Ne hagy magad lerázni. Érdeklődj, telefonálj, kérj magyarázatot, ha kell a végtelenségig. Mulyának látszó embereket mindig és mindenhol le fognak rázni, ki fognak semmizni.

7. Végezetül: a sikerhez, ahogy nagy emberek ez már megmondták - nem ígérhetek mást, mint vért, verítéket és könnyeket. De eredményt csak ezek árán remélhetsz, a politikusok ígéreteit hallgasd meg hogy tájékozott légy, de változást magadtól remélj.

2011. okt. 1. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!