Elmagyarázná valaki mit akar ez sugallni? Nem értem mi a gond?
"Az országos cigány önkormányzat homlokzatát magyarokkal festetik ki a cigányok... Ki is dolgozik ebben az országban? A fényképek felérnek egy beismerő vallomással..."
Mi van akkor ha magyarok festenek?
a cigány önkormányzat aki olyan hűdenagyon kiáll a cigányok jogaiért, aki pampog, hogy a cigányoknak nem ad senki munkát, stb, az nem a munkára szomjas cigányoknak adja ki a munkát? ez a lényeg. (tehát vagy nem akarnak a cigányok dolgozni, vagy az önkormányzatuk diszkriminálja őket)
persze be lehet magyarázni minden szart. barikád nem demagógabb mint az index vagy akármelyik másik pártoldal.
mellesleg sosem állította be a magyarokat felsőbbrendűnek, de belőletek lesüt a gyűlölet.
15:24 gondolom erősen jobboldali érzelmű. És igen, én azt mondom, jobbik színvonal. Mellesleg:
"magyarokkal festetik ki a cigányok"
Nem az önkormányzat festeti. A cigányok festetik. Nem az a baj, hogy a cigányokat diszkiriminálja.Hanem az, hogy a cigányok dolgoztatják a magyarokat. Szerintük legalábbis.
A (szélső)jobboldaii sajtó ennyit tud, nem többet. Nincsenek jó képességű újságíróik, csak ideológiailag elkötelezettek, akik egy bizonyos belterjes gondolkodást ki tudnak szolgálni, de meghalnának, ha élvezetes cikket kéne írniuk mondjuk eg amerikai vígjátékról.
A szerző ugye már az első mondattal megadja az alaphangulatot: vannak a cigányok, és vannak a magyarok, átjárás nincs, összesmosás nincs, vannak ők, és mi. Ugyanezek az emberek bizonygatják, hogy ők nem rasszisták, sőt van cigány/zsidó/piréz barátjuk is, szóval ők tényleg nem azok.
A kérdés betetőzi az egészet: abból, hogy a romák két "magyar" ( mi van, ha a kérdező logikája szerint gondolkodok, szóval mi van, ha svábok? Vagy szloválkok? Ukránok? Rá van tán írva a homlokukra, hogy 100% magyar. Sőt: mi van, ha ezek az emberek "fehér cigányok", azaz nem barna börű romák? De ez egy átlagos (szélső)jobboldali újságírónak már túl sok, ilyet nem tanítottak az okj-s újságíró képzésen) vállalkozót alkalmaznak, arra kell következtetnünk, hogy ezek csak szívják el a pénzt. A szemetek. Ahelyett, hogy Kolompár Orbán maga festené a két kicsi kezével.
Értelmet ne várj a cikktől kérdező, ez egy zsigeri rasszistáknak írt cikk, akik nem tudnák értelmesen elmondani, mi a baj a képpel, csak hörögnek.
73
Bár nem engem kérdeztél, én azt tartom jobboldali érzelműnek, aki helyesli a giccsadót, de elképzelhetetlennek tartja, hogy egy Wass Albert könyvre, egy nagymagyarországos székelykapúra, vagy egy olyan istván a király előadásra, ahol trikolort lengetnek a szereplők, amikor az még nem is létezett akkor, is kivetnék ezt az adót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!