Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért lopnak a politikusok?...

Miért lopnak a politikusok? Elmagyarázná nekem valaki ennek a lélektanát?

Figyelt kérdés

Tudom vannak kivételek, meg egyik párt így, másik úgy, de nekem mind egy kutya, tájékozatlan utca embere vagyok, kissé naív... Képzeljétek ezt, ha magyaráztok nekem.

Nem értem egyszerűen, aki közpénzhez fér, valószínű, hogy nem olyan szegény családból származik, többnyire, mire kell még neki több? Gondolom már Te is elgondolkoztál azon, hogy mire költenéd az X milliárd forintot, ha megnyernéd a lottót. Holott soha nem vettél egyetlen szelvényt sem, ahogy Én.

Én úgy képzelem, hogy vennék egy vidéki házat, és mindenkinek, aki kedves a szívemnek egy lakást. (Sajnos ilyen emberből nem sok van...) Rendbe tenném a családom zilált anyagi helyzetét, és nyitnék egy megváltozott munkaképességű (mozgás fogyatékosok) embereket befogadó lakóházat. Eleinte talán részmunkaidőben dolgoznék, aztán pedig a lakóházért dolgoznék és azért, hogy a pénz ne folyjon el teljesen.

De mire kell egy közpénzhez hozzáférő felső vezetőnek, ill. politikusnak annyi pénz? Egyszerűen nem tudom fölfogni kicsiny agyammal. :S Segítsetek!

2010. okt. 3. 20:40
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Plussz én már akkor a földhöz verném a seggemet örömömben, ha 20 ezerrel többet kapnék, mint most... 90 ezret. A munkáért, amit szeretek. Nekik több száz ezrük van havonta. Mit kezdenek ennyi pénzzel?

Vagy csak én nem tudok élni?

2010. okt. 3. 20:42
 2/11 anonim ***** válasza:
több millió ft (vagy milliárd) + egy jó kis lopós közeg ----> vérszem --->könnyű feladatok apró felajánlások + otthon nyúz az asszony miért nincs telek uj kocsi stb.. Nagyon erős embernek kell legyen aki mégis megállja. Hát ezért.
2010. okt. 3. 20:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Mert megtehetik. Lehet álszentkedni, hogy becsületesség, meg jajj tisztességtelen.

Nem hiszem, hogy sokan lennének, akik ha olyan pozícióba vagy beosztásba kerülnének és megtehetnék, hogy következmény nélkül, - akár más kárára - a saját zsebének, vagy családjának, barátainak kedvezhetne, nem tenné meg.

Nem meglepő, hogy akinek van kihasználja a lehetőséget, akinek meg nincs sajnálja tőle.

2010. okt. 3. 20:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Nagy a csábítás. Könnyen mondja az ember, hogy ő biztos nem nyúlna hozzá. De őszintén: még soha nem kerültél te sem ilyen helyzetbe.

Ott indul a dolog, hogy ha valaki, hát ők pontosan látják, milyen bizonytalan a helyzet az országban - hát igyekeznek bebiztosítani magukat.

Elmennek egy partira. Muszáj jó ruhákat venni, mert különben kinézik.

Az asszony a partin cseveg régóta politikusok nejeivel. Mire hazaérnek, már kap az ember egy elég konkrét kívánságlistát. Attól ugye, akit a legjobban szeret.

Nézzük az életmódot. Mégse lakhatnak valami békási panelben. Sajnos valóban fontos a legjelenés. Úgyhogy szerez egy szép nagy házat, autót, satöbbit. A gyerekeket nem írathatja be egy sima iskolába, mert a többi gyerek ki fogja utálni. Na nem mintha annyira értenének a politikához, de ha a kedves szülők rájönnek, hogy politikus gyereke jár ide, képesek ellene hangolni a saját gyerekeiket. Szóval magániskola borsos pénzért.

Meg persze anyuéknak is kellene egy szép ház meg ápolónő, elvégre ők nevelték fel, hálával tartozik nekik.

Ésatöbbi, ésatöbbi, ami így eszembe se jut, mivel még soha nem voltam abban a helyzetben.

Ja de még egy: inádom a gyémántokat, minden vágyam, hogy lehessen egyszer gyémánt ékszerem. Biztos, hogy vennék párat.

Egyébként szerintem nem rosszabbak ők az átlag magyarnál. Lehet itt szenteskedni, de nemrég olvastam egy kérdést, hogy ki mit lopott már a munkahelyéről. Nem sokan válaszoltak, de rajtam kívül mindenki lopott - és még csak fel sem merült bennük, hogy ez nem jó. Még büszkék is rá.

(link: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Na most akkor miről is beszélünk? Az államkasszához képest ők is kb olyan szintű kárt okoznak, mint az irodista, aki ellop egy rakás papírt meg tollat. Semmiben nem rosszabbak a többieknél. Csak épp nagyban csinálják.

2010. okt. 3. 21:08
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
A politikusok nem azzal okozzák a nagy kárt, amit maguknak lopkodnak össze. Legtöbbjük azon munkálkodik, hogy az emberek és az államok eladósodjanak, a hatalmas nemzetközi bankok felé. Azért, hogy megalakulhasson az új világrend, aminek teljhatalma lesz az emberek fölött. Ahol az emberek egy csoportja az egész föld vezetője lesz.
2010. okt. 3. 23:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Mert alacsony jövedelműek és a megélhetésükhöz szükséges.
2010. okt. 7. 16:49
 7/11 anonim válasza:
Élnek az üzleti lehetőséggel, ez tradició mindenhol a világon.
2010. okt. 7. 23:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Miért?Mert a dőzsölés,rongyrázás nagyon sokba kerül :/

Például 700 000Ft-os vacsorák(nem vicC!Olvastam még régebben,hogy egy politikushoz jött valami fejes vendég és 700 000-Ft-ot szántak a vendéglátásának költségeire)Szóval,ez náluk is megélhetési lopás lehet...

2010. okt. 8. 07:47
 9/11 anonim ***** válasza:

A zsidó, vagy az ''elzsidósodott'' emberek általában lopnak.

A magyarországi politikusok többnyire zsidók, vagy ''elzsidósodott'' emberek. Asszem a lényeget elmagyaráztam.

Képzeld el, mi lesz a parlamentben 20 év múlva, ha a cigányok is ellepik majd...

2010. okt. 8. 09:14
 10/11 A kérdező kommentje:

Ha ez a megélhetésükhöz kell, akkor az nagyon szomorú. Mondjuk, ha valami kőgazdag családban nőttem volna föl és elkényeztett luxus kurv@ lennék, akkor biztos jobban megérteném. Ha hirtelen sok pénzem lenne, akkor sem fizetnék ki 700 ezret egy vacsoráért. Mi a jó büdös fenének?

Áh, azért köszönöm, h megpróbáltátok.

2010. okt. 8. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!