Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért lopnak a politikusok?...

Miért lopnak a politikusok? Elmagyarázná nekem valaki ennek a lélektanát?

Figyelt kérdés

Tudom vannak kivételek, meg egyik párt így, másik úgy, de nekem mind egy kutya, tájékozatlan utca embere vagyok, kissé naív... Képzeljétek ezt, ha magyaráztok nekem.

Nem értem egyszerűen, aki közpénzhez fér, valószínű, hogy nem olyan szegény családból származik, többnyire, mire kell még neki több? Gondolom már Te is elgondolkoztál azon, hogy mire költenéd az X milliárd forintot, ha megnyernéd a lottót. Holott soha nem vettél egyetlen szelvényt sem, ahogy Én.

Én úgy képzelem, hogy vennék egy vidéki házat, és mindenkinek, aki kedves a szívemnek egy lakást. (Sajnos ilyen emberből nem sok van...) Rendbe tenném a családom zilált anyagi helyzetét, és nyitnék egy megváltozott munkaképességű (mozgás fogyatékosok) embereket befogadó lakóházat. Eleinte talán részmunkaidőben dolgoznék, aztán pedig a lakóházért dolgoznék és azért, hogy a pénz ne folyjon el teljesen.

De mire kell egy közpénzhez hozzáférő felső vezetőnek, ill. politikusnak annyi pénz? Egyszerűen nem tudom fölfogni kicsiny agyammal. :S Segítsetek!

2010. okt. 3. 20:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ezt azért nem érted, mert neked más a dolgokhoz a hozzáállásod. Te egy húszezer forintos emelésnek is örülnél, és esélyesen a napi vagy ne adj isten, luxus szükségleteidre költenéd, nem? Ha ez a helyzet állandósulna, pár év múlva el sem tudnád képzelni (vagy legalábbis nehezen) hogyan élnél anélkül a 20,000 Ft nélkül. Persze, meg tudnád oldani: de ha nem kényszerítenek rá, te is szívesebben megveszed a milka csokit, mint a tesco gazdaságosat, nem?

Na most egy pillanatra képzeld el, hogy minden alapigényed ki van elégítve. Szabad vagy: bármire vágysz, megveheted. Ha vacsorázni szeretnél Magyarország legdrágább éttermében, esetleg szilveszterre kiruccanni Bali-ra, az sem akadály. Igen ám, de ekkora már egy olyan körben mozogsz, ahol a 40 milliós autó hétköznapi, és nem a horvátországi nyaralás, vagy a balaton között választanak az emberek. A barátaid mind gond nélkül veszik a tízmilliós öltönyöket egyszer alkalomra, és le fognak nézni, ha nincs legalább egy milliárdos villád. És lássuk be, egy politikus nem engedheti ezt meg magának normál fizetéséből. Amikor már megszűntek a hétköznapi igények, akkor az lesz a ciki, hogy pl a német kormányzó felesége milyen gyémántnyakláncot hord, amit te nem engedhetsz meg magadnak. Az angol bankár épp most veszi az új magánrepcsijét, és az asszony nyúz, hogy nektek miért nincs saját nyaralótok bora-borán? Innentől jön a vérszem. Neki lehet, neked miért nem? És jön a lopás.

Neki nincs az a visszatartó erő, mint nálad, hogy ha elkapnak, szankció lesz. Ismét képzeld el: nincs főnököd. Igényeid vannak, szegényen élsz (az ottani körökhöz képest...) de ha bemész a melóhelyre, nagyobb gond nélkül zsebre tehetsz egy összeget, és senki sem szólna meg érte. Nagyon keveseknek van elég gerincük ehhez.

2010. okt. 8. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!