Büszkék vagytok magyar származásotokra?
Nekem a származásomban alig van magyar kb 1/16-od rész. Olasz, német, sváb és magyar keverékként büszke vagyok a magyarságomra, igen.
A magyar valódi természete el nem a mai mivoltunk, el lett korcsosítva a szocializmusban a társadalmunk. A valódi magyar természet hősies, vidám, kitartó, hazafi, büszke, nem tűri az elnyomást.
Csak elhitették ezzel a néppel, hogy rosszakaratú, hogy neki semmi sem sikerül, hogy depressziós. És a mai gyerekek ezt szajkózzák ár tényként. Nagy kár.
"hogy a világ országainak a többsége utál minket. :D"
Ha a világ országain Szlovákiát, Romániát és Szerbiát érted, akkor igen.
Hogy is mondjam.... nem igazán érzek büszkeséget olyan dologért, amit csak úgy kaptam. Mármint arra sem vagyok büszke, hogy lány vagyok, barna hajú, balkezes vagy ilyesmi - mert ezek kapott, kész tények, amelyekért én magam semmit sem tudtam tenni.
De igen, én szeretek magyar lenni, szeretem a kultúránkat, a szokásainkat, irodalmunkat, de nem érzem, hogy bárkinél több lennék, csak mert magyar vagyok. Régen én is kihúztam a mellem, amikor külföldiekkel beszélgettem és elmondhattam, hogy magyar vagyok, de mára már annyira megszokottá vált a dolog, hogy rájöttem: én ettől nem lettem jobb náluk, sem érdekesebb. Mások éppúgy tesznek a magyarságomra, mint én mondjuk a zimbabwei, francia vagy angol származásukra.
Mára olyan dolgok tesznek büszkévé, amelyekért küzdenem kell és amelyekről elmondhatom, hogy saját magam révén értem el.
"Mára olyan dolgok tesznek büszkévé, amelyekért küzdenem kell és amelyekről elmondhatom, hogy saját magam révén értem el."
Több dolgot értél el segítséggel, mint gondolnád. De ettől még büszke lehetsz rá. Nemtudom van-e gyereket, rá is büszke vagy/leszel ha valamit elér, nem? A magyarság meg nem olyan dolog hogy csak úgy kapod, azért tenni is kell ám!
"Ha a világ országain Szlovákiát, Romániát és Szerbiát érted, akkor igen." - meg én az ukránok (tudom, mert van kapcsolatom velük), a franciák (tudom, mert találkoztam jó néhánnyal), és még jó néhány olyan állam vagy ország, ami nem feltétlenül utál, de hogy pozitív véleménnyel legyen rólunk, az is ritka...
Aki a "hogy a világ országainak a többsége utál minket. :D" választ írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!