Miért hal ki belőlem a nacionalista eszme?
Igazából kb 16 éves lehettem, mikor nagy világotmegváltó elméleteket szövögettem. Szerintem ennyi évesen nem probléma.
Aztán erősen szélsőjobboldali lettem. Ennek igazi előnye az volt, hogy a történelmet nagyon megszerettem, folyton törit tanultam. (meg is lett az eredménye az érettségin is)
Még most is azért bennem van az eszme, rühellem, ha valaki a hazámat vagy nemzetemet ócsárolja.
Az utóbbi kb 6-8hónapban folyamatosan csökkent a politika irányába való érdeklődés. Régebben mikor a magyar himnuszt meghallottam sírtam és hasonlók. Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka)
Mindig azt mondogatom ilyenkor magamnak, hogy úgyse tudok semmit tenni.
1; kevés vagyok én ahoz
2; amíg ilyen politikusaink vannak, addig ne is nagyon várjunk óriási fejlődéseket.
Valakinek ötlete van, hogy mi lehet ennek az oka?
Szerintem már minden létező okot leírtak előttem (kinőtted, tágult a látóköröd, nőtt a tudásod, stb.)
Így ne haragudj, de nem írok nagy újdonságot: Tizenévesekre jellemzők a mély / szélsőséges érzelmek, gondolkodásmód; lázadás, világmegváltó gondolatok... Normál esetben ezek átalakulnak, lecsendesülnek. Az ember "kiábrándul", megtanul szintetizálni, ill. talán egy kicsit megalkuvó is lesz.
Tényleg nagyon jók a tegnap 14:09, 14:21, 14:26 és 15:19-es válaszok... Köszönet a válaszadóknak!
Belőlem nem halt ki, csak átalakult, szélesedett a spektrum.
Mondjuk rám jó ideje nem jellemző a szemléletváltás, mint ahogy a világ sem változik számottevően.
" Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka) "
felnőttél
"ha a "másik fél" történelemkönyvét is elolvasnák. "
az általad emlegetett másik fél csöppet sem patrióta, jóval túl van már a patriotizmus határain.
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-06 14:1
Hát igen, baromi rossz felnőtté válni.
Úgy látom, de dolgozni, tanulni nem akarsz, csak gyűlölködni. :)
"De sokkal jobban érzem magam, valamivel egészségesebb eszme, ha fogalmazhatok így"
Ez így van rendjén.
Szerintem a patriotizmusnál erősebb nacionalizmus nem kell, mert úgyis átcsapna szélsőségekbe.
"Nem súlykolja azt belém: "kicsi magyar" "te vesztes nép tagja vagy" és hasonlók."
A Száray sem ezt súlykolja
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 08-06 15:19
találó jellemzés :)
"ugyanis az olyan emberek nélkül mint te is vagy, ennek az országnak rövid időn belül vége lesz."
azért ez így túlzás
és most nem akartam senkit se megbántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!