Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hal ki belőlem a naciona...

Miért hal ki belőlem a nacionalista eszme?

Figyelt kérdés

Igazából kb 16 éves lehettem, mikor nagy világotmegváltó elméleteket szövögettem. Szerintem ennyi évesen nem probléma.

Aztán erősen szélsőjobboldali lettem. Ennek igazi előnye az volt, hogy a történelmet nagyon megszerettem, folyton törit tanultam. (meg is lett az eredménye az érettségin is)

Még most is azért bennem van az eszme, rühellem, ha valaki a hazámat vagy nemzetemet ócsárolja.

Az utóbbi kb 6-8hónapban folyamatosan csökkent a politika irányába való érdeklődés. Régebben mikor a magyar himnuszt meghallottam sírtam és hasonlók. Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka)

Mindig azt mondogatom ilyenkor magamnak, hogy úgyse tudok semmit tenni.

1; kevés vagyok én ahoz

2; amíg ilyen politikusaink vannak, addig ne is nagyon várjunk óriási fejlődéseket.

Valakinek ötlete van, hogy mi lehet ennek az oka?

2011. aug. 6. 13:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Szerintem már minden létező okot leírtak előttem (kinőtted, tágult a látóköröd, nőtt a tudásod, stb.)

Így ne haragudj, de nem írok nagy újdonságot: Tizenévesekre jellemzők a mély / szélsőséges érzelmek, gondolkodásmód; lázadás, világmegváltó gondolatok... Normál esetben ezek átalakulnak, lecsendesülnek. Az ember "kiábrándul", megtanul szintetizálni, ill. talán egy kicsit megalkuvó is lesz.

Tényleg nagyon jók a tegnap 14:09, 14:21, 14:26 és 15:19-es válaszok... Köszönet a válaszadóknak!

2011. aug. 7. 00:25
 22/33 anonim ***** válasza:

Belőlem nem halt ki, csak átalakult, szélesedett a spektrum.

Mondjuk rám jó ideje nem jellemző a szemléletváltás, mint ahogy a világ sem változik számottevően.

2011. aug. 7. 05:32
 23/33 anonim ***** válasza:

" Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka) "

felnőttél

2011. aug. 9. 17:57
 24/33 anonim ***** válasza:

"ha a "másik fél" történelemkönyvét is elolvasnák. "

az általad emlegetett másik fél csöppet sem patrióta, jóval túl van már a patriotizmus határain.

2011. aug. 9. 17:58
 25/33 anonim ***** válasza:

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08-06 14:1

Hát igen, baromi rossz felnőtté válni.

Úgy látom, de dolgozni, tanulni nem akarsz, csak gyűlölködni. :)

2011. aug. 9. 17:59
 26/33 anonim ***** válasza:

"De sokkal jobban érzem magam, valamivel egészségesebb eszme, ha fogalmazhatok így"

Ez így van rendjén.

Szerintem a patriotizmusnál erősebb nacionalizmus nem kell, mert úgyis átcsapna szélsőségekbe.

2011. aug. 9. 18:00
 27/33 anonim ***** válasza:

"Nem súlykolja azt belém: "kicsi magyar" "te vesztes nép tagja vagy" és hasonlók."

A Száray sem ezt súlykolja

2011. aug. 9. 18:01
 28/33 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 08-06 15:19

találó jellemzés :)

2011. aug. 9. 18:02
 29/33 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális és érthető, hogy foglalkoztat a saját jövőd és minél többet akarsz elérni az életben. De ez még nem zárja ki azt, hogy azt gondolj a világról, amit szeretnél. Az jó, hogy nem látsz már mindenkiben ellenséget, hisz barátok és szeretet nélkül nem élet az élet. De ettől még nyugodtan tarthatod magad nacionalistának, persze nem kell átmennie sovinizmusba. Én például sosem tartottam magamat szélsőségesnek, nem akartam kiírtani a cigányokat és a zsidókat sem lőném a Dunába. Mégis büszkén vállalom bárki előtt, hogy nemzeti radikális vagyok, még akkor is ha az erőszakot nem pártolom. És irredenta is vagyok, mert ha lehetőségem lenne, újraegyesíteném a méltatlanul feldarabolt Magyarországot. Meg kell tudni különböztetni a "mindenki az ellenségem és dögöljenek meg mind" elvet az egészséges nacionalizmustól. Szerintem te az előbbi ideológiából nőttél ki, de az utóbbiból nem kell, sőt nem is szabad kinőnöd, ugyanis az olyan emberek nélkül mint te is vagy, ennek az országnak rövid időn belül vége lesz.
2011. aug. 9. 18:12
 30/33 anonim ***** válasza:

"ugyanis az olyan emberek nélkül mint te is vagy, ennek az országnak rövid időn belül vége lesz."

azért ez így túlzás

és most nem akartam senkit se megbántani.

2011. aug. 9. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!