Miért hal ki belőlem a nacionalista eszme?
Igazából kb 16 éves lehettem, mikor nagy világotmegváltó elméleteket szövögettem. Szerintem ennyi évesen nem probléma.
Aztán erősen szélsőjobboldali lettem. Ennek igazi előnye az volt, hogy a történelmet nagyon megszerettem, folyton törit tanultam. (meg is lett az eredménye az érettségin is)
Még most is azért bennem van az eszme, rühellem, ha valaki a hazámat vagy nemzetemet ócsárolja.
Az utóbbi kb 6-8hónapban folyamatosan csökkent a politika irányába való érdeklődés. Régebben mikor a magyar himnuszt meghallottam sírtam és hasonlók. Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka)
Mindig azt mondogatom ilyenkor magamnak, hogy úgyse tudok semmit tenni.
1; kevés vagyok én ahoz
2; amíg ilyen politikusaink vannak, addig ne is nagyon várjunk óriási fejlődéseket.
Valakinek ötlete van, hogy mi lehet ennek az oka?
Most is csak 19éves vagyok, szóval... egyelőre melózni akarok és tanulni.
Aztán meglátjuk.
Megjött az eszed.
A nacionalizmus egy régi, ideje múlt eszme, ami már csak a fejlődést gátolja.
A szélsőséges nacionalizmus a XX. században destruktívnak, rombolónak bizonyult. A XI. században ezekhez a megoldásokhoz visszanyúlni nem volna ésszerű.
Létezik viszont (legalábbis másutt) egyfajta egészséges, nemzetépítő patriotizmus, egyfajta hazafiság, amely Magyarországon a történelem pontos ismerete, és a tények "helyes" értékelése nélkül nehezen létezhet.
Sok történelmi ellentmondás, ellentét feloldható, és sok "lózung" nevetségessé válik, válna, ha a "másik fél" történelemkönyvét is elolvasnák.
Lehetséges, hogy a történelmi tudásod kibővült annyira, hogy ezt érzed.
"Most is csak 19éves vagyok, szóval... egyelőre melózni akarok és tanulni."
Igen, épp ezt szerették volna elérni, látom nálad sikerült is.
Egyszer mindenki elmegy dolgozni, szerencsére sikerült ezt elérni. Semmivel nem jobb azoknak, akik inkább segélyért mennek.
A nacionalizmus pedig nem vész ki belőled, hanem kis szerencsével átalakul, megváltozik.
Kevesebb lesz benne a vérgőz, több a tárgyi tudás, és az objektív szemlélet.
"Kevesebb lesz benne a vérgőz, több a tárgyi tudás, és az objektív szemlélet."
Ez már most is észrevehető.
De sokkal jobban érzem magam, valamivel egészségesebb eszme, ha fogalmazhatok így.
Nincs veled semmi baj. Lenyugodtál, leszálltál a földre.A saját életeddel foglalkozol, kézzelfogható eredményeket akarsz elérni (fizetés, karrier, önálló élet...), nem pedig ábrándozol.
Attól még, hogy nem sírsz a Himnuszon és nem érdekel a mai politika, még szereted a hazádat. Csak gondolom, kezdesz kiábrándulni a vezetőinkből. Ez meg ép észre utal.
"Magyarországon a történelem pontos ismerete"
A legtöbb könyv egymásnak ellentmond, a történészek is sokszor mást mondanak.
Akkor hol lehet tanulni?
Minket a Száray féle könyvből tanítottak, eléggé kisebbségi komplexusa tud lenni annak, aki nagyon tanulja.
Én a wikipédiáról tanultam a törit főként, azt valamivel objektívebb. Nem súlykolja azt belém: "kicsi magyar" "te vesztes nép tagja vagy" és hasonlók.
Cigányokat attól még rühellem.
Üdv Szabolcsból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!