Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hal ki belőlem a naciona...

Miért hal ki belőlem a nacionalista eszme?

Figyelt kérdés

Igazából kb 16 éves lehettem, mikor nagy világotmegváltó elméleteket szövögettem. Szerintem ennyi évesen nem probléma.

Aztán erősen szélsőjobboldali lettem. Ennek igazi előnye az volt, hogy a történelmet nagyon megszerettem, folyton törit tanultam. (meg is lett az eredménye az érettségin is)

Még most is azért bennem van az eszme, rühellem, ha valaki a hazámat vagy nemzetemet ócsárolja.

Az utóbbi kb 6-8hónapban folyamatosan csökkent a politika irányába való érdeklődés. Régebben mikor a magyar himnuszt meghallottam sírtam és hasonlók. Most meg nem tudom mi van velem, egyre inkább a jövőt építgetném. (tanulás, munka, munka)

Mindig azt mondogatom ilyenkor magamnak, hogy úgyse tudok semmit tenni.

1; kevés vagyok én ahoz

2; amíg ilyen politikusaink vannak, addig ne is nagyon várjunk óriási fejlődéseket.

Valakinek ötlete van, hogy mi lehet ennek az oka?

2011. aug. 6. 13:53
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:

Most is csak 19éves vagyok, szóval... egyelőre melózni akarok és tanulni.

Aztán meglátjuk.

2011. aug. 6. 14:02
 2/33 anonim ***** válasza:
43%

Megjött az eszed.

A nacionalizmus egy régi, ideje múlt eszme, ami már csak a fejlődést gátolja.

2011. aug. 6. 14:02
 3/33 anonim ***** válasza:
93%

A szélsőséges nacionalizmus a XX. században destruktívnak, rombolónak bizonyult. A XI. században ezekhez a megoldásokhoz visszanyúlni nem volna ésszerű.

Létezik viszont (legalábbis másutt) egyfajta egészséges, nemzetépítő patriotizmus, egyfajta hazafiság, amely Magyarországon a történelem pontos ismerete, és a tények "helyes" értékelése nélkül nehezen létezhet.

Sok történelmi ellentmondás, ellentét feloldható, és sok "lózung" nevetségessé válik, válna, ha a "másik fél" történelemkönyvét is elolvasnák.

Lehetséges, hogy a történelmi tudásod kibővült annyira, hogy ezt érzed.

2011. aug. 6. 14:09
 4/33 anonim ***** válasza:
36%

"Most is csak 19éves vagyok, szóval... egyelőre melózni akarok és tanulni."

Igen, épp ezt szerették volna elérni, látom nálad sikerült is.

2011. aug. 6. 14:10
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer mindenki elmegy dolgozni, szerencsére sikerült ezt elérni. Semmivel nem jobb azoknak, akik inkább segélyért mennek.

A nacionalizmus pedig nem vész ki belőled, hanem kis szerencsével átalakul, megváltozik.

Kevesebb lesz benne a vérgőz, több a tárgyi tudás, és az objektív szemlélet.

2011. aug. 6. 14:21
 6/33 A kérdező kommentje:

"Kevesebb lesz benne a vérgőz, több a tárgyi tudás, és az objektív szemlélet."

Ez már most is észrevehető.

De sokkal jobban érzem magam, valamivel egészségesebb eszme, ha fogalmazhatok így.

2011. aug. 6. 14:24
 7/33 anonim ***** válasza:
87%

Nincs veled semmi baj. Lenyugodtál, leszálltál a földre.A saját életeddel foglalkozol, kézzelfogható eredményeket akarsz elérni (fizetés, karrier, önálló élet...), nem pedig ábrándozol.

Attól még, hogy nem sírsz a Himnuszon és nem érdekel a mai politika, még szereted a hazádat. Csak gondolom, kezdesz kiábrándulni a vezetőinkből. Ez meg ép észre utal.

2011. aug. 6. 14:26
 8/33 anonim ***** válasza:
70%
egyszerűen csak kinőtted. nekem is volt ilyen korszakom, amikor menő volt zsidózni meg cigányozni. de így 21 évesen már kinőttem. a gond ott van amikor 20 év után sem növöd ki.
2011. aug. 6. 14:27
 9/33 A kérdező kommentje:

"Magyarországon a történelem pontos ismerete"

A legtöbb könyv egymásnak ellentmond, a történészek is sokszor mást mondanak.

Akkor hol lehet tanulni?

Minket a Száray féle könyvből tanítottak, eléggé kisebbségi komplexusa tud lenni annak, aki nagyon tanulja.

Én a wikipédiáról tanultam a törit főként, azt valamivel objektívebb. Nem súlykolja azt belém: "kicsi magyar" "te vesztes nép tagja vagy" és hasonlók.

2011. aug. 6. 14:29
 10/33 A kérdező kommentje:

Cigányokat attól még rühellem.

Üdv Szabolcsból!

2011. aug. 6. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!