Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha esetleg bevezetik, hogy...

Ha esetleg bevezetik, hogy külföldre távozó diplomásoknak vissza kell fizeteni a taníttatásuk költségét, azt hogy fogja az állam ellenőrízni? Például ha én Kamcsatkában dolgozom majd ápolóként, mérnökként. Stb?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 11:49
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Amit a chicagoi magyar családról mondtam, az igaz. Ők gyakorlatilag NEM fizetnek, 3 átlagos egyetemista gyerek után.
2011. jún. 14. 13:25
 22/47 anonim ***** válasza:
82%

>> Ha itthon megbecsülnék annyira a szaktudást...

Félrebeszéltek. Nem arról van szó, hogy itthon nem becsülik meg, hanem hogy itthon nem fizetik meg eléggé. A kettő nem ugyanaz. Persze, hogy itthon gyengébben fizetik meg, hiszen Mo. nem Svájc, itthon éppen ennyivel kisebb az életszínvonal.

Nem csak az orvosokat fizetik rosszabbul, de a varrónő, hentes, villanyszerelő is annyival kisebb fizetést kap, mint svájci kollégája. Most akkor ezek is menjenek ki ? De a állattenyésztőnek is kisebb a jövedelme, mint a svájci állattenyésztőé !!! Akkor az állattenyésztő is menjen ?

Látjátok feleim, elvi kérdésekről van szó. A igazságosság és törvényesség azt kívánja, hogy aki (orvos) ingyen kapott valamit (kiképzést), abban a reményben, hogy a lakosságot fogja gyógyítani (praktizál) - az ne tolvaj módjára slisszoljon el (kihasználva a törvénykezési joghézagokat), amikor vissza kell adni a kölcsönt !

2011. jún. 14. 14:29
 23/47 Vree ***** válasza:
51%

Megmondom mi a baj az ilyen véleményekkel. Mindenki enyhítésért üvöltözi, de mindenki csak olyan terülteteken szeretné persze csak csökkenteni ahol -ő személy szerint- nincsen érdekelve. Innen jön a "nehogymáazénpénzemből" mentalitás. Miközben full pofátlanul használ minden közszolgáltatást amit ebből a pénzből biztosítanak (persze AZT a pénzt is örömmel visszakapná, valahogy nem vonja meg a párhuzamot ok-okozat között csak siránkozik hogy mekkora részét biztos ellopják...) Talán hatékonyabban fellehetne használni a pénzeket, erről lehet vitatkozni, de amíg mindenki arról ordibál hogy vegyék el azoktól a csoportoktól amikhez ő nem tartozik miközben enyhítésért ágál ott ahol ő érdekelt, addig - amíg az államunk fenáll - a helyzet nem fog változni. Amit ezek az idióták elérnek, csak az, hogy az állam még több pénzt von el mindenkitől, miközben a dolgokon csak alig alig javít. Ez a "nekem rossz, másnak is rossz legyen" vagy a "legyen másnak sokkal rosszabb, ha nekem cserébe kicsit jobb" hozzáállás eredménye. Szeretném, ha észrevennék, hogy minden pénzt amit mástól vesznek el, azt egyben tőlük is. Nem hiszem hogy egyáltalán bármelyik panaszkodó belelátna a tényleges gazdaságtanba vagy akát venné a fáradtságot, csak ránéz a nagy összegekre és azon agyal hogy hány lekvárosbuktát tudna venni belőle.

Mellesleg azt sem ártana megérteni hogy a külföld nem ellenség, hanem olyan hely ahonnan egyedüliként tudunk még több pénzhez, szaktudáshoz stb. jutni ha jól használjuk ki.

2011. jún. 14. 15:11
 24/47 anonim ***** válasza:
67%

Amit Amerikarol irsz az igaz, de amennyire en tudom, egy allami egyetemen szerzett diploma erteke nem hasonlithato egy maganegyetemen szerzettehez.

A hiteles forditast meg hogy tagadod meg, mikor azt magancegek is csinalhatjak. Szerintem amire te gondolsz az a közhiteles forditas, amit az OFI csinal, de arra meg semmi szuksege egy olyannak, aki kulfoldre megy, boven eleg a hiteles, a közhitelesrol azt sem tudnak hogy mi, ez ilyen magyar f+szsag. Raadasul nemtom mas diplomaja milyen, de az enyem ketnyelvu, szoval forditasra semmi szukseg.

Ezt a visszafizettetest meg fogalmam nincs, hogy hogy gondoljak, legfeljebb raterhelhetik az illeto szuleire. Egy jogallamban termeszetesen nem tortenhet ilyen, de mivel Mo. nem jogallam, igy barmi lehetseges, lasd magantulajdon szentsege vs. magannyudijpenztarak. Mo.-n f+ingod nincs, hogy fel ev mulva mivel all elo a kormany.

2011. jún. 14. 15:26
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
kur.va könnyen kilehet vitelezni ne legyen senki eltévedve...aki meg külföldre megy az mind hazaáruló...
2011. jún. 14. 16:15
 26/47 A kérdező kommentje:

És hogyan lehet szerinted "k.rva könnyen kivitelezni ?

Magyarországon az egyetemke nyilvántartásai is nevetségesek. Amíg nem volt minden diáknka OM azonosítója, még annak se tudott az állam utána nézni, hogy egyáltalán jár-e egyetemre vagy hogy egyszerre hányra. PL. az ELTE meg a művészeti egyetemek fejkvótára kapták a pénzt, azaz arra, hogy hány DARAB hallgatójuk volt , eközben pedig a haallgatóik vígan járhattak akár másik suliba is.

De ez csak egy példa, mennyi rendszertelenség és adminisztrációs hézag van a hallgatói nyilvántartásokban.

Szerintem egy ilyen rendszert szinte lehetetlen bevezetni, de kíváncsi vagyok , hogy csinálnád.

Egyébként attól még, hogy vki csináltat magának egy külföldön is elfogadtatható diplomafordítást, attól még nem tudod ráverni, hogy biztos azért, mert Kamcsatkában kapott mérnöki állást, már bocsi.

Persze ha a ti gyereketek lenne, akkor nem kéne bevezetni és nem lenne hazaáruló..

2011. jún. 14. 16:21
 27/47 A kérdező kommentje:

meg jönnek ezek a példálózások a külfölddel,mikor még Amerikában is el lehet intézni, hogy kb ingyen tanítsanak..

De pl. csomó európai országban is.

2011. jún. 14. 16:24
 28/47 anonim ***** válasza:
0%
Utolsonak: Hat ilyen ez az orszag, a nepesseg egyik fele kivandorol es hazaarulo lesz, a masik meg otthon marad a sok cigannyal es a kiszamithatatlan jovovel, hogy igazi hazafiakkent dolgozhassanak ehberert egy kulfoldinek!
2011. jún. 14. 16:27
 29/47 anonim ***** válasza:
78%

"Nem azért mennek ki mert ott jobban megbecsül9k. Alulképzett félhülyékre kint sincs szükség."

Én szaktudásról beszéltem, nem alulképzettekről. Két külön dologról beszélsz.

Lehet rám fujjogni, de én pl. azt tanulom, amivel majd a jövőben foglalkozni szeretnék, még csak nem is egy haszontalan dolgot, itthon is lenne rá szükség, mégis szinte lehetetlen vele elhelyezkedni, mert az önkormányzatok nem tudnak annyi embert foglalkoztatni, amennyire szükség lenne. Akinek ebben az ágazatban van munkája, örül, ha diplomásként keres 80-90 ezret egy hónapban. Ezzel szemben én most csak Angliát néztem, mert angolul tudok, naponta legalább 10-15 hirdetés jelenik meg, ahol ilyen végzettséggel rendelkező embert keresnek, forintba átszámolva kb. 8000-es órabérért.

Akkor miért is maradjak itthon? Ott végezhetem azt a munkát, amit szeretek, bár ugye szükség itthon is lenne rá, de ez nem számít, megfizetnek érte, és társadalmilag is jobban megbecsülik.

2011. jún. 14. 16:43
 30/47 anonim ***** válasza:
49%

Aki ezt a visszafizetést helyesli, az hülye vagy félhülye.

Én saját költségemen tanultam, én fizettem a tandíjt! Akkor én kinek és mit fizessek mégis vissza? vagy ki pénzelte az én "kiképzésemet", ha minden költséget én álltam? Jó lenne kevesebbet hőbörögni kicsit, tisztelt panelprolik...

2011. jún. 14. 17:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!