Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha esetleg bevezetik, hogy...

Ha esetleg bevezetik, hogy külföldre távozó diplomásoknak vissza kell fizeteni a taníttatásuk költségét, azt hogy fogja az állam ellenőrízni? Például ha én Kamcsatkában dolgozom majd ápolóként, mérnökként. Stb?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 11:49
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
48%

Úgy, hogy nem kapsz semmi igazoló iratot, amíg ki nem fizetted, amivel tartozol.

Már nehogy az legyen, hogy én fizessem a Te kiképzésed árát...

2011. jún. 14. 12:01
 2/47 anonim ***** válasza:
48%
helyesnek tartok..nálunk a kórházban már jóformán csak külföldi orvosok vannak mert a magyarok külföldre mennek....fizessék csak ki kamatostól..
2011. jún. 14. 12:02
 3/47 anonim ***** válasza:
58%
tartom..
2011. jún. 14. 12:02
 4/47 anonim ***** válasza:
68%
Ha itthon megbecsülnék annyira a szaktudást, mint külföldön, akkor nem akarnának kimenni a diplomások. Azt ugyan lesheti bárki, hogy én ezért fizessek. És bátran le lehet pontozni, ennél többel is lehúznak ebben az országban, ez már nem oszt, nem szoroz :)
2011. jún. 14. 12:04
 5/47 A kérdező kommentje:
Árad itt mindenkiből a jóindulat...
2011. jún. 14. 12:05
 6/47 A kérdező kommentje:

De most komolyan, hogy lehetne ezt kivitelezni?

önmagában azzal, hogy pl. nem adnak vkinek a diplomájáról hitelesített fordítást, szerinted el lehet intézni ?

szerintem nem.

és egyáltalán, ez felmenő rendszerben vonatkozna a hallgatókra, vagy azokra is, akik pl. a törvény bevezetésekor még nem végeztek, de már rég a felsőoktatásban vannak.

és ha 2011-2012-ben ezt elfogadja a kormány, onnan még mennyi idő, hogy életbe lépjen ?

2011. jún. 14. 12:08
 7/47 anonim ***** válasza:
50%
Én pl. most megyek ki. És nem érdekel a csomó siránkozó akik azt nyomatják, hogy az ÉN PÉNZEMBŐL tanultál. Le sz& rom. jobb fizetés, jobb életkörülmény. Jöhet a lepontozás.
2011. jún. 14. 12:08
 8/47 A kérdező kommentje:

Az én tesóm pl kétdiplomás lesz nemsoká és a másodikat fizette a család. Borzasztó nehéz volt..

Ehhez képest vannak olyanok, akik pl egy tanév különbséggel kezdték el a két képzésüket és ezért az állam bácsi mindkettő diplomájukat fizeti 8tesóm erről nem tudott, ha egy évvel hamarabb kezdi a 2. szakját, neki is fizették volna..)

vagy pár éve volt egy olyan szabály, hogy ha vkinek a 2. diplomája tanári képesítéses, azt fizetik neki.

az persze nem gáz, ha vkinek 2 vagy több diplomát állt az állam, de ha egyet és van mersze külföldre menni, akkor meg fizessen, mint a köles, mi ?

például ha én vagy a tesóm elmennénk.. nem elég, hogy a szüleim fizették neki a másoddiplomáját, fizethetnénk ki még egyet.

2011. jún. 14. 12:13
 9/47 A kérdező kommentje:

egyébként elmondanám azoknak, akik pl. azzal pedáloznak, hogy mondjuk az USÁban sincs ingyen a felsőoktatás, hogy ez marhára nem igaz. ismerek egy magyar családot, 3 egyetemista gyerekkel. Chicagoban laknak, kikölzöttek vagy 8-10 éve.

na, nekik mindhárom gyereknek majdnem ingyen van az egyetem. egy kisebb összeget befizetnek talán , de a nagyobb részé állami támogatásokból megússzák .Mindhárom gyerek átlagos képességű diák és sima állami egyetemre járnak.

2011. jún. 14. 12:18
 10/47 Vree ***** válasza:
38%

Kettes számú nagyeszű, és a külföldiek akik a helyükön vanna azok is fizessék vissza a saját államuknak?

Ne beszélj már úgy az állam kasszáról, hogy "a te pénzed". Amit a te részed belőle, amit ténylegesen tőled vonnak le az kutyaszar ahhoz képest hogy amibe kerül hogy fenntarstanak egy iskolát. Tessék: visszakapsz valamit az adódból (töredéket, mert az nem csak oktatásra megy el), cserébe nem járhatsz felsőoktatásba. Fair?

2011. jún. 14. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!