Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha esetleg bevezetik, hogy...

Ha esetleg bevezetik, hogy külföldre távozó diplomásoknak vissza kell fizeteni a taníttatásuk költségét, azt hogy fogja az állam ellenőrízni? Például ha én Kamcsatkában dolgozom majd ápolóként, mérnökként. Stb?

Figyelt kérdés
2011. jún. 14. 11:49
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

én őszintén szólva az ilyen véleményeknél azt nme értem, hogy nekik nincs családjuk ? szóval ha ők nem is, de a gyerekük, rokonuk, barátjuk...stb. se járt tanult soha felsőoktatásban ?

mert akkor tudnátok milyen orbitális pénzekben van egy átlag családnak a gyerek akkor is, ha államilag finanszírozott képzésen van - utazás, koli/albérlet...stb.

vicces lenne, ha pl. én is meg a tesóm is ki akarnánk menni külfödlre ( és a tesóm mondjuk azzal a diplomájával, amit pont az állam fizetett) és kikövetelné valaki, hogy fizessük már ki ezt a két diplomát is,összesn hármat a családban.

én egyébként azokra sem vagyok irigy, akiknek 2 vagy több diplomájuk van ingyen, és remélem, hogy jól ki tudják használni.

2011. jún. 14. 12:29
 12/47 A kérdező kommentje:

Visszatérve az eredeti kérdésre : hogyan lehetne ezt kivitelezni ?

ha vki kéri a diplomájának más nyelvre való fordítását és hitelesítését, az még szerintem nem jelenti azt, hogy elmegy/ el tud menni vele más országba dolgozni.

egyébként is nagyon durvának és kivitelezhetetlennek tartanám, ha ilyesmihez kötnék a nemzetközileg érvényes diplomafordítások kiadását.

szóval hogy lehetne ezt szerintetek kivitelezni ?

én egyébként biztosan nem vezetném be, de ha pisztolyt tartanának a fejemhez, akkor is csak oylan emberekre akik pl. több mint 10 évig kint dolgoznak vagy ilyesmi.

2011. jún. 14. 12:40
 13/47 A kérdező kommentje:

és azt sem tudom, hogy be lehetne -e olanokra vezetni, akik már a felsőoktatásban vannak ???

vajon a képzési szerződésükben van ezzel kapcsolatban vmi ?

2011. jún. 14. 12:42
 14/47 doboszoli ***** válasza:
76%

Persze, fizettessék vissza velük!

Mi a f.sznak mennének el, amikor itthon is kapnak munkát nyolcvanezerért?

Ja, hogy ebből nem lehet megélni, sőt megalázóan kevés? Gondolom téged ez sem érdekel, csak szajkózod a Vezér belédplántált gondolatait.

A lojalitás oda-vissza működik barátom.

2011. jún. 14. 12:52
 15/47 A kérdező kommentje:

mit szólnátok inkább ahhoz, ha pl. az orvosoknak inkább jelentősen megemelnék a fizetését, annak érdekében hogy ne vándoroljanak el ekkora létszámban és hogy ne kelljen helyettük külföldi munkaerőt felvenni ?

vagy ha Pokorni ennyire "lojális", miért nem ajánlja fel pl. a vagyonát a felsőoktatás számára ? Pár embert abból is ki lehetne taníttatni.

2011. jún. 14. 12:58
 16/47 A kérdező kommentje:
De tényleg, hogyan lehetne ezt a rendszert egyáltalán kivitelezni ? Vkinek vannak ötletei ?
2011. jún. 14. 13:04
 17/47 anonim ***** válasza:
21%

"Ha itthon megbecsülnék annyira a szaktudást, mint külföldön, akkor nem akarnának kimenni a diplomások"

Nem azért mennek ki mert ott jobban megbecsül9k. Alulképzett félhülyékre kint sincs szükség.

2011. jún. 14. 13:17
 18/47 anonim ***** válasza:
32%

"Én pl. most megyek ki. És nem érdekel a csomó siránkozó akik azt nyomatják, hogy az ÉN PÉNZEMBŐL tanultál. Le sz& rom. jobb fizetés, jobb életkörülmény. Jöhet a lepontozás."

Jött. Viszont vissza már ne gyere soha. Köszönöm.

2011. jún. 14. 13:18
 19/47 A kérdező kommentje:

Jó. És mit gondolnátok, ha Ti vagy a gyereketek kerülnétek ilyen helyzetbe - még csak nem is karrierizmus és a jobb élet reményében, hanem például mert életetek párja egy külföldi lenne és kimennétek hozzá ?

Mit éreznétek, ha jönne a csekk Pokornitól, hogy fizessél vissza 30 millió forintot az orvosi diplomádért ?

És mi lenne, ha még csak nem is egy jól fizető országba kerülnél ?

(Mielőtt bárki belém kötne, nem vagyok orvos és a családban sincs orvos és pillanatnyilag egyik családtagom sem készül külföldre.)

2011. jún. 14. 13:24
 20/47 anonim ***** válasza:
63%
Valaki tanult valamit, ami nem büfé, de Magyarországon nem tud elhelyezkedni (na nem pont azért, mert tájékozatlan a munkaerőpiac világában, de mint tudjuk, a munkaerőpiac 5 percenként változik), viszont külföldön van rá kereslet és még álláshirdetésre is jelentkezne. Nem tudja visszafizetni a taníttatását, mert nincs munkája. Kint viszont lenne, de nem engedik ki. Csodálatos.
2011. jún. 14. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!