Az iskolákba miért nem vezetik be az egyenruhát, és az erkölcstant?
előző iskolámban volt egyenruha.
És erkölcstant is tanítanak mindenhol, ahol van hittan, nálunk ha jól emlékszem 9. vagy 10. -ben volt.
És ostobaság azt hinni, hogy bármit is befolyásol a gyerekek viselkedésén, életszemléletén.
Egyenruha? Mi az úr istennek? Aki ruha alapján ítél, az úgyse teljesen normális, nem szoktak manapság ruha miatt kiközösíteni senkit.
Erkölcstan? Ez most komoly? Még egy tök fölösleges, semmire se jó óra, a rajz, művészetek, ének, filozófia és még hasonló ökörségek mellé? Ha elvárják a mai fiatalságtól, hogy 2 idegennyelven beszéljen, vágja-kenje a természettudományokat és még emellett szeressen olvasni is akkor ne terheljetek minket még ilyen tök fölösleges dolgokkal, ez csak "lógós óra" lenne úgyis amire még a tanár is tojik.
Az egyenruhát valahol megértem, bár ezzel senki sem változna meg. Annyi lenne, hogy amikor hazaér, átöltözik, és kész. Hétvégén ettől még ugyanúgy elmegy bulizni.
Erkölcstan: Nekem van rajzom,műszaki P.O.-m, fizikám,kémiám heti egy órában, és azoknak sincs semmi értelme, minek kémiát,rajzot tanulnom, ha eleve egy olyan szakra járok, ami felkészítő jellegű, és köze sincs ahhoz, amivel majd foglalkozni fogok. Mégis, nekem művészettörténetet kell tanulnom holnapra, miközben matek,töri és annyi más dolgom lenne, hogy nem látok ki a TZ-kből. Sosem tanultam erkölcstant, mégis egy normális ember lettem, és kiforrt a jellemem, nem lehet már változtatni a dolgon. Van egy rakás példaképem, őket követem, és ha jól alakul a nyomukba lépek, de ne kelljen már beülnöm, és azt hallgatni, milyen a normális viselkedés, amikor az egy tág fogalom, és amúgy sem érdekel senkit. Szeretek olvasni, de sokat költök a ruháimra(talán rossz tulajdonság, talán nem) és szeretem amikor azt mondják "jól nézel ki". Ha ez baj, akkor sem fogok változtatni csak azért, mert röhejes ruhákban kell a suliban lennem, és ez igazából csak azoknak kedvez, akiket cikiznek, vagy nincs elég önbizalmuk/trehányak/kockák odamenni egy lányhoz. Sose feledjétek, a lány hiába bombázó, nem a szép pasik tetszenek neki, hanem az, ha ki tudsz állni érte és meg tudod védeni magad, igényes vagy, és magabiztos.
16/f
18:15:
Jó hogy szólsz, az etikát kihagytam a "semmi értelme sincs, mert letojja mindenki" órák közül. Etika oktatáshoz is volt szerencsém, ha jól emlékszem filmeket néztünk rajta, szóval sok értelme nem volt.
"Akkor a sok divatmániás egyéniség is rákényszerülne arra, hogy valamit csináljon is. Meg talán nem lenne annyi füves, részeg tizenéves se a hétvégén."
Attól ,hogy valaki egy divatmajom, még csinálhat valamit. Ha mást nem, majomkodhat. Mint most itt te! Gyanítom, hogy téged keményen megaláztak középsuliban és most itt engeded ki a feszültséget.
Ja és ugyanúgy tökrészegek lennének, csak egyenruhában.
A tekintélyelvűség nem jó dolog! Te is tudnád, ha éltél volna tekintélyelvű időkben. Mondjuk az értelmesebb ember enélkül is tudja, de te... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!