Ez pontosan mit jelent? Nem utasíthatják vissza a végzettségüknek nem megfelelő munkát sem az álláskeresők
Ha nem szimpi a fejem az ügyintézőnek, azt mondhatja, hogy menjek fát metszeni vagy söpörgetni vagy vállaljak el egy olyan munkát, ami pitiáner pénzért tudom, hogy kicsinál idegileg ( pld ha azt mondják, hogy üljek be egy bevásárlóközpont pénztárába (mondjuk, ott nemtom mennyi a fizetés)biztos, hogy a tizedik embert felrúgom, mert nem nekem való az ilyen munka, megbolondulnék ott a sok vevő között)?
"Most komolyan...milyen élletterve van egy utcaseprőnek...ahogy nézem, hogy milyen emberek vannak a fametszésen pld...hát, iq bajnok vagyok hozzájuk képest..se nem lóg a bagó a számba, se nem iszom és még fürödni is szoktam.....és amit azért a munkáért kapnék, töredéke az álláskeresési járadéknak...."
Valószínűleg komolyabb mint neked. A nagy büdös helyzet az, hogy te olyan lusta vagy mint a föld és nem vagy hajlandó fizikai munkát elvégezni, mert te annál többre vagy hivatott. A helyzet az, hogy egy munkanélküli ember vagy, semmi több. Na az milyen életterv?
Üdv, egy utcaseprő, aki mellette egyetemre jár...
Hát ez az, hogy mellette Te egyetemre jársz! Mert,tudsz! Azért dolgozol, hogy amíg tanulsz, legyen pénzed. Nem azért, hogy hosszú távon azt csinálhasd, amiben most dolgozol. Gondolom, nem ezt akarod csinálni világéletedben.
Mért pont utcát sepersz? körülöttem minden egyetemista olyan diákmunkát végez, ami a majdani szakmájában gyakorlatnak jó lesz....Te szocmunkás szakra jársz?
Ha elmennék munkaidőben metszeni, akkor hogyan is mennék interjúkra és próbanapokra? Hát, sehogy! Elég lenne a metszésért kapott pénz a bébisziterre, hogy vigye és hozza a gyerekem az oviba? Nem. Mert haza nem érsz időre, mire zár az ovi és reggel a munkába nem érsz be úgy, hogy a reggeli nyitásra már ott a gyerek az oviba.
Akik itt a szomszéd téren pld metszették a fát mind büdös, alig van fogva, 40éves de 70nek néz ki, issza a vodkát szünetben, amit 10percenként tart és bagózik megállás nélkül...
AZ oka, hogy sokszor az ilyen munkákat nagyon alacsonyan végzett emberek látják el, akiknek nem volt esze tanulni.
És az ilyenek sokszor issznak, cigiznek, nem adnak magukra.
"Bocs, de a diplomásként nem fogok WCt pucolni!"
Nem minden diploma ad rögtön egy szakmát/végzettséget! Elvileg az-az értelme, hogy többféle munkakörben is el tudj helyezkedni!
a szociális munkás pedig nem utcaseprő -.-
nem lehet vmi nagy eszed ha még ezt sem tudod!
Nem az ügyintézőnek mondod el, hanem a munkaadónak, hogy te nem bírod a tömeget.
A metszést szívesen megcsinálnám, ha megtanítanának, hogy kell. Csak heti 20 órában, rugalmas időbeosztásban, mert tanulok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!