Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez pontosan mit jelent? Nem...

Ez pontosan mit jelent? Nem utasíthatják vissza a végzettségüknek nem megfelelő munkát sem az álláskeresők

Figyelt kérdés

[link]

Ha nem szimpi a fejem az ügyintézőnek, azt mondhatja, hogy menjek fát metszeni vagy söpörgetni vagy vállaljak el egy olyan munkát, ami pitiáner pénzért tudom, hogy kicsinál idegileg ( pld ha azt mondják, hogy üljek be egy bevásárlóközpont pénztárába (mondjuk, ott nemtom mennyi a fizetés)biztos, hogy a tizedik embert felrúgom, mert nem nekem való az ilyen munka, megbolondulnék ott a sok vevő között)?

2011. jan. 7. 15:51
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
nem azért fizettem egész életemen át járulékot és adót,hogy amikor velem csesznek ki, elmenjek fát metszeni, csak hogy ne kelljen megfizetniük az álláskeresési járadékot
2011. jan. 7. 19:20
 42/61 anonim ***** válasza:

Gondolkoztam, hogy RÁT-ra megyek, de félek, hogy valami nehéz fizikai munkát ajánlanának, amit nem bírok. Úgyhogy nem megyek RÁT-ra, pedig jól jönne az a pénz.

Most újra tanulok, nem valószínű, hogy teljes állás mellett bírnám.

2011. jan. 7. 19:32
 43/61 A kérdező kommentje:
RÁT-ról mindekit elküldenek vhova? az a gáz, h ha el is küldenek keveset fizetnek....:(
2011. jan. 7. 19:38
 44/61 anonim ***** válasza:
100%

Ma 19:16

Mondom ezt úgy, hogy voltam már munkanélküli. A munkaügyi központ semmi munkát nem ajánlott, a képzések állítólag beteltek, stb. Egyedül folytattam így a munkakeresést és sikeresen. Amúgy meg boldog lettem volna, ha ajánlottak volna valamit, mert az a pénz, amit adtak nem volt elég semmire és bizony általában sokáig elhúzódnak az interjúk, válogatás, mire az ember valóban munkába tud állni.

2011. jan. 7. 19:39
 45/61 anonim ***** válasza:
90%
Egyetértek az előzővel én csak érettségiztem meg két szakmám van mellete mégis munkanélkül vagyok. Rátot kapok sajnos sose hívtakbe nem tudtak munkát adni mégis szivesen elválalnám az utca seprést is. Engem felháborít sokan hogy hisztiznek nekik nem jó akármi örülnél hogy kapsz munkát megkapod a minimálbért nem a 28500 ból kell élni amelyik meg válogat mert büdösneki a munka vonják csak meg keresen amit akar ha már ilyen válogatós.
2011. jan. 7. 19:48
 46/61 A kérdező kommentje:
Most komolyan...milyen élletterve van egy utcaseprőnek...ahogy nézem, hogy milyen emberek vannak a fametszésen pld...hát, iq bajnok vagyok hozzájuk képest..se nem lóg a bagó a számba, se nem iszom és még fürödni is szoktam.....és amit azért a munkáért kapnék, töredéke az álláskeresési járadéknak....
2011. jan. 7. 19:54
 47/61 A kérdező kommentje:

lehet, hogy különböző rétegek vannak

nekem is van olyan ismerősöm, aki nem megy dolgozni, mert az álláskeresésinél alig kapna többet, akkor meg minek dolgozzon meg érte...gondolja ő

2011. jan. 7. 20:02
 48/61 A kérdező kommentje:
a munkaügyi központ normális fizetésű helyeket is kiajánl?
2011. jan. 7. 20:03
 49/61 anonim ***** válasza:
100%
Mint említettem, nekem semmit se ajánlottak ki. Az álláskeresési járadék plafonja a minimálbér 120%-a, 91 napig. Utána a minimálbér összegének 60%-a, de közben végig ketyeg a jogosultsági idő... Az is általános igazság, hogy minél tovább nem talál valaki munkát, utána annál kisebbek erre az esélyei.
2011. jan. 7. 20:21
 50/61 anonim ***** válasza:
64%

Másfél éve bezárt a munkahelyem. Középvezetőként dolgoztam nem volt rossz fizetésem. Ennek alapján magas összegű járulékot fizettem hosszú éveken keresztül.

Két és fél hónapig voltam munkanélküli. Bejelentkeztem a munkaügyi központba, csak azért hogy a biztosításom folyamatos legyen. A segély ( vagy mit tudom én minek nevezik ) egy vicc volt korábbi fizetésemhez képest.

A két és fél hónap alatt folyamatosan pályázatokat írtam, tanácsadókhoz fejvadászokhoz jártam. Meg is lett az eredménye, azóta is dolgozom.

Ha a munkaügyi központ kiközvetített volna valami csipcsup állásra két dolgot tehettem volna.

1. Elfogadom az állást, de nem lett volna időm munkát

keresni.

2. Nem fogadom el az állást és egy fillért sem kapok.

Nem magáról a pénzről van szó. Több mint 10 évig folyamatosan fizettem a járulékot, és amikor annyi segítségre lenne szükségem, hogy hagyjanak nyugodtan állást keresni még keresztbe is tennének nekem.

Szerencsére nem ismerem az ügyintézők hozzáállását mostanában. Remélem soha többet nem fogok találkozni velük.

2011. jan. 7. 21:31
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!