Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a probléma a mai nőkkel?

Mi a probléma a mai nőkkel?

Figyelt kérdés

Nőként szándékosan nem azt a kérdést tettem fel, hogy férfiakkal.

Hiszen könnyű mindig a férfiakra mutogatni, de valójában azt látom, hogy:

Rengeteg nő - tisztelet a kivételnek, akinek nem inge - megelégszik a semmivel, hajlandó lealacsonyodni arra a szintre, hogy másszon a férfi után, másszon rá a nyakára, legyen levakarhatatlan, és észre sem veszi magát, ha minden büszkeségét félredobva viselkedik így.

A legújabb őrület, amit nem hittem el, az az, hogy egyes nők most már egyre inkább hajlanak afelé, hogy megkérjék a férfiak kezét. Ez az, ami nálam - akit úgy nevelt az apukám, hogy sz*rrá veri azt a pasit, aki bántani mer vagy megalázni, és arra nevelt már gyerekkorom óta, hogy a férfiaknak rajongani kell azért a lányért, akit meg akarnak maguknak szerezni, különben csak szexre fog használni - maximálisan kiütötte a biztosítékot és fizikailag rosszul lettem.

Ennyire apakomplexusosok a nők? Én egy dologra igazán büszke lehetek, az pedig apukámnak a nevelése, hála neki elkerülhettem a férgeket, akik csak kihasználtak volna és egy olyan férfi mellett döntöttem, aki tisztel és becsül (azért is, mert én is tisztelem az ő határait).

Szerintetek minek köszönhető az, hogy a mai nők ilyen alacsony szintekre fajulnak?

2023. dec. 4. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Ja és Apukád nevelésére lehetsz büszke? Arra Ő lehetne büszke, ha jól csinálta volna (nem sikerült).
2023. dec. 4. 19:59
 12/18 A kérdező kommentje:
10: De igen, az apukámnak egy "pöttyös labda" és egy "filmsztár" vagyok, akiért rajongani kell. Ha minden lány ilyen nevelést kapna, nemcsak negatív, hanem pozitív feedbacket is az apjától, akkor kevesebb lenne az apakomplexus a világban.
2023. dec. 4. 20:49
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Ez hülyeség, egyáltalán nincs ilyen tendencia. Olyan viszont annál inkább, hogy a nők egyre anyagiasabbak és, ha találnak egy olyan pasit akinek van egykis pénze azt egyből lehúzzák és rá is akaszkodnak.
2023. dec. 4. 21:09
 14/18 anonim ***** válasza:
A pozitív feedback szép és jó, de ha Te kizárólag rajongást és körbeudvarlást vársz el, akkor szerintem egyrészt csalódni fogsz, másrészt pedig rosszul ítéled meg a saját helyzeted. Mint írtam szép dolog az udvarlást, de két felnőtt ember szövetsége nem arról szól, hogy milyen előjogok járnak az egyiknek csak mert adott nemhez tartozik.
2023. dec. 4. 21:15
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

Nem tapasztalok ilyesmit a nőknél , sok szempontból megváltoztak a nők,de ebből a szempontból nem igazán vettem észre. Én pont azt látom, hogy a mai nők sokkal sikeresebbek, sokkal többet dolgoznak, sokkal többre viszik, mint a férfiak. A karrier nagyon fontos nekik, és kompetensek ,jól teljesítenek, kifejezetten férfias tulajdonságok jellemzőek rájuk sok tekintetben, de kezdeményezés terén egyáltalán nem jellemző ez.

Pont ahogy te is azt várod,hogy megbecsüljenek, a nők többsége is ezt várja, pont hogy egyre kevésbé alázkodnak meg. Teljesen tipikus példa vagy, a mai nők jellemzően olyanok mint te, csak egyre többen vannak, akik nem nagyon találnak párt maguknak ,mert egész egyszerűen nincs annyi férfi,aki olyan sokra vinné ,mint ők, mondjuk sok nő már annyi mindent megteremt magának egyedül, hogy nem is igényli, hogy legyen férfi mellette. Viszont ez a trend egy elég nagy elmagányosodást eredményez mindkét nem esetén, ahol férfias nők vannak és gyerekesen viselkedő férfiak, akik nem igazán találják egymással a közös hangot.

2023. dec. 4. 21:32
 16/18 anonim ***** válasza:
26%
Én némiképp máshogyan látom a helyzetet. Az utóbbi évtizedekben erősen összemosódtak a társadalmi szerepek és konkrétan itt nálunk egyre inkább a férfiatlannak (ill. "nőiesnek") tekintett tulajdonságok szerepe felértékelődött: túlzott simulékonyság, kiismerhetetlenség, a szigorúan vett szakmai hozzáértés hiánya, a süket locsogás a bármiféle pozicióra kinevezett káderek, politikusok esetében is. A nők pedig keresik azt a férfit, aki számukra a megbízható szilárd pontot, a stabilitást jelentené. De nem találják. Aki a pulpituson csak mellébeszél, nem válaszol egyértelműen és határozottan, az a magánéletében is olyan és legfeljebb pénzt meg jólétet tud adni egy nőnek, de az igényesebb nőnek ez nem elég. Mert a maffiavezért sem szereti igazán a felesége, legfeljebb fél tőle és ezért enged neki.
2023. dec. 4. 22:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Már miért kellene rajongani egy nőért, már bocsi, de én meg az ilyen apukáktól akadok ki, akik azt hiszik, hogy az ő gyerekük különleges, és, mindenki más egy sz-r?!

Illetve mindig utáltam a nők ajnározását, gyerekkorban is, csak, mert neki nunája van, másoknak ezért meg kell alázkodni, és csodálni kell őket.

A kézmegkérés olyan, mintha valami árucikk lennél, és letérdelés szerintem megalázó, mert azt jelzi a férfi alacsonyabb rendű.

Nem tudom honnan indult ez a barbár szokás, de nagyon nem normális.

Egyenlőség van, nem alá-fölé rendeltség!

2023. dec. 5. 11:57
 18/18 anonim ***** válasza:

A kérdésedben ott van a válasz. Téged szeret az Apukád.

Azokat a lányokat sajnos nem.

Engem is így neveltek, mint Téged, és a férjem a tenyerén hordoz. Immár 16 éve.

Aki megkapta a tiszteletet, ami különben minden nőnek járna, az biztos, hogy nem adja lejjebb.

Ne nézd le ezeket a lányokat, inkább segíts Nekik, hogy magukra találjanak.

2023. dec. 7. 04:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!