Miért csak nőkkel szemben elnézőbb a társadalom, ha nekik van kisebb mentális problémájuk?
Ez egy olyan dolog, hogy tényleges probléma az, hogy az orvosok nők testi problémáit túldiagnosztizálják mint lelki baj, és férfiak lelki problémáit, mint testi baj. Eléggé erősen hat erre a toxikus maszkulinitás, ami a férfiakat csak erős, macsó, érzelmek nélküli bálványként tudja elképzelni, aki mindenét feláldozza a karrier és a család érdekében, a nőt meg, mint az érzelmekkel bíró embert, aki egyedül alkalmas a gyereknevelésre, meg hisztis.
Aztán ha egy férfi érzelmi gyengeséget mutat, hányszor előfordul, hogy jobbik esetben más férfiak nem tudják, hogyan kezeljék a depresszióját, rosszabb esetben megkérdőjelezik férfi mivoltját.
Az is ott van, hogy ha a férfiak vevőbbek lennének olyan újságokra, amik őket érintő mentális problémákkal foglalkoznak, akkor csinálnának is ilyeneket, de hát a fent említett okokból nincs rá kereslet, az "igazi férfi" nem törődik saját magával, még külsőre sem, max gyúr.
Az is ott van benne, hogy amióta elkezdtem a férfiből nőbe való nemváltáshoz a hormonterápiát, egyértelműen meg tudom mondani, hogy a mostani állapothoz képest úgy érzem, a tesztoszteron teljesen elnyomta az érzelmeimet. Azt el se tudom képzelni, milyen lehet, ha havonta egy hétre teljesen felborulna a hormonrendszerem, már az is feltűnő, mikor picit gyorsabban veszem be a napi eloszlatott dózist.
Hát akkor ezek után ne is sírjon senkinek a szája, ha a férfiak érzelemmentes, kemény, harcias, erélyes, nagyhangú "két lábon járó sziklák"
Senki ne panaszkodjon, ha teszem azt nincs bennük se romantika, se gyengédség stb...
Nok legyenek: gyengedek, gondoskodok, onfelaldozok, alkalmazkodok, nem baj ha mentalisan betegek, DE jaj annak az elvetemultnek, akik pulyak gondozasa helyett, sajat karriert akar, hat mit kepzel magarol, majd a ferjura gondoskodik rola, eltartja, es ha nem engedelmeskedik, nem lesz ingyencseled, akkor vege a “zsebpenz” osztasnak.
Egyebkent is a nok dolga, hogy turjenek, es a ferjurukert minden toluk telhetot megtegyenek.
Ferfiak legyenek: erosek, karrieristak, tartsak el a csaladjukat, legyenek kokemenyek, amelyik sir vagy kimutatja az erzelmeit az b•zi, egyebkent is, ha megvan a hazicseled meg a puyak, azt csinal amit akar, nehogy ma’ meg o segitsen be a hazimunkaba, hat az asszony egesz nap csak ul otthon?!??
Kb ez az altalanos, csolatasu, primitiv velekedes a noi illetve a ferfi nemrol.
Kettos merce mindket iranyban, csak mas es mas aspektusban.
Szomoru.
Én úgy látom, hogy ez nem nemfüggő. Magyarországon a mentális betegségeket az emberek többsége kiröhögi, nem veszi komolyan, és ez az igazán szomorú. Tény, hogy a nőkkel egy kicsit elnézőbb a társadalom, de ha szorongásról, depresszióról vagy ilyesmiről van szó, mit mondd az emberek többsége (tiszt.kiv.)? "Ne sajnáltasd már magad" "gondolj másra" "csak bebeszéled" "nincs is semmi bajod" stb. Sok ember a pszichológusokat, pszichiátereket még mindig a gyogyósok orvosának tartja.
A nőknél csak azért foglalkoznak jobban ezzel, mert a nőktől el van várva, hogy kimutassák az érzelmeiket. Ha egy férfi csinálja ezt, az a sok gorillaagyú szerint "papucs-meleg-nemférfi". Ez a szomorú a mai társadalomban.
És én férfiként írom ezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!