Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ennyi volt? Nincs más választá...

Ennyi volt? Nincs más választás, csak a szándékos zsugorodás, vagy az összeomlás?

Figyelt kérdés

[link]

Legalább 20 éve hallgatjuk már a csodálatos elképzeléseket, hogyan fog a technológia megmenteni minket, legalább 20 éve kötik a mindenféle egyezményeket, kiotói egyezmény, párizsi egyezmény, de a valóság az, hogy a fosszilis energiafelhasználás és az üvegház-gáz kibocsátás még mindig nő.

Ha 20 év alatt semmit nem sikerült ezekkel elérni, még egyetlen nyamvadt százaléknyi csökkenést sem, akkor az is teljesen nyilvánvaló, hogy a nettó zéró kibocsátás elérése a következő ~2 évtizedben egész egyszerűen lehetetlen.

Nincs más választásunk, mint jelentősen csökkenteni az életszínvonalunkat és fogyasztásunkat.

Nincs több nyaralgatás, nincs több mekdonálcozás, nincs több 21 fokra fűtött lakás télen, nincs több feleslegesen vásárolgatás a plázában, havonta új póló, cipő, farmer, nincs több autókázás a munkába, se a plázába, se a teszkóba, gyalog kell járjunk bevásárolni, tömegközlekedéssel dolgozni, nem zabálhatunk többé sem norvég lazacot, sem argentin marhát, sem ecuador-i banánt, sem mexikói avokádót, sem costa rica-i ananászt, nem posztolgatjuk többé a sok Mb-os szelfik és egyéb értelmetlen képek és tartalmak sokaságát a közösségi médiába naponta 50szer.

Nincs más választásunk.

Illetve de, a másik lehetőség az, hogy folytatjuk tovább így, ahogy most, és abba az ábrándba ringatjuk magunkat, hogy majd valakik, valahogy megoldják a matematikai és fizikai lehetetlenséget(végtelen növekedés egy véges környezetben), és ezzel élhetetlenné tesszük a bolygót a gyerekeink és unokáink számára.

Te mit választasz?

2023. aug. 29. 08:39
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

"70 éve még egy közelgő újabb jégkorszakra figyelmeztettek az akkori haragoszöldek"

Na erről beszéltem.

Soha meg nem történt f-szságokat hangoztattok itt.

De akkor most bizonyíthatsz, szépen soroljad, linkeljed ide a tudományos kutatások sokaságát az 50es évekből, amik jégkorszakkal riogattak.

" ahogy 70 éve még a dohányzást egészségesnek tartották az orvosok is"

Megint csak, ha tényleg történt ilyen, akkor szépen linkelgetheted ide a The New England Journal of Medicine-ből, az The American Journal of Medicine-ből, meg a többiből a rengeteg orvos rengeteg cikkét, tanulmányát, akik szerint a dohányzás egészséges.

2023. aug. 29. 12:37
 32/45 A kérdező kommentje:

"Mikor érted meg hogy ha elkezdesz másikat sértegetni azzal egyben elismered, hogy vesztettél, nincsenek érveid és te is tudod, hogy buktad a vitát?"

Te kezdtél el sértegetni azzal, töki, hogy iskolás vagyok.

És te vagy az, aki az állításait semmivel nem tudja alátámasztani.

Közhelyeket puffogtatsz, amik konkrétan nem igazak.

Kértem, hogy linkelj tudományos konszenzuson alapuló, tudományos világvége "jóslatokat".

Nem tetted meg, pedig az állítottad, hogy vannak ilyenek.

2023. aug. 29. 12:38
 33/45 A kérdező kommentje:

"mivel a Földtörténeti korokban ma sokkal kisebb a légkör széndioxid tartalma mint sok százmillió éven keresztül volt."

Elég pontosan lehet becsülni, hogy az első ipari forradalom óta mennyi szenet, olajat, egyebet égetett el az emberiség.

Azt is lehet tudni, kb. első osztályos kémia, hogy ha a C ég, akkor az égéstermék a CO2, tehát ki lehet számolni, hogy mennyi CO2 került a légkörbe azóta, és azt is lehet tudni, hogy ennek mennyi a kiürülési ideje.

Azt is lehet tudni, hogy mennyi volt levegő CO2 tartalma az ipari forradalom környékén.

Ha ezeket összekombinálod, akkor bizony meglepően pontosan kijön ez a mai szám.

Ezt nem lehet elmismásolni, f-szarc.

2023. aug. 29. 12:42
 34/45 A kérdező kommentje:

Egyébként tessék:

Exxon Mobile belső használatú kutatása a 70es évek végéről, ami pusztán az emberi üvegház-gáz kibocsátás alapján meglehetősen pontosan előre jelezte azt a melegedést, ami mára bekövetkezett:

[link]

Nem vulkánokból, meg nem b-zmeg mindenféle naptevékenységekből, hanem pusztán az emberi kibocsátásból.

És igazuk lett.

Kérdem én, ha pusztán az emberi kibocsátásból előre tudtak jelezni kb. 1 foknyi felmelegedést mindössze 40 év leforgása alatt, akkor mégis hogyan jön ez össze a te állításoddal, miszerint az emberiség szerepe a felmelegedésben nem jelentős?

Btw a vulkánkitörések amúgy nem okoznak melegedést, sőt, a kén-dioxid, amit a nagyon erős kitörések a stratoszféráig képesek fellőni, lehűlést okoznak, úgyhogy ezt is buktad.

2023. aug. 29. 12:53
 35/45 A kérdező kommentje:

"De folytathatod, lejárathatod magad még több megjegyzéssel, nyugodtan. Nem engem éget az ahogy te megnyilvánulsz, rólad látszik milyen vagy."

Nem, téged az éget, hogy bullshit hülyeségeket írkálsz össze-vissza, miszerint az orvosok egészségesnek állították be a dohányzást, a tudósok meg jégkorszakot jósoltak, de eddig egyik állításodra sem voltál képes egyetlen linket sem hozni.

Téged ez éget, b-zmeg.

Jóval kisebb égés káromkodni úgy, hogy egyébként az állításaim mögött tudományos kutatások sokasága áll, mint káromkodás nélkül mondani az égbekiáltó hülyeségek sokaságát, amit semmivel nem tudsz alátámasztani.

2023. aug. 29. 12:56
 36/45 anonim ***** válasza:
27%

Miért pörögtök egy olyan témán, amire nincs hatásotok?

Élje mindenki úgy az életét ahogy neki tetszik, és kész.

A megoldást az jelentené, ha a környezetvédelem érdekében történne egy átszervezés a világba.

Amíg erre még hajlandóság sincs, addig felesleges pattogni a számokon.

A legnagyobb környezetpusztítás most az orosz-ukrán háborúba történik, és senki nem akadályozza meg.

Sőt a nagy zöldek még öntik az olajat is a tűzre, mert most a vágyvezérelt ukrán győzelem miatt megéri a környezet szennyezése! Válogathatod te külön a szemetedet, miközben ukrajnába szegényített urán lőszerekkel szennyezik a földet.

De igazából minden egyes kilőtt lőszernek ökotoxikológiai hatása van.

Első körbe a legnagyobb szennyezéseket kell megállítani, és úgy fokozatosan haladni.

Most a legnagyobb környezetvédőknek pont hogy a háború megállítása lenne a cél, de nem látnám hogy lennének erőfeszítések.

Pedig erre előbb lehetne hatni, mint a nagy multikra...

2023. aug. 29. 12:59
 37/45 A kérdező kommentje:

"A legnagyobb környezetpusztítás most az orosz-ukrán háborúba történik, és senki nem akadályozza meg.

Sőt a nagy zöldek még öntik az olajat is a tűzre, mert most a vágyvezérelt ukrán győzelem miatt megéri a környezet szennyezése! Válogathatod te külön a szemetedet, miközben ukrajnába szegényített urán lőszerekkel szennyezik a földet."

:DDDDD

Jóvan, fiam, te is szépen beáraztad magadat :DDDD

2023. aug. 29. 13:01
 38/45 anonim ***** válasza:
20%

Lehet ezen röhögni, de nézd meg a német "zöld" párt álláspontját.

Szerintem még az se érdekelte volna őket ha a drónnal eltalált orosz tankerhajóból ömlött volna az olaj.

Örültek volna az ukrán "sikernek".

Ennyit számít a környezetvédelem a mai világba, jobb ha beletörődsz.

Majd rájössz hogy mennyire haszontalan dolgon vergődsz, és mennyire jelentéktelen a világ folyamataiba.

2023. aug. 29. 13:11
 39/45 A kérdező kommentje:

Én nem vergődök semmin, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy erre a problémára nincs megoldás.

Btw sötétzöld, vagy bármilyen zöld aztán meg végképp nem vagyok - pontosan tudom, hogy nem valódi megoldás az sem, ha nagy hirtelen mindenki elkezd nem fogyasztani, mert akkor meg a pénzügyi és gazdasági rendszer fog összeomlani, és azt is pontosan tudom, hogy ezek a hülyeségek, hogy szélkerék, meg napelem, meg villanyautó, csak pótcselekvések, egy fals remény, önáltatás csupán.

Ugyanakkor nem vagyok az a véglet sem, ami másik oldalon van - akik vagy tagadják, hogy van klímaváltozás, vagy azt állítják, hogy nem az emberi tevékenység műve, és hogy eddig is minden rendben vót, tehát ezután is minden rendben lesz.

Ez is csak egy fals önáltatás.

Én a kendőzetlen valóságot próbálom közvetíteni: azt, hogy ráb-sztunk, és erre semmiféle olyan megoldás nincs, ami nem fog fájni kvára mindenkinek.

Merthogy ez a tudományos valóság, még ha rengeteg kutató, tudós, meg nagyokos politikus nem is hajlandó ezt kimondani.

2023. aug. 29. 13:22
 40/45 anonim ***** válasza:
74%

30! Csak pár dologra válaszolj, amikor sokkal magasabb volt a légkör CO2 tartalma nem volt véletlenül sokkal melegebb?

Az emberi faj, civilizáció stb. Egy meleg vagy egy hideg korban alakult ki?

Jó nekünk, ha drasztikusan megváltozik az éghajlat?

2023. aug. 29. 13:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!