Kibír az ország még egy 20% os gazdasági zsugorodást (mint amilyen az elmúlt 5 évben volt?
Nem. Így is folyamatosan veszítjük el a civilizációs vívmányokat, azokat is, amelyek még a kommunista rendszerben is adottak voltak. Felmérések szerint 3-4 százezer ember éhezik, köztük rengeteg gyerek. 20 ezer gyerek semmit nem kap enni a hétvégén. Évente több százan megfagynak, és nem azért, mert részegen kimentek, hanem a saját lakásukban, mert nem tudnak fűteni. Az egészségügyből rapidan vonják ki a pénzt, a várólisták és az ellátáskorlátozások miatt tömegek nem kapnak korszerű ellátást vagy semmilyet. Az iskolák nem adják át az általános műveltséget, hallom, hogy jövőre már 45 fős osztálylétszámok is lehetnek. Az idősgondozásban is egyre nagyobbak a bajok. Ja, és a fizetésekből nem lehet megélni.
Tudom, lesznek hozzászólók, akik majd leírják, hogy nem is olyan nagy a baj, mert Zimbabweben még rosszabb. Csak hát mi Európában szerettünk volna élni, ja és a 21. századi Európában. Hát ez nem fog menni, ha csak valami nagyon meg nem változik...
ma 20:43:
Igaza van aki ezt írta...
A tavalyi 7% is nagyon durva volt, de addig picit nőtt minden évben.
Ha 20%-kal csökkent volna, akkor szerintem nem ilyen kérdések megvitatásával lennénk elfoglalva, hanem azon agyalnánk, hogy lesz-e elég pénz a családnak ételre...
Rosszul tudod,a gazdaságunk csak az idén és jövő évben esik vissza ,összesen 7% körül.
Én 5 évről írtam.
Persze jó lenne ha nem hallomásból akarnátok csak tájékozódni.
Nem árt ha az ember az adatoknak is utána néz, és nem hisz el mindent.
Talán ebből sokat kiolvasol ha nem vagy elfogult és gondolkodsz is.
Duális gazdaságunk van és ez egy kicsit átrendezi a dolgokat.
Katasztrófa ami megy itt.
Egyszerre nő a munkanélküliség és az ipari termelés
Közbe meg jelentősen csökken a GDP
Az az, nem a mi gazdaságunk nő, hanem a multik gyarapodnak, hiszen ők nem függnek a magyar gazdaságtól. A többi meg matek. De számtalan dolgot ki lehet olvasni.
Még az is látható hogy mikor voltak a választások.
Etetnek mindenki.
Jahh !
Ha megnézed az adósság állomány megugrását akkor láthatod hogy már előtte kiestek a bevételek, ahogy a Fidesz már jelezte, de mikor már nem csak a relatív bevételek csökkentek nem csak nominális értékek hanem valójában nem jöttek be akkor vették fel a pénzt.
Gyakorlatilag amikor az ipari termelés elugrott a GDP től onnan az már nem a mi pénzünk a mi gazdaságunk termelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!