Milyen az élet a cigány gettóban?
Ez nem provokáció, komolyan érdekel.
Látom hogy itt mindenki cigány szakértő.
Kb mi megy az igazi cigány falvakban? Ezt a gyk felhasználók biztos nagyon tudják.
Én jelenleg is egy viszonylag elcigányosodott faluban vagyok fogorvos, 3 hét múlva már nem fogok ott dolgozni. Nem BAZ megye, Budapesttől 70 km.
Lehet itt jönni a korábban linkelt gilvánfai propagandával, de az én tapasztalatom igenis az, hogy se dolgozni, se iskolába járni nem akarnak. Kilátástalan az életük, a holnapról elképzelésük nincs, bejön a 20 éves lány, hozza magával a 3 éves, nagyjából Maugliként élő Rikárdót, karján a fekete kosszal tarkított 1 éves Eszmeralda, hasában a 3. gyerek. Mintha szénbányából jöttek volna ki, olyan koszosak. A probléma az amúgy néma (értsd: foglalkozás hiányában nem tanult meg beszélni) Rikárdó fogai megdöbbentő módon rohadnak, kéne vele valamit csinálni. Mivel én egy alapellátást tudok nyújtani, ezért jön az őszinte megdöbbenés, hogy korából adódóan nem tud kooperálni én pedig nem tudom ellátni, gyermekfogászatra kell menni, altatásos ellátásra. Itt jön az őszinte felháborodás, amiért helyben ilyesmi nem elérhető, Budapestre kell menni. Ezeknek az embereknek még a 10 km-re lévő mezővárosba is komoly kihívás eljutni, nem tudják a buszmenetrendet értelmezni, a kiírásokat elolvasni (analfabéták), így mikor kiejtem a számon a Budapest szót, annyiban is marad a dolog. Nem tudnak oda eljutni sosem. Rikárdó úgy marad, majd reméljük kihúzza még pár évig, amikor már legalább a székbe beül és kinyitja a száját. Többek között ez a tehetetlenség vezetett oda, hogy eljöjjek. Nincs kin segíteni, mert nulladik lépésként venni kéne fogkefét, amit úgysem fognak, aztán a segélyből rendes élelmiszert kéne vásárolni, nem csipszes kólát, majd biztatni a 14 éves lányt, hogy ne csináltassa fel magát az első szembejövővel. Számtalan 14-16 éves kismamám volt. Több család ugyanarra az egy 40 nm-es vályogtanyára van bejelentve, valakik decathlonban vett sátrakban laknak. Engem eléggé megrázott ezzel szembesülni, de elsősorban azért mondtam fel, mert itt így nincs szükség rám. Hiába magyarázom el magyarul, hogy mit kell csinálni, ha 15 év tanulás választ el minket egymástól, amíg azt sem tudja, melyik a jobb és bal keze, addig nevetséges elvárás, hogy reggel este mosni kéne, vagyhogy az időpontján jelenjen meg, ne tetszőleges napon. Csakhogy az időpontjàt sem tudja értelmezni, hiába írom fel, hogy május 3. hétfő 8 óra, ha ebből nem tudja, mikor van hétfő, vagy mi az a május. Őszintén szólva, annyira nagyra nyílt az olló, hogy ezeket az embereket csak komoly erkölcsi és etikai kérdéseket felvető húzásokkal lehetne évtizedek alatt közelebb terelni a társadalmi normák felé, ami nyílván sosem fog megtörténni. Így méginkább elmaradnak majd, az én helyemre sem lesz senki nyilvánvaló okokból, helyben orvosi ellátás nem lesz, de mint írtam, még a közelebbi településekre is problémás nekik bejutás, hát még egy címet megtalálni.
Te milyen jogon mersz kritizálni valakit.. Aki ilyen összeszedett választ adott???
A falvakban is vannak orvosok, és az a néhány tehetséges vagy dolgozni kívánó fehér ember.. Aki szívesen elmenekülne..
Én is ilyen helyről jöttem.
El sem hinnéd milyen kontraszt uralkodik..
Te vagy egy ócska liberális senki... :)
Az még véletlenül se szabálysértő amit te írtál.
"te látványosan csak sértegetni, bántani és alázni akarsz, mindamellett OFFolsz is"
Én offolok, mégis te vagy az aki személyeskedik meg offol, vagyis nem a témáról beszél.
Már arra is rájöttél a nagy eszeddel hogy én is cigányfalusi vagyok. Pedig te vagy az.
Közben nyomkodod a jelentés gombot mint az őrült. Ez már szánalmas.
Ez a weblap ilyen. A saját szabályzatukat se tudják értelmezni. Vagy éppen milyen kedvük van, dehát kit érdekel. Noname alja kis weblap.
Csak szólok hogy a #23-as válaszod alapján egy "valódi" weblapon már lecsapott volna a bannhammer. Sőt a modok még a házad is rád robbantanák.
De nyilván nem érted hogy mi a probléma a hsz-eddel. Mert te vagy a szegény "fehérfaj"
Mind1 leírom még1x.
A fogorvos nem valódi orvos, mert csak fúrkál meg fogakat húz. Ha te a faluban a cigányokat látod el, az azért van mert annyit is érsz.
Nyomkodd a jelentés gombot, kimásoltam a hsz-t és ez itt marad bármit csinálsz. 5 perc alatt csinálok egy másik reget és a végtelenségig bemásolom. Te itt már nem nyerhetsz. 🙃
Tényleg nem nyerhetsz, mert aki folyamatosan a modhoz rohangál panaszkodni, az alapból vesztes.
2 hsz-emet töröltetted, most meg úgy teszel mintha nem is érdekelne.
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!