Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nyugaton milyen az élet?

Nyugaton milyen az élet?

Figyelt kérdés
Tudom, már sok ilyen kérdés volt, de engem az érdekelne, hogy ki milyen országban hány éve él, mit dolgozik, mennyit keres, milyenek az árak (élelmiszer, albérlet, kocsifenntartás, rezsi, egyéb költségek), milyen ott gyereketnevelni, milyen támogatások vannak az államtól és mennyivel könnyebb/jobb, mint Magyarországon? Hogyan fogadják a helyiek a bevándorlókat, milyen lehetőségek vannak, stb... szóval engem minden érdekel!

2023. febr. 17. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
98%

Két tény a legelejére, ami mindkét radikális oldalt cáfolja:

-Nem, nem fognak átoperálni ellenkező neművé és a migráncsok sem fognak eltenni láb alól

-Ahogy milliók sem fognak az öledbe hullni csak úgy, ott is hontalan lehetsz munka nélkül

2023. febr. 17. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Én Hollandiában élek már 10 éve.

Online pókerezéssel keresem a kenyeremet, és nagyon jól megy.

Most is épp a jacuzzimban lazítok és szívogatok.

2023. febr. 17. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Szar, ott tiszta kapitalisták élnek.
2023. febr. 17. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 Mert itt ugye nem? Főleg a Fidesz alatt😅
2023. febr. 17. 16:34
 5/8 anonim ***** válasza:

6 és fél éve élünk a bajoroknál. Én programozó vagyok, a feleségem óvónő. Két kis gyerekünk van, ők kint születtek. Az eleje nehéz volt, meg kellett tanulni rendesen a nyelvet, ki kellett ismerni, hogy hogy mennek kint a dolgok. Ki kellett építeni a szociális hálónkat. Kb 3 év után lett komfortos, azóta szuper.

Konkrét összegeket nem írok. De egy 110 nm-es modern lakást bérlünk szuper környéken. Ez rezsivel együtt a bevételünk kb negyedét viszi el. Van egy 1 éves családi autónk. A feleségem részmunkaidőben dolgozott, hogy maradjon ideje a gyerekre/háztartásra. Most otthon van a kisebbel. A két gyerek után 500 euro családi pótlékot (Kindergeld) kapunk.

Ami inkább negatív:

-Gyes csak egy évig jár, utána havi 250 Eurot kapunk pluszban a gyerek 3 éves koráig

-Szeretnénk házat venni, de ez az aktuális árak miatt nem kivitelezhető

2023. febr. 17. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja és az utolsó kérdés: felénk az emberek harmada külföldi, így nem tűnünk ki a tömegből.
2023. febr. 17. 16:51
 7/8 anonim válasza:
11 éve vagyok Ausztriában, a családom 7 évvel ezelőtt csatlakozott hozzám Mo-ról. Én vendéglátásban dolgozom vezetőként, feleségem takarít egy iskolában. 2 gyerek van akik még iskolába járnak. Elején nagyon nehéz volt de ma már minden szuper. 90m2 lakást bérlünk ami a rezsivel mindennel együtt a fizunk kb 40% át viszi el havonta. Megkülönböztetés van, és szerintem mindig is lesz. Múltkor szerettem volna munkahelyet váltani, de burkoltan közölték, hogy mivel nem vagyok osztrák ezért nem kapommeg az állást. Hiába a végzettség+ tapasztalat nem engem választottak.
2023. febr. 23. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:
13 éve Anglia, egy sporttáskával jöttünk ki. Egy malomban vagyok gépkezelő operátor, 35.600 font az éves bérem. A múlt hétem fizettem ki véglegre a házamat, van két kocsink, félretett pénzünk, semmi politika, gondtalan élet. Soha nem megyünk haza. Ha a munkádat elvégzed, senkit nem érdekel, hogy a kantinban hottetottául telefonálsz. Minket magyarokat a nyelvünk miatt extra csodabogárnak néznek, de mindenhol vannak bunkók, meg rendes emberek is. Az életminőség összehasonlíthatatlan, nincs gépkocsi átíratási illeték, nincs semmiféle banki költség, minden ingyenes. Orbanisztán egy szégyen.
2023. máj. 28. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!