Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért szavazol a fideszre?...

Miért szavazol a fideszre? Mindenfajta veszekedés generálása nélkül kérdezem, mert én egyáltalán nem tudok azonosulni azzal a párttal, sose szavaznék rájuk, pedig jobboldali vagyok.

Figyelt kérdés

2022. márc. 28. 10:11
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
47%
A porhanyós krumpliért.....nyamm,nyammm
2022. márc. 28. 10:43
 12/42 Dzsonszi ***** válasza:
45%
#10 Pl ingyen tankönyvet se kapott mindenki, most meg igen, emlékszem a haladár sajtó írogatta is hogy miért is nem jó, hogy most ők ingyenesen kapják a tankönyvet
2022. márc. 28. 10:44
 13/42 anonim ***** válasza:
51%
Mert a Fidesz jó dolgokat is tesz a rosszak mellett. A másik oldal semmi pozitívat nem tud felmutatni, csak Orbánt és a szavazóit mocskolják, meg fenyegetőznek. Szintén visszataszító, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van elven mindenkit a fidesz fizetett ügynökének titulálnak, aki ellentmond nekik.
2022. márc. 28. 10:46
 14/42 anonim ***** válasza:
49%

A rendszerváltáskor az első szabad választás után lettem nagykorú és szavazó. Átéltem az szdsz árulását, ahogy megkapták a szavazatomat, mert antikommunisták, rendszerváltók - a kampányuk ez volt - majd első füttyre csatlakoztak a kommunista utódpárthoz, az mszp-hez kormányra, kellett a hatalom.

Átéltem a ballibek első ciklusát egyetemistaként és megtapasztaltam milyen az amikor egy szimpla parlamenti döntéssel minden egyetemistának tandíjat kellett fizetni, annak is aki már rég elkezdte az egyetemet. Ami ösztöndíjat kaptam azt postafordultával fizethettem is be tandíjra.

Közben elvettek mindent az emberektől, romlott a pénz értéke, a nyugdíjak, fizetések reálértéke csökkent, magas volt az infláció, a munkanélküliség. Eladtak mindent ami mozdítható volt külföldieknek és azok sorra zárták be a magyar cégeket. Eladták a cukorgyárainkat - ennek következtében csak külföldről lehetett cukrot beszerezni, az ára egyből meg is duplázódott, mint sok más terméknek a mosóportól a vécépapírig, hiszen megszűnt a konkurens magyar termelés.

Még mszp-szdsz kormány volt amikor terveztük a családalapítást a párommal, mivel elvették még a gyes-t is az emberektől, egy gyerekvállalás azt jelentette, hogy szinte megfeleződik a bevételünk és onnantól 2-helyett 3-an már majd csak 1 fizetésből kell megélnünk.

Szerencsére kormányváltás volt 1998-ban.

A fideszes kormányzat lakásépítésekbe kezdett, bevezették a támogatott forint lakáshitelezést maximális 6%-os hitelkamattal. Visszaadták alanyi jogra a gyes-t, bevezették a gyed-et, a családi adókedvezményt. Megindultak az állami beruházások az országban. 1998 előtt szinte semmi új dolog nem épült, akkor az első Széchenyi terv keretében épültek meg azok a fürdők amik ma a turizmus egyik fő vonalát adják. Megindultak az autópálya és útfejlesztések végre, híd épült, ahogy sok más is szerte az országban elindult. A minimálbért végre rendesen megemelték és ez beindította a béremeléseket, reálértékben nőttek a fizetések. Az emberek kezdtek jobban élni, a gazdaság fejlődött, a munkahelyek száma nőtt, az infláció, mnkanélküliség csökkent és sikerült elérni, hogy csatlakozásra alkalmassá váltunk az unióba.

Majd 2002-ben újra kormányváltás volt, újra a ballibek, mszp+szdsz.

Szinte a legelső intézkedések között elvették a családi adókedvezményt - ez 2 gyerekes családként igen rosszul érintett minket. Az állami beruházásokat befejezték, de újak nem indultak, a gazdaság kezdett egyre nehezebben működni. Az infláció és a munkanélkülisé kezdett emelkedni. Már 2004-re olyan állapotba került az államháztartás - miközben éppen csatlakoztunk az unióhoz és "megnyíltak a pénzcsapok" ahogy az ellenzékiek emlegetni szokták a pályázati lehetőségeket - hogy meg kellett szüntetniük a támogatott frint lakáshitelezést, mert nem volt rá pénz a kasszában. Folyamatosan romlott a helyzet, de a 2006-os választásig ezt sikeresen elhazudták. Akkor robban az őszödi beszéd ősszel és mutatta meg, hogy bizony gyurcsányék tisztában voltak a romló gazdasági helyzettel, hogy nem is képesek javítani rajta, hanem tudatosan hazudtak és választási csalással nyertek.

Átéltem - szerencsére csak a tévén, rokonomon, barátomon keresztül a 2006-os őszi eseményeket, a rendőrterrort és az arra érkező uniós közönyt.

Végigéltem családommal a növekvő munkanélküliséget, a devizahitel válságot. Azt, hogy gyurcsány elismerte a lemondásával, képtelenek tenni bármit a válsággal szemben. Láttam ahogy Bajnai elmondja, nem tud semmit tenni a kormány a devizahitelesek megsegítésére, mindössze egy etikai kódexet tudtak összerakni. Hagyták ahogy szó szerint kifosztják és adósrabszolgaságba tolják az embereket.

Közben tapasztaltam mit tesz Demszky és a ballib vezetés Budapesttel, hogyan lopják szét az országot a söjtöri lakomával, 4-es metróval, a 40cm-es kilátóra fizetett uniós pénzekkel, nokiás dobozokkal. Hogyan fizetnek maguknak milliós jutalmakat egyszerre tömeges elbocsátásokkal és a 13. havi nyugdíjak, bérek megvonásával. Tapasztaltam ahogy megint mindent elvesznek az emberektől.

Aztán jött a 2010-es kormányváltás.

+ gyerekes családként bizony nagyon jó volt a családi adózás, a többi családtámogatás. Jó volt látni, hoyg beindul megint a gazdaság az állami beruházásoknak köszönhetően, hogy végre reálértéken nőnek a fizetések, nyugdíjak. Hogy csökken az infláció és a 2010-es 10% feletti munkanélküliség hogy jut el oda, hogy munkaerő hiány van. Jó volt látni, hoyg az egyetemista gyerekemnek már sokféle diákhitel közül van lehetősége választani, játszva talált munkát magának még egyetemistaként is, jó fizetéssel. Hogy ott van a babaváró hitel ha családalapításba kezdenének majd a párjával, stb. stb.

Hát ezért!

2022. márc. 28. 10:46
 15/42 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon egyszerű... az életem.

Címszavakban:2002-2010:

Devizahitelesek csapdájában vergődtem 2011-ig, iszonyatosan magas rezsidíjak, jövedelem csökkenés (járulékok emelése), a családban munkanélküliség, magas infláció, semmi családtámogatás, ugrott a 13. havi bérem, nulla otthonteremtési támogatás, SZJA többkulcsos volt, én a középszer fizummal agyon adóztam magam.

2010-2022: megmenekült az otthonom, fix átváltott forinthitellel, mára nincs hitelem sem, egykulcsos SZJA, SZJA visszatérítés, a jövedelem emelkedés messze az inflációt meghaladó volt, otthonteremtési támogatás, családi adókedvezmény, alacsony infláció és munkanélküliség, rezsicsökkentés és a magyar érdekeket védő kormány....

Aki ezek után a balliberális oldalra szavaz ( én korábban sem!), az nem komplett!!!

2022. márc. 28. 10:56
 16/42 anonim ***** válasza:
51%

1. Jobban élek mióta ők vannak kormányon, több a lehetőségem, a szüleim szintén.

2. A háborús helyzetet számomra szimpatikusan kezelik.

3.

2022. márc. 28. 10:58
 17/42 anonim ***** válasza:
63%

"megépítik Paks 2-t, nem kell külföldről villanyt is venni"

Ahham, mesélj még, szerinted Paks 2 miből lesz megépítve?

Kifizeted a külföldi (ruszki) áramot, csak nem közvetlenül, hanem közvetve, közpénzből, a Te pénzedből lesz finanszírozva a rávaló, hiszen informált fideszesként tudod, ruszki hitelből lesz finanszírozva az erőmű építési és beüzemelési költsége.

Ejh, de hát ezt egy kőfiddernek nem kell mesélnem.

És tulajdonképpen a "nem árusítják ki az országot" is pont ennek az ellentéte, csak közvetve.

Vagy mégis?

Tudod hogy ki nem fizet a külföldi áramért? Ezek az országok, akik első helyeken vannak: [link]

2022. márc. 28. 11:02
 18/42 anonim ***** válasza:
47%

3. A település, ahol élek, nagyon szépen fejlődik.

(ez lemaradt a 16-os hozzászólásról.)

2022. márc. 28. 11:03
 19/42 Dzsonszi ***** válasza:
55%

#17 Figyu nagyon egyszerű.

Beírod a gugliba, hogy List of commercial nuclear reactors, kidob egy wikipedia linket. Keresel mostanában épült/épülő kb. 2,5 GW teljesítményű atomerőműveket, rájuk keresel, megnézed mennyibe kerülnek és láss csodát mindegyik többe fog kerülni, mint 10 milliárd euró. Pl az USA-ban 25 milliárd dolláért építenek 2 GW-s reaktort. Tehát az orosz harmadik generációs VVER reaktor egyáltalán nem a drágábbak közé tartozik.

2022. márc. 28. 11:09
 20/42 Dzsoki ***** válasza:
48%
Mert ez az osztogatás,részben hitelből történik. Minden hitelt vissza kell fizetni. Vagyis,ha kapok 13.havi (rokkant)nyugdíjat,akkor is,ha nem,akkor is. Mi a kérdés? Továbbá,egyfelöl,13.havi nyugdíj nélkül kellene fizetnem piaci áras rezsit,másfelöl 13.havi nyugdíj mellett a csökkentett rezsit. Hová a fenébe szavaznék máshová???
2022. márc. 28. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!