Mi történik, ha rendőrségi jelentés készül arról, hogy megütöttem valakit?
Egy elég durván elfajult családi veszekedés, és dulakodás közben én ütöttem, amiért (nevezzük Sanyinak) Sanyi megpróbálta a nővéremet lelökni a lépcsőn. Utána Sanyi hívta a rendőröket, és jelentés készült róla. (látható nyoma nincs az ütésnek, de elsimertem, hogy megtörtént)
Szóval a kérdés az, hogy ez kihathat e a jövőmre? Mármint a későbbiekben gyerekekkel szeretnék majd dolgozni, és most félek, hogy emiatt ez nem lesz lehetséges..
17/l
A magánindítvány egy olyan közokirat, amit az adott hatóság töltet ki a sértettel, ha az kívánja az elkövető megbüntetését.
Mivel külsérelmi nyom nem keletkezett, és felteszem orvoshoz sem ment egyikőtök sem látleletet vetetni, ezért ilyen esetben a rendőr egy ilyen ún. magánindítványt ajánl fel nektek.
Ha ezzel nem él egyikőtök sem, akkor a hatóság sem tud mit csinálni, mert senki nem vádol senkit.
Honnan tudod, hogy készült jelentés? Az írásbeli jelentést nem a helyszínen, hanem a kapitányságon\őrsön belül készítik, elektronikusan, de jelentés is csak akkor íródik, ha történt konkrét rendőri intézkedés, vagy más beavatkozás.
semmi para.
16 évesen kettő, végigfolytatott szabályséerési eljárás (lopás) miatt haloványan felvetődött, hogy kiraknak az ország összes középiskolájából (1970 körül volt ez: szigorú idők).
De nem lett semmi ilyen, 9 évig dolgoztam gazdasági iazgatóként, azután meg egyetemi tanár lettem.
Testi sértésről sincs szó, garázdaságnak meg elég karcsú esemény.
Testi sértésnek akkor lehetne venni, ha lenne orvosi szakvélemény, meg igény is arra, hogy jogerőre emelkedjen az ügy (magánindítvány).
Garázdaság a helyszín jellege végett nem is lehetséges, illetve azért sem, mert a garázdaság nem egyenlő a rendzavarással (aki mást megver vagy verekedésre felhív).
De egyébként hogy a kérdésre végre konkrétat is mondjak: gyakorlati szempontból ez SEMMI. Vagyis nem fog látszani "sehol", tehát nyugodtan tanulj annak aminek szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!