Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szülőként egyetértenél azzal,...

Szülőként egyetértenél azzal, hogy transznők (=nőnek öltözött férfiak) ugyanabba a vécébe, öltözőbe mehessenek, mint a kislányod?

Figyelt kérdés

2022. jan. 10. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, gyere el a mostani városomba ahol élek, Wroclawbba, egy Surowiec nevű helyre, nekem elhiheted melegként, ott koedukált az ottani egyik meleg buli helyszínének a mosdója és senki se erőszakol ott meg senkit....
2022. jan. 13. 23:37
 62/87 anonim ***** válasza:
70%

Nézd, kérdező, sokadik kört futod a sokadik álkérdés alatt. Valahogy mindig arra lyukadunk ki, hogy neked van egy határozott magánvéleményed, ami nem egyezik sem az orvostudomány állásával, sem a normális emberek gondolkodásával.

Szólásszabadság van, ezt a véleményed jogodban áll kimondani.

Amihez nincs jogod, például, pszichológusként praktizálni ezzel az elmaradott gondolkodással. Ott körberöhögnének a kollégák. Mint itt mi.

"Ha a transzneműség betegség, akkor ezt igenis lehessen kimondani."

Kérlek, évtizedekig úgy hitték az orvosok, hogy betegség. Az olyan csökött gondolkodás miatt, ami a lobotómiát is kitalálta. Azóta sokat fejlődött a tudomány. Előbb a lobotómiáról haszontalanságáról tudtunk meg többet, aztán jópár éve a homoszexualitásról és a transzneműségről.

Két lehetőséged van:

1. alkalmazkodni a fejlődő világhoz, a modern tudományhoz

2. leragadni a múlt évszázadban és itt rinyálni, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter

2022. jan. 13. 23:49
 63/87 A kérdező kommentje:
#62: Azért olvasd el, amit én írtam. De ezen a ponton arról nincs értelme vitatkozni, betegség-e, mert az érveimet nem fogadod el. Ettől függetlenül a probléma továbbra is fennáll: a társadalmat akarják abszurd dolgokra kényszeríteni. Ez az, ami az igazi probléma, nem az, hogy XY nővé akarja magát műttetni.
2022. jan. 13. 23:51
 64/87 anonim ***** válasza:
71%

Nem értelek, de komolyan. Már ezerszer elmagyaráztuk neked, hogy az orvostudomány azt találta, hogy nem betegség. Csak te hiszed, hogy vitatkozunk, valójában meg akarjuk veled ismertetni a tényeket, amiket te nem vagy hajlandó tudomásul venni. Érveid akkor lennének, ha azok minimális tényeken alapulnának, de te még az alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, lásd a kérdésedben leírt értelmetlenséget.

Olyan makacs vagy, hogy soha nem fogod beismerni ha tévedtél, inkább kötöd az ebet a karóhoz. Ki az az ember, ki az az orvosi tekintély vagy politikus, aki ha megerősítne minket, elhinnéd neki amit mondunk?

"a probléma továbbra is fennáll: a társadalmat akarják abszurd dolgokra kényszeríteni"

Mire akarnak téged kényszeríteni? Valami olyanra, amit minden normális ember most is csinál: elfogadni ha valaki "más"? Az olyanokkal, akik nem képesek az empátiára, a másik ember elfogadására, azokkal törvényekkel és szabályokkal kell megérttetni hogyan kell viselkedjenek. Ahogy az étteremben sem tesszük fel a lábunkat. De ha te mész az étterembe, neked az is kevés, ha egy tábla van kitéve a tiltással. Mert akkor azon derpegsz, hogy mindenki hülye és neked igenis fel lehet tenni a lábadat.

Ez olyan egyszerű, fogd már fel: a transznemű emberek nem erőszakolni mennek a wc-be, hanem azért, amiért te is. Ezt minden bűnügyi szervnél tudják. Azt is, hogy a wc-ben pont a transznemű emberek vannak nagyobb veszélyben. Az olyanok miatt, akik úgy gondolkoznak mint te, plusz megtámadják azt a szerencsétlent, akinek már nagyon kellett pisilnie.

Nem tudom mennyire értetted meg. De akkor még azt elmagyarázhatnád, mennyire látod helyesnek, ha egy transznemű férfi bemegy a női wc-be. Mert a logikáddal az jön ki, hogy nekik a női wc-be kell menniük. A kislányod mit fog szólni, amikor egy szakállas férfi lép be a mosdóba? Aki szerinted nő, férfi ruhában.

2022. jan. 14. 00:09
 65/87 anonim ***** válasza:
74%

Ki kényszerít rá? Én tökéletesen meg vagyok melegként és senkire se nyomom rá a melegségemet.

Viszont mikor úgy éreztem vidéki közösségi vezetőként mint LMBTQI embereket képviselve egy meleg témájú vitán amelyet 4 különböző felezethez tartozó pap képviselt, nos én oda kiültem mint meleg és mint vallásos családból származó személy és vitatkoztam velük.

A vita után egy szerzetes pap oda jött hozzám és mérgesen méregetett majd bökdösni kezdett, hogy ez nem te vagy, ez nem te vagy. Én nem értettem. Aztán elmagyarázta mint az ovizsaruban szokás, egy 26 éves felnőttnek, hogy nekem miért kellene a péniszemet női nemi szerv dugnom, mert az a kompatibilis..Mintha nem esett volna erről általános még középiskoláskoromban...sőt az egyik nő kétségbe vonta azt, hogy én majd oda fent találkozhatok az apámmal, meg hogy én velem való vitám miatt arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak ő érte...

Olyan gonosz sátán fia lennék?

Soha senkire se kényszerítettem rá semmit, viszont találkoztam transzneműekkel, egyikkel még középiskolás korában beszélgettünk, valahogy érződött rajta, hogy fiú, pedig nem tranzícionált és nem volt 18, aztán egyetemista korában mivel abba a megyeszékhelyre járt egyetemre, nos ott már elkezdhette távol az anyjától a tranzícióját, szóval aminek érezte magát, azt nem verte ki a fejéből az anyja ellenállása se, és most már boldog férfi.

Volt egy roma transznő ismerősöm is, akit még borostás fiúként ismertem meg, őt is csak támogatásomról biztosítottam.

Aztán van egy interszex ismerősöm, ő a két nemi szerv kombinációjával jött világra, kiskorában műtétet hajtottak végre, ami miatt alul férfi, van erekciója, de nem lehet gyereke. Viszont kamaszként rendesen megnőtt a melle, amit eltávolított, és kutya nem világosította fel őt, hogy minek kell orvoshoz járnia rendszeresen, miért nőttek meg a mellei, miért vékony a hangja. Stb. Nagymama akarta elmondani neki, aztán az anyja 18 évesen kórházba került és ő felfeszítette a fiókot, ahol az összes orvosi papírja volt... és levolt írva és egy orvos elmondta neki mi a helyzet, hogy ő interszex, vagyis mindkettő nemi szervvel jött világra, és műtéteket hajtottak végre, ennek a hír hatására öngyilkosságot kisérelt meg, de a fa ág leszakadt, így ezt valami jelnek vélvén, azóta is él... Ő is jó barátom.

2022. jan. 14. 00:10
 66/87 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj, hogy a transzneműséget(vagy akár homoszexualitást) nem elfogadó emberekkel nem lehet értelmes vitát folytatni. Ésszerű érveket nem tudnak hozni, csak azt hogy ez betegség, oszt heló. Alátámasztani valamivel nem tudnják, mer minek, igazuk van, oszt heló. Ha meg te hozol tudományos forrást, akkor kicsapják a hisztit, hogy a pszichológia nem valid, meg különben is a csúnya politika beleszól. És akkor folytass értelmes diskurzust azokkal, akik kétsége vonják az orvostudomány állását...

Egyébként meg elég nevetséges, hogy valaki a természetességet, mint érvet az interneten keresztül emlegeti. Vagy esetleg az ilyen emberek a barlangban egy kődarabról írnak ide, ami a fákból sugárzó wifit fogja? Gondolom nem. Egy csomó minden van, amit az ember csinál, és nem természetes. Az se természetes, hogy van orvoslás, ami meggyógyítja a betegeket, mert bele szól a természetes szelekcióba. A gyárak se természetesek, a nagyüzemi állattenyésztés se természetes, a házasság se természetes, a vallás sem természetes. Amit az emberi társadalom csinál az többnyire nem természetes dolgok egyvelege. Ha eltekintünk a tudományos tényektől, csak mert egyesek a maréknyi agysejtjeikkel kifogásokat gyártanak, hogy miért nem fogadják el, és csak arra koncentrálunk, hogy mi természetes, akkor hogy húzogatjuk a határokat? Ott, ami egyéni szájízre tetszik xy-nak? Mi a baj azzal, ha valami természetellenes és csak adott egyéneket érint, ha az amúgy senkinek nem árt vele?

Meg egyébként a transzneműség kérdésben sosem esik szó a transz férfiakról (aki nőnek született, és férfi lesz). Őket nem tartjátok veszélyesnek a logikátokkal?

Egyébként nem tudom a válaszolok láttak-e már valaha női mosdót, de ott fülkék vannak, nincs olyan opció, mint a pishoár, ahol látszik, hogy mid van. A szomszéd fülkében ürítő embert nem látod, max hallod, ahogy kinyitja a betét zacsiját, hallod ahogy csurog, vagy épp csobban. Ha meg az öltözőkről is beszélünk, én azt tapasztaltam több strandon, uszodában, de még suliba is, hogy van egy közös nagy tér, ahol lehet öltözni, meg vannak különálló fülkék is.

A wcben, öltözőben történő zaklatásról annyit mondanék, hogy semmivel nem másabb, mintha egy biológiailag azonos nemű követi el. Ugyanúgy traumatikus, ugyanúgy bűntény. És statszisztikailag arra nagyobb az esély, hogy egy cisznemű kövesse el, mert azért nem olyan gyakori a transzneműség.

2022. jan. 16. 09:47
 67/87 anonim ***** válasza:
33%
Ha valaki azt mantrázná, hogy az ég márpedig zöld, és regényeket írna ennek alátámasztására, akkor te hogyan érvelnél amellett, hogy az ég kék?
2022. jan. 16. 10:07
 68/87 anonim ***** válasza:
18%

#67 Jól fogalmaztad meg. A szememre vetik, hogy kimondom valamiről hogy baromság és nem igaz amit állítanak, miközben teljesen egyértelmű, hogy baromság és nem igaz amit állítanak.

Alapvető tény, hogy van férfi és nő. Erre most azon kellene nekem vitatkozni valakivel, hogy én most cisz-nőként miért is nem tartom magammal egyformának a transz-nőket. HOGY? Mikor eleve nincs olyan, hogy cisz-nő? Nő vagyok és ennyi. Nem is túl szép, már nem is fiatal, nem is akarok már sem pasit sem nőt felszedni, de attól még hogy a hormonszintem már nem a régi a korom miatt még mindig én vagyok a nő és nem egy pasi akit műtöttek meg velem ellentétben sminkeli magát. Azt is aláírom bármikor, hogy lehet hogy nekem nagyobbra nő a bajszom ha nem figyelek oda, és? Engem már nem érdekel, de nem attól lesz egy nő nő, hogy hány réteg festéket ken az arcára vagy neccharisnyát hord-e, netán csak állandóan nadrágot, mert az a kényelmesebb számára.

Mégis hogy a fenébe lehetne olyasmiről vitatkozni amiről tudom, hogy nem is létezik?

2022. jan. 16. 10:15
 69/87 anonim ***** válasza:
81%

Itt a te oldalad mantráz valamit alátámasztott érvek nélkül. Vagy szerinted az emberi szervezet, amivel kapcsolatban egy csomó minden a horomnokon, genetikán, agyban zajló kémiai folyamatokon, és még sorolhatnám olyan egyszerűen működik, hogy ránéz egy random laikus, hogy már tudja?

2022. jan. 16. 10:18
 70/87 anonim ***** válasza:
23%
#69 Akinek farka van, az férfi, akinek puncija van, az nő. Emellett nem kell érv, mert alapigazság. Amíg nem volt LMBTQP-propaganda, addig mindenki tisztában is volt ezzel.
2022. jan. 16. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!