Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szülőként egyetértenél azzal,...

Szülőként egyetértenél azzal, hogy transznők (=nőnek öltözött férfiak) ugyanabba a vécébe, öltözőbe mehessenek, mint a kislányod?

Figyelt kérdés

2022. jan. 10. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 A kérdező kommentje:
Jó, feladom. Maradjunk a kérdésnél. Értékelje/válaszoljon rá, aki akar.
2022. jan. 10. 23:31
 22/87 anonim ***** válasza:
67%
Én melegként tökre letojom, mondom én itt vagyok hosszútávú önkéntes a városban és eléggé gyakran jártam abba az LMBTQI buliba ahol egyébként Drag Queenek és tranvesztiták is fellépnek, és nem zavar, hogy leszbikus csajokkal kell sorban állnom ugyanazért a wc-ért...
2022. jan. 10. 23:33
 23/87 anonim ***** válasza:
20%

20: "akkor igenis mehessen abba az öltözőbe amilyen neműnek őt a hatóságok elismerték"

Ez Magyarországon alaposan leegyszerűsíti a kérdést, mivel az állam csak a születéskori nemet ismeri el.

Így a 20-as kérdező által írt mondattal teljesen azonosulni tudok én is. :-))))

2022. jan. 10. 23:34
 24/87 anonim ***** válasza:
3%
*Így a 20-as VÁLASZOLÓ által írt mondattal....
2022. jan. 10. 23:35
 25/87 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy kérdező mióta foglalkoztat ez a kérdés, úgy álmodban felkeltél és hirtelen megvilágosodtál, hogy tényleg ez jelenti a veszélyt a gyermekeidre, vagy szépen bemagoltad az aktuális kormányzati gyűlöletpropagandát, mint Gyuri Papagáj a disznóvicceket?
2022. jan. 10. 23:37
 26/87 anonim ***** válasza:
73%
Ha holnaptól kiadna egy közleményt a KDNP-s honatya, hogy mától a vörös hajúakat kell gyűlölni, mert az jelzi, hogy boszorkányok, akkor te átmennél az utca túloldalára?
2022. jan. 10. 23:39
 27/87 anonim ***** válasza:
67%

Nem értem a hisztit.

HA a transznemű nő egy olyat jelent aki az egyik kommentelő szerint jellemezve nőies, stb. és nem látszik rajta, hogy férfi - akkor ki a fene tudná meg, hogy bement a női vécébe a férfi helyett? Oda van írva a homlokára, hogy "bár nőnek látsz én pasi vagyok"?

ha egy ilyen valaki megy be egy női vécébe, akkor éppen úgy senki nem fogja látni, hogy mi van a gatyájában/szoknyájában, mint ahogy a többi ott levő nőnek se látja senki. Még egyszer nem volt olyan, hogy mások szeme láttára húztam volna le a bugyimat, hogy kiderülhessen nő vagyok-e valójában.

A kérdés nem ezekről szól.

Arról van szó - és a kérdező is erre gondolt - hogy akik csak mondják magukat transz nőknek, de amúgy látszik rajtuk, hogy nem nők - még csak nem is csúnya nők-, hanem férfiak, vagy akikről nagyon jól tudja a környezetük, hogy nem nők, azoknak van-e joga oda bemenni. Hát nincsen. Tök mindegy minek öltözik be, hogyan festi ki magát, attól még a férfinak a férfivécé van, a nőknek meg a női. Ha egyedül nem sikerül eldöntenie hova kell mennie, majd segítenek neki mások akik ott vannak. Pont.

2022. jan. 11. 00:14
 28/87 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi gyűlölet van abban, ha az ember elfogadja, hogy vannak transznők, de azt nem, hogy nőkkel és kislányokkal vécézhessen, öltözhessen.
2022. jan. 11. 01:09
 29/87 steven95 ***** válasza:
85%

Elfogadja?

"transznők (=nőnek öltözött férfiak)"

Hahaha.

Igazából azt kell eldönteni, hogy a probléma, amit a kérdés próbál pedzegetni, miről szól és miről nem!

Vonzalom alapú? Nem. Mert úgy néz ki senkit nem érdekel/vagyis nem fenyegető annyira a cisznemű homoszexuális az öltözőben. (Csak mert farkak es puncik ebben az esetben nem keverednek) Az más kerdés, hogy van akit agresszivitásig hergel a zavaró tudat, hogy valaki megnézheti őt a saját nemének öltözőjében.

Transz férfiakkal van a baj? Nem mert a tesztoszterontól bárki elég férfiasnak nézhető, már annyira hogy a nőiből biztos kizavarnák, függetlenül attól, hogy nincs hímvesszője. (Lényegében punci megy át farkakhoz, ez senkit nem érdekel.) Esetleg ők félnek a férfi mosdóban/öltözőben? Mert van megerőszakolható részük és/vagy mert megszégyeníthetik amiatt akik? És a péniszes férfiaktól félnek , vagy egy erőszakoskodótól?

Vitathatatlanul nő kinézetű transz nőkről? Nem. Mert amiről nem tudunk, nem fáj(?). Mert ugye nem szerelhető fel a női mosdó beléptető rendszerrel, ami csak a cisznemű személyigazolvánnyal működne csak. Vagy mégis?

A kerdés még csak nem is a transz nőkről szól, akikben felfedezhető a transz mivolt, hanem minden olyan emberről akinek feltételezhetően pénisze van és női mosdóba akar bemenni olyanok közé akik a biológiailag gyengébbik nemhez tartozva megerőszakolható vaginájuk van. ...Érdekes kerdés, hogy a nemi szervi átalakítason is átesett transz nők között is van-e olyan, aki retteg a pénisszel rendelkező transz nőtől?

Továbbá a kérdés részének kell e tekinteni azt a helyzetkülönbözetet, hogy a péniszekkel van a baj, vagy a beazonosíthatatlan péniszekkel van a baj ami így lesből támadhat, biológiailag erősebb nem részéről? Tehát sarkítva mi a különbség a női és a koedukált mosdó között? Koedukált mosdóban elhanyagolható a rejtett pénisz miatti aggodalom? Azért mert már tudhatják lehetnek bent péniszek és így máshogy állítja be a maga kreálta biztonságérzetét az illető cisznemű nő?

Röviden a probléma ott van, hogy a potenciálisan pénisszel rendelkező egyének lehetnek a potenciális erőfölénnyel rendelkező eröszakolók, olyan helyen, ahol egyesek eddig azt érezhették, ilyen téren biztonságban vannak. A másik probléma, hogy a transz nők teljes mértekben az ilyentől rettegők miatt az erőszakolókkal vannak azonosítva.

Sarkított, erőltetett megoldások a horizonton:

1. Koedukált mosdó.

2. Beléptetős mosdó péniszeknek és vagináknak külön külön. Vagy cisznők és nem cisznők felosztás.

3. Haramdik mosdó.

4. Cisz/transz független női és férfi helyiségek.

Nem épp könnyű téma. És akkor ez csak a mosdó/öltöző dolog. Mi a helyzet az olyan törvényekkel amik, a biológia nők helyzetéből adódóan alkottak meg? Mi ami alkalmazható egy transz emberre és hol kell figyelembe venni a transz mivoltot?

Lényeg: transznő /= erőszakoló. Erőszakoló = erőszakoló.

2022. jan. 11. 02:27
 30/87 anonim ***** válasza:
91%

Már elnézést kérdező! Egy nyilvános fórumra kiírt kérdésed van, akihez bárki, bármit hozzászólhat és szavazatot adhat.

Én homoszexuális vagyok, így nincs gyermekem. Egyébként is már abba az életkorban vagyok, hogy sokkal inkább már unokáim lehetnének. Más kérdés, hogy a testvéreimnek és unokatestvéreimnek hála 4 keresztgyermekem van. A legkisebb nem régen töltötte a 17-et, és egyébként pedig a kérdésedre nemmel válaszoltam. Ezt tettem azért, mert egyfelől fogalmi zavarban van nagyon sok mindenki, másfelől a transzvesztiták (vagyis a nőnek öltözött férfiak azok férfiak, míg a férfinek öltözött nők azok nők, így ennek megfelelően kell őket tekinteni). Hozzáteszem, hogy a transzvesztiták is a transzneműek csoportjába tartoznak, de nem hajlandóak vállalni az operációt még akkor sem, hogyha esetleg lenne rá elég pénzügyi fedezetük.

2022. jan. 11. 06:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!