Nálunk is bevezetik véleményetek szerint a kötelező oltást?
Most tulajdonképpen ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint mikor kitört ez a világjárvány itt Európában is.
Az országok sorra zárkóztak be, Olaszország, Ausztria, már gondolkodott rajta Szlovákia is, stb...
Nálunk ekkor azt kommunikálták, hogy nem fogjuk követni a többi ország példáját, majd rá kettő héttel már kijárási korlátozást vezettek be.
Most ugyanez van a vakcinákkal kapcsolatban. Ausztria már kötelezővé tette és Szlovákia is készülőben van ezt meglépni, továbbá ezt a WHO is egyre jobban szorgalmazza.
Szerintetek ugyanez lesz, mint 2019 tavaszán?
"Neem, mi nem követjük a többi ország példáját, itt nem lesz ilyen", majd sunyiban egyszercsak belengetik, hogy általánosan is kötelezővé teszik?
Mit gondoltok van rá esély, hogy ez lesz?
"Mekkora a halálozási aránya a covidnak, és mekkora a ráknak?"
Attól függ, hogy hogyan definiálod az egyiket és hogyan a másikat.
61.
Osztrák csoportban vagyok benne, ott ezt írták:
Az ,hogy bejelentette nem azt jelenti, hogy kötelező.
Egyenlőre csak előterjesztés a parlament nem szavazta meg ,ami nem történt meg még, ahhoz 2/3-os többség kell sokan ezt nem tudják.
#66: Én is így tudtam. Meg is lepődtem, amikor múlt hétvégén arról kezdtek el beszélni, hogy mindenkinek kötelező lesz az oltás Ausztriában.
Ez egy 5 nappal ezelőtti újságcikk:
"a fenti szabályozások mellett arról is rendelkeztek, hogy megkezdik egy olyan törvénytervezet kidolgozását, aminek értelmében február 1-től kezdve országos szinten mindenki számára kötelezővé tennék az oltást."
Nem hinném, hogy pár nap alatt kidolgozták, előterjesztették és már el is fogadták ezt a törvényt.
A "mindenki"-be beletartoznak a politikusok és rokonaik is. Kíváncsi leszek, hogy megszavaznának-e egy ilyen törvényt, bár nem tartom teljesen kizártnak. Esetleg lesznek-e kivételek, kiskapuk.
66.
Ja! Ott nem is úgy megy a megszavazás 2/3-al mint itt!
Az a baj,hogy sokan bedőlnek az első hírnek él már terjesztik a bizonytalan infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!