Egyre több európai ország fontolgatja, hogy ismét bevezeti a katonai sorozást, vagy adott esetben a kötelező sorkatonai szolgálatot. Ha hazánkban is ez történne félnél tőle?
re: PM.
Én is tudnék írni a katonaságról, mert voltam katona, most B.I. Lövészdandár.
Abban az időben kb 70%-a csak besorozott volt, értelme nem sok volt, hacsak a nevelést nem vesszük, jól képzett értelmes katona kevés volt.
Ma (ha lenne sorozás) csak jól képzettekre van/lenne szükség.
Voltak felmérések, és a jelentkezők között is csak 20%-a alkalmas katonának, a többi ilyen-olyan okból nem alkalmas.
Mai állás szerint nem lehetséges a sorozás, a teljes adminisztrációt felszámolták, kb min. 10 év kellene mire rendbe raknák és ellenőrzötté tennék, a + költségekről ne is beszéljünk.
A -sok- mai fiatalok hozzáállása miatt pedig értelme nem lenne, hiszen alkalmatlanok, az önkéntest kell jobban megfizetni, és így vonzani oda az embereket, jól képezni őket, és kész.
Nem félnék, de teljes mértékben ellenezném.
Ugyan nő vagyok, de nem tartom azt normálisnak, hogy mondjuk a párom és az apukám is sorkatona legyen. Bocsánat, de nem ér annyit a haza,hogy meghaljanak érte.
Persze ez nagyon szélsőséges eset, de én egyáltalán nem tartom jónak, törekedni kéne a békére, nem hiányzik konfliktus.
"Bocsánat, de nem ér annyit a haza,hogy meghaljanak érte."
Akkor a Te életed se ér annyit hogy meghaljanak érted.
-Vagy Te nem ebben az országban élsz?
-Te nem vagy része az országnak?
Ebben a válsz részben csak a butaságodat erősíted.
"...én egyáltalán nem tartom jónak, törekedni kéne a békére, nem hiányzik konfliktus."
Itt azért már javítasz magadon egy kicsit.
"törekedni kéne a békére"
Miért, nincs béke? Háború van? Melyik megyébe?
Nem félnék, mert már túl vagyok rajta :p
De sajnálnám a fiatalokat, hogy be kell vonulniuk értelmetlenül.
Akkor mutathatod a példát máris egy toborzó irodába történő lelkes bemenetellel :)
"Nem lenne ennyi munkakerülő szivárványlibsi elkényeztetett takony egyetemista!"
Igen, ezek a diplomások olyan furcsák: csak tanulnak, érthetetlen kifejezéseket használnak, külföldiül beszélnek és nem jó nekik a langymeleg disznósz*r, pedig olyan finoman melegít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!