Szerintetek érdemes lenne vissza hozni a halálbüntetést?
Bírom mikor a sok cyberhuszár a gépe előtt ülve leírja, hogy:
Halál rájuk! Whaaaa....
De bele sem gondol, hogy azok az emberek tényleg meghalnak.
Nem lenne elrettentő ereje, sosem volt.
Az olyan indokokat, hogy "akkor te mit szólnál, hozzá, ha a 6 éves kislányodat megerőszakolná egy pedofil" már unom.
Ha halálba juttatom mitől lennék különb? Kényszermunka élete végéig vagy mit tudom én de egy olyan aljas féregnek a vére nem tapadjon az én kezeimhez, mert nem ér annyit. Még ha a törvények szerint simán megtehetem, a tény nem fog változni, hogy embert öltem.
A bíró aki az ítéletet szablya legalábbis.
Gondolkozzunk már egy kicsit emberek!
Muszáj erkölcsileg a középkor szintjére visszafejlődnünk?
ma 17:3
Minden szavaddal egyet értek!
Képzeljétek csak el, egy diktatórikus kormány van hatalmon, akinek az az érdeke, hogy az ellenzéket, a hőbörgőket eltávolítsa az útjából. Az országban pedig engedélyezett a halálbüntetés. Koholt vádakkal szinte mindenkit elhallgattathatna ÖRÖKRE!
Akkor vajon támogatnátok-e a halálbüntetést, ha ti is ártatlanul mennétek végig a halálsoron?
Amit leírtam már megtörtént Magyarországon, 1956 után így tisztogattak "kedves" pufajkás magyarjaink.
Nem tanultok sosem?!
17:38-asnak!
Tévedsz! Semmiért nem adnak 5-6 évet! Azért csak 2-3 év jár!
A nagyon súlyos dolgokért (Sukoró, BKV, Stohl András) meg hosszantartó nyomozás után semmi!
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:21
Azokkal már kib@sztak a Bajnai gyurcsány féle szocipárt!Orbán pont hogy ősszel dolgoz ki egy csomagot a devizahitelesek megsegitésére!Persze akkor majd jó lesz az Orbán ha kicsit fellégezhetnek a devizások mi??
Tegnap 21:09. Nem valószínű, hogy a kérdező ebben az értelemben tette fel a kérdését. Ki kellene hagyni a politikát, mert nem arról van szó.
A raboknak, még kényszermunkán való tartása is hatalmas összegeket emészt fel. Közben megy a sírás-rívás, hogy milyen embertelen körülmények között vannak az elítéltek. A bűnözők sem vehetők egy kategória alá, még az életellenesek sem. Ott is van gondatlanságból, meg előre megfontolt, aljas szándékkal, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés. Viszont tényleg kicsit magasabb színvonalra kellene hozni a nyomozást, és az egész bírósági eljárást. Vétlent ne büntessenek. A rendszerváltás óta elég sokan kerültek börtönbe, ültek éveket, mire kiderült az ártatlanságuk. Szóval a törvénykezésben kellene először takaros rendet teremteni. Az igazi bűnösöket a rács mögé, nem a legelső gyanúsnak látszó embernek a nyakába varrni mindent, és büszkélkedni, hogy milyen gyorsan elfogták a tettest, aki csak bűnbak. Ha ez tisztességesen, törvényesen menne, nem lenne ártatlanul elítélt, s véletlenül kivégzett tettes, csak igazi bűnös, aki kapja meg a méltó büntetését.
Nem. Nem tisztem rendelkezni senki élete felett sem, én nem vagyok Isten.
Megreformált törvényszékek, önellátó börtönök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!