Mi az, amit érdemes/kell tudni a szolgálati lakásokról? Milyen kötelezettségekkel, jogokkal jár?
Hallottam, h pár év után meg lehet venni, majd eladni is.
Hány év után?
Van lehetőség a visszaadásra?
Felújíthatom esetleg átalakítani?
Hasonló, mint az önkormányzati lakás?
Hasonlóakra szeretnék választ kapni!
Köszönöm!
A szabályok ezen a téren nem jelentenek semmit, mert bármikor változhat.
Amíg állományban vagy azt csinálsz vele, amit akarsz. Felújíthatod, átalakíthatod, ha nem kell, visszaadod.
Én úgy tudom (lehet, h rosszul) 10 év után vehető meg. Ha a cégtől mész nyugdíjba, akkor maradhatsz, illetve a családod is maradhat, ha veled történne valami.
Azonban ha fegyelmi, méltatlanság, vagy felmondás miatt megszűnik a munkaviszonyod, akkor a lakásból is költözni kell. Szóval míg egy önkormányzati lakás nem függ a munkaviszonyodtól, ez a szolgálati igen.
Mindkét esetben pedig egyfajta bérleti díjat fizetsz a rezsin kívül.
A megvétel, eladás lehetősége jelen gazdasági helyzetben szerintem meg fog szűnni, vagy brutál piaci áron értékesítik majd. Így én ezzel a lehetőséggel nem nagyon számolnék. Sajnos sok harácsoló volt aki így szerzett bagóért lakást, illetve gazdagodott meg az eladásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!