Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az LMBTQ mozgalommal miért...

Az LMBTQ mozgalommal miért nem fér össze a nemzeti érzés?

Figyelt kérdés

Az amerikai tanárnő esetéről jutott eszembe, aki levetette az amerikai zászlót az osztályteremben mert őt az zavarja, helyette pedig a szirváványos zászlóra eskette fel a diákjait. De korábban is voltak és vannak olyan hangok (egyes sztárok), amik zászlóégetésre vagy cserére hívnak fel.

De itthon, pontosabban Németországban is történt most ilyen, amikor is az államalapítást gúnyolták ki transzvesztita showval németországi magyar LMBT-sek.

Ezt én nem értem. Attól, hogy LMBT-tag vagyok még nem lehetek mellette amerikai vagy magyar? A saját ügyeim mellett nem tarthatom egyaránt fontosnak a hazámat? Miért zárja ki egymást a kettő, miért kell isteniteni az egyiket, a másikat meg bemocskolni? Nem lehet mindkettő egyformán szent?

2021. szept. 6. 08:24
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

"Ha meg szerinted annyira vicces akkor költözz a Népszínház utcába! "

Hat évig laktam a Nagy fuvaros utcában. Az égvilágon semmi gondom nem volt se a környékkel, se a ház lakóival. És ez 20 éve volt, mára a környék már maga a paradicsom az akkori állapotokhoz képest. ( Pld. akkor nem volt minden sarkon, kapun kamera. Akkor még elvétve voltak az utcán prostik, ma egyet sem találsz.)

2021. szept. 10. 20:49
 32/39 A kérdező kommentje:
31: viszonyítás kérdése. Én most vagyok lakásvásárlásban, vidékiként baromi nehéz megbarátkoznom a fővárosi cigánysággal, főleg, hogy sok helyen a lakótömbben is vannak, ami számomra elviselhetetlen. Pedig a Durandához lakom közel, vagy talán pont ezért. Aki budapesti vélhetően hozzászokott a link alakokhoz, nekem ez most nagy fejtörés, mert Budán meg nem tudok villát venni.
2021. szept. 10. 21:10
 33/39 anonim ***** válasza:

" vidékiként baromi nehéz megbarátkoznom a fővárosi cigánysággal, főleg, hogy sok helyen a lakótömbben is vannak, ami számomra elviselhetetlen."

Ez téged minősít, nem őket.

A Nagy fuvarosban nem egy cigány szomszédom volt, soha nem volt velük konfliktusom.

Ahol most lakom eddig egy cigány család volt, kifejezetten jó volt velük a szomszédi kapcsolatom. ( Már elköltöztek.) Ellenben már két nem cigány szomszéddal is volt konfliktusom.

Anyósom a VIII. kerületben lakik, régi, de rendezett bérházban. Az aló szomszédjai zenész cigányok, a jobb oldali egy melós cigány család. 80 éves, csak tisztelettel bánnak vele.

Te is elköveted azt a hibát, hogy a származást összekevered a szociális helyzetből fakadó viselkedéssel.

Az nem okoz fejtörést hogy ki az ország vezetője?

Azt kellene felfogni,

2021. szept. 10. 21:23
 34/39 A kérdező kommentje:
33: szerintem nem laktál te a büdös életben cigány mellett, csak a tv-ben hallottad, hogy minden ember egyenlő és trendi egyenlőség pártinak lenni. Az előítélet nyilván a levegőből fakad, érdekes, hogy a kínaiak már legalább annyian vanank Magyarországon mint a cigányok, mégsem hallassz egyetlen ellenséges szót sem senkitől ázsiaiakkal szemben. Vajon miért? Talán mert nem s*gghülyék és tudnak viselkedni? Biztos, hogy a társadalommal van a baj és nem te apró, szűklátókörű, toleráns elméddel?
2021. szept. 10. 23:10
 35/39 anonim ***** válasza:
40%

@34 Nyilván klasszik vidéki faskó vagy, aki életében három nem magyart látott, de előítélete az van dögivel. Légyszi ne költözz Budapestre, az ország utolsó élhető szeglete, pont azért, mert az a gondolkodás, amit képviselsz, kisebbségben van.

Például olyan nyilvánvaló baromságokat állítasz, mint hogy a nagyjából 30 ezres kínai közösség nagyobb volna, mint a 800 ezres cigányság. A tolerancia nem éppen az apró elme ismérve, de ezt elég nehéz megértetni egy olyan emberrel, aki a szomszéd faluban élőket is tiszta szívből utálja.

2021. szept. 10. 23:23
 36/39 A kérdező kommentje:
Azt látom, hogy egy büdös kis belpesti tahó vagy, aki szereti lenézni a nem fővárosit, csak mert az vidéki. Te, aki az efféle sztereotípiákból építed fel a világképedet ne nagyon helyezd magad senki fölé, mert az ilyesmi nem kifejezetten egy pallérozott elme megnyilvánulása. Ezek után nyilván felesleges magyaráznom, hogy nem a bőrszín miatt utálok senkit, hanem azért, ahogyan viselkedik. Így téged sem születési jegy alapján ítéllek el, hanem csak azért, mert egy magát értelmiséginek gondoló, csőbuta proli vagy.
2021. szept. 11. 00:16
 37/39 anonim ***** válasza:
40%
@36 Vidéken nőttem fel és ott él ma is rengeteg rokonom, barátom, ismerősöm. A megjegyzéseim nem nekik szóltak, hanem neked, meg a többi vidéki nácinak.
2021. szept. 11. 09:32
 38/39 anonim ***** válasza:

"szerintem nem laktál te a büdös életben cigány mellett,"

Szerintem meg nem érdekel az ócska, ostoba véleményed.

", mégsem hallassz egyetlen ellenséges szót sem senkitől ázsiaiakkal szemben. Vajon miért? "

Hallok. Kérdezz meg bárkit miért nem akarja ázsiainak kiadni az ingatlanját! Vagy kínai üzletek volt magyar alkalmazottjait!

Egyébként is nettó ökörség egy itt élő külföldi népcsoportot egy hazai kisebbséghez hasonlítani. Sok minden miatt nem áll meg az összehasonlítás, de csak egyet emelnék ki, amit talán te is megértesz: a kínai ( vagy bármilyen ázsiai)a balhéval a kitoloncolást kockáztatja, míg a magyar állampolgárt - bármilyen kisebbséghez tartozik is - , ez nem fenyegeti még emberölés esetén sem.

2021. szept. 11. 19:44
 39/39 anonim ***** válasza:

" aki szereti lenézni a nem fővárosit, csak mert az vidéki."

Nem azért néznek le mert nem fővárosi vagy, hanem mert tudatlan vagy, de ennek ellenére hatalmas arccal osztod a nem létező észt.

Tehát szerinted kb. 800 000 kínai van Magyarországon? És ezt még le is írod, büszkén a saját ütős érvedre?! Na, ezért néznek le.

Oszt' vidékről honnan tudod ki - mit gondol Budapesten a kínaiakról? Egyszer utazz ide, és csak pár órát beszélgess pld. a Szigony utcai ltp.-en élőkkel! Ott elég nagy a kínai közösség. Vagy kérdezd meg a Sárkány center, a Kőbányai piac, a volt Négy Tigris piac nem ázsiai bérlőit, alkalmazottait! persze, előbb keress rá ezekre a helyekre a Goole-val, hogy úgy tűnjön tudod miről beszélsz! :-D

2021. szept. 11. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!