Egy besurranó tolvaj milyen módon lépi át magában azokat az erkölcsi gátakat amik miatt egy átlag embernek eszébe sincsen betörni valahová és elvinni ami nem az övé?
#48-nak:
És attól hogy becsületes vagy, mennyivel vagy előrébb? XD
Semmivel, legfeljebb egy kis simogatás a lelkednek, hogy megfeleltél az elvárásoknak.
Az én eredményem legalább kézzelfogható.
"Vagyis több eszem van mint a kutyának. Ha akarok valamit, büntetés jár érte, akkor én kitalálom a módját hogy büntetés nélkül is megszerezzem!
Ha pedig nem gondolkoznék rajta hogy helyes -e vagy sem, akkor nem törekednék a retorzió kivédésére!"
Cimbora, nem az eszedről volt szó... És a helyes vagy nem helyes sem abban a kontextusban értelmezendő hogy éppen mekkora a lebukás esélye, vannak e otthon. Nem tudom hogy direkt viszel e be a phaszerdőbe vagy a lelkiismereted hiánya miatt nem akarod érteni.
A helyes vagy nem helyes erkölcsi értelemben értem. De szerintem tudod te.
És itt kerül képbe folytatásul a 46 számú kommentem.
"És attól hogy becsületes vagy, mennyivel vagy előrébb? XD
Semmivel, legfeljebb egy kis simogatás a lelkednek, hogy megfeleltél az elvárásoknak."
A te értékreded szerint valószínűleg semmivel. Persze nem te vagy az etalon.
#52-nek:
Valamit nagyon félreértelmeztél a válaszomban. Próbáld meg még egyszer, mert valamit te nagyon nem értesz! Én nem az eszemről beszéltem, és nem is a lebukás esélyéről!
"És attól hogy becsületes vagy, mennyivel vagy előrébb? XD"
De legalább kezded érteni mi a becsületesség.
"Ha pedig nem gondolkoznék rajta hogy helyes -e vagy sem, akkor nem törekednék a retorzió kivédésére!"
Itt írtad ebből következtettem hogy számodra a helyes vagy nem helyes kimerül annyiban hogy mekkora a lebukás esélye. Te írtad.
#53-nak:
"Értékrend".
Az én szememben az az értékes, ami célravezető.
"Az én szememben az az értékes, ami célravezető."
Ha ennyire leegyszerűsítjük végülis ezt én is elmondhatom a magam nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!