Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egy besurranó tolvaj milyen...

Egy besurranó tolvaj milyen módon lépi át magában azokat az erkölcsi gátakat amik miatt egy átlag embernek eszébe sincsen betörni valahová és elvinni ami nem az övé?

Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 A kérdező kommentje:

Pl azok akik bemennek más lakásába, udvarába, házába elvinni minden értéket amit csak tudnak, akik mások földjére mennek ellopni a nehéz munkával megtermelt gyümölcseit. Mit gondolnak miközben éppen lopnak vagy rabolnak?

De ide vehetem pl a zsebeseket is akik egy nagy tömegben próbálják ellopni ami az embernél van.

2021. aug. 21. 16:18
 2/76 A kérdező kommentje:
Mi ennek a pszichológiája?
2021. aug. 21. 16:18
 3/76 anonim ***** válasza:
87%
Altalaban a melyszegenyseg ami erre viszi ra oket.
2021. aug. 21. 16:26
 4/76 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy megracionalizálja. Például, amaz gazdag és nem érdemli meg azt a vagyont, ezért valakinek el kell lopnia, vennie tőle. A szegényebbek a szükséggel magyarázzák.

A jómódú tolvajok (ilyenek is vannak ám) mérlegelnek, hogy a várható haszon miatt megéri még akkor is, ha lebuknak.

2021. aug. 21. 16:35
 5/76 A kérdező kommentje:

"A jómódú tolvajok (ilyenek is vannak ám) mérlegelnek, hogy a várható haszon miatt megéri még akkor is, ha lebuknak."

Nekem is megérhetné ha csak az anyagi vonzata érdekelne. De mégsem teszem meg. Mert tudom hogy ez helytelen, rossz. Ezt ő nem tudja?

2021. aug. 21. 16:38
 6/76 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hát ehhez az is kell, hogy az ő értékrendjében ennek ne legyen akadálya. Ha úgy nevelték, olyan környezetben élt, ahol ez elfogadott dolog, akkor egy percig nem fog ezen problémázni.

De olyan is van, aki úgy lett nevelve, hogy nem erkölcsös dolog a lopás, mégis megteszi. Sok fehérgalléros tolvaj ilyen: amikor tudják, hogy a törvények, vagy érdekkörök őket fogják védeni, vagy bizonyítékok hiányában megúszhatják, akkor semmi akadályát nem látják a nem tisztességes úton történő vagyonszerzésnek.

2021. aug. 21. 16:48
 7/76 A kérdező kommentje:
Én most ilyen politikai vonulatába a dolognak nem akarok belemenni. Ezért is kérdeztem direkt vagyontárgy irányában.
2021. aug. 21. 16:51
 8/76 anonim ***** válasza:
Az előzőhöz: A fehérgallérosok többsége eleve nem tartja bűntettnek a tetteit, magában elrendezi ezt úgy, hogy helyes és legális amit csinál.
2021. aug. 21. 16:51
 9/76 anonim ***** válasza:
Nem kifejezetten a politikára akartam utalni (bár arra is igaz), brókerek, tőzsdézők között is sok fehérgalléros gazember van. Ez egy elég széles réteg.
2021. aug. 21. 16:53
 10/76 anonim ***** válasza:

Hát legyen.

Kérdezz konkrétan, és válaszolok. A nagyközönséget pedig megkérném hogy ne trollkodjanak.

Tehát mit akarsz pontosan tudni?

2021. aug. 21. 17:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!