Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egy besurranó tolvaj milyen...

Egy besurranó tolvaj milyen módon lépi át magában azokat az erkölcsi gátakat amik miatt egy átlag embernek eszébe sincsen betörni valahová és elvinni ami nem az övé?

Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 A kérdező kommentje:

"

Igen, neked írtam.

Kérdeztél, válaszoltam."

Pedig ebben egyetértünk, egyszer sem álítottam hogy az alul iskolázottság vagy hátrányos helyzethez lenne köze. Ez csak egy közkedvelt kifogás és mosdatás bizonyos kultúrkörökból.

2021. aug. 21. 18:07
 42/76 anonim ***** válasza:
Akkor mi ez a párhuzamod a bűnözők, és az ösztönlények között?
2021. aug. 21. 18:09
 43/76 A kérdező kommentje:

"Kifelejtetted a felsorolásból azt, hogy sikeresebb is!"

Ez megint relatív ki a sikeres. Mondok egy nagyon egyszerű példát.

Szükségem van 1 millió forintra. Neked is. Nekem 2 hétbe kerül míg innen onnan összekaparom, te ellopod valakitől 2 órán belül. Most akkor te sikeresebb voltál? Szerintem én voltam a sikeresebb mert lopás nélkül is megoldottam. Neked viszont lopnod kellett hozzá.

2021. aug. 21. 18:10
 44/76 anonim ***** válasza:

#42 vagyok:

Ha tényleg érdekel a téma, akkor belemehetek részletesebben is.

Valahol neked is igazad van, mert a bűnözőket én is két fő csoportra osztom.

2021. aug. 21. 18:11
 45/76 anonim ***** válasza:

#43-nak:

"lopnod kellett"

Még mindig nem érted a lényeget mert magadból indulsz ki, ami vicces, mert pont az empatikus készséged hiányosságaira mutat rá!

Nekem nem "kell" lopnom. A pénzszerzés egyik módja, egyik leghatékonyabb módja. Persze ehhez nincs szakmunkásképző, a tanulóéveket a sitten szoktuk tölteni. XD

2021. aug. 21. 18:14
 46/76 A kérdező kommentje:

"Akkor mi ez a párhuzamod a bűnözők, és az ösztönlények között?"

Hát elmondtam, nem? De te magad is beismerted, nincsen lelkiismereted. Akinek nincsen lelkiismerete azt semmi nem fékezi. Akit semmi nem fékez csak elveszi amit akar az bizonyos tekintetben egy ösztönlény. Innen a kutyás példa is. Az amit akarsz és az amivel vissza lehet téged tartani az egy kutyánál és nálad teljesen különböző dolog. Pl: a kutya sültcsirkét akar, ehhez felmászik az asztalra és elveszi. Te egy új s mercit akarsz, ezért ellopod. A kutyát vissza lehet tartani azzal ha rászólok, vagy vizipisztollyal meglövöm. Téged meg nem részletezem de szintén vissza lehet bár nehezebben. De alapjában véve sem a kutya, sem te nem gondolkozol azon hogy helyes e hogy megteszem amit teszek vagy sem.

2021. aug. 21. 18:15
 47/76 A kérdező kommentje:

"Még mindig nem érted a lényeget mert magadból indulsz ki, ami vicces, mert pont az empatikus készséged hiányosságaira mutat rá!"

Akkor azért nem értünk egyet mert te nem fogadod el sikernek azt hogy én ezt lopás nélkül tettem meg. Én meg nem fogadom el neked sikernek minekután te loptál is.

2021. aug. 21. 18:17
 48/76 A kérdező kommentje:
Téged nem érdekel hogyan sikerült, csak az eredmény :D Engem meg jobban érdekel a hogyan. És ebben mérem magamat.
2021. aug. 21. 18:18
 49/76 A kérdező kommentje:
Abszolút értelek, nem ellentmondok neked csak összehasonlítottam a két dolgot.
2021. aug. 21. 18:19
 50/76 anonim ***** válasza:

#46-nak:

Teljesen lefárasztasz!

Annyira nincs fogalmad erről a témáról hogy az már fáj, eközben viszont olyan megállapításokat fogalmazol meg, mintha te lennél Mahatma Gandhi!

"A kutyát vissza lehet tartani azzal ha rászólok, vagy vizipisztollyal meglövöm. Téged meg nem részletezem de szintén vissza lehet bár nehezebben."

Vagyis több eszem van mint a kutyának. Ha akarok valamit, büntetés jár érte, akkor én kitalálom a módját hogy büntetés nélkül is megszerezzem!

Ha pedig nem gondolkoznék rajta hogy helyes -e vagy sem, akkor nem törekednék a retorzió kivédésére!

Sorozatban mondasz ellent a saját megállapításaidnak.

2021. aug. 21. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!