Nyelvvizsga amnesztia lehet még?
Angol nyelvtudás nélkül nem lehet élni, bármivel is foglalkozol.
2021. júl. 9. 12:40
12/41 A kérdező kommentje:
igen, most nyáron teljesen rá akarok menni az angolra, de közben egy nyelvvizsga nem jönne össze belőle ennyi idő alatt (végzős leszek), német az első nyelvem, abból kéne nyelvvizsga,mert jobban megy, de szakdogához meg úgy mindenhez jobban kéne az angol, s most németezzek a kötelező követelmény miatt, ahelyett hogy angolozhatnék (értitek ez idegesít). Szeptember közepéig pedig nyári gyakorlat, vizsgaidőszakok, szorgalmi időszakok nálunk véresen nehezek kb., igen mellette nem tudtam/tudok rámenni a nyelvre. Nem kéne ilyen követelmény, szerintem az emberek kedvét veszik el a nyelvtanulástól, furcsa, hogy az egész világon csak nálunk követelmény, de a legrosszabbak között vagyunk, nem? (állítólag Romániát tudtuk csak "túlszárnyalni" az utolsók között.
Most nyáron feküdj le az angolra, és tegyél le egy közepet. Nevetségesen egyszerűek a magyar bázisú nyelvvizsgák, ha igenis ráfekszel, menni fog. Nem kell magántanár sem feltétlenül, végtelen + 1 anyag van fent az interneten, plusz filmeket, sorozatokat is tudsz nézni.
Azért vagyunk a legrosszabbak között, mert borzalmasan rossz a nyelvtanítás ebben az országban. Nem a nyelvtanra kell ráfeküdni, hanem arra, hogy hallgass és próbálj beszélni minél többet. Ha ez a kettő megy, a többi is jönni fog. Ez a természetes módja a nyelvtanulásnak, úgy sajátítod el, mint a gyerekek az anyanyelvüket.
2021. júl. 9. 13:45
Még az sem mentség, hogy rossz a nyelvoktatás, meg nincs pénz tanfolyamra vagy tanárra. Ott a duolingo, és ha a beszédet akarod gyakorolni, ismerkedhetsz külföldiekkel. Internete ma már mindenkinek van, így gyakorlatilag ingyen megtanulhatsz angolul legalább középfokon.
2021. júl. 9. 14:57
De komolyan szerintetek a közép szintű nyelvvizsga nem nehéz?
A legtöbb angol anyanyelvű is elvèrezne ezeket. A nYelvizsga feladatokon.
A középszintű nyelvvizsga igazából egy emelet szintű angol érettségivel egyenlő.
Mèg azok is épp hogy átcsusszanak akik egyébként nagyon is jól tudnak angolul beszélni
2021. júl. 9. 15:29
Miért ne lehetne angol nyelvtudás nélkül élni?
Ha rajtam múlna sose mennèk külföldre dolgozni, amivel foglalkozom ott se kell angolul. Tudni.
Mèg a csodálatos vezèrünk se tud angolul beszélni. Akkor miért várják el ?
2021. júl. 9. 15:31
17/41 A kérdező kommentje:
De egyébként ilyen hamar, akkor sem lehet sajnos megtanulni, nemhogy gyakorlat mellett sajnos, a testvérem, aki emelt angol osztályba járt, ő készült fel 3 hónap alatt, de akkor már kb 3 évig nyomták nekik keményen az angolt, s a tanár az utolsó évben "elvállalta" a legjobbakat, hogy nyáron meg így szeptember-okt-nov-ben felkészíti őket nyelvvizsgára, s a tesóm is köztük volt, 61 százalékos lett, tehát nagyon szoros volt így is, pedig nagyon jó angolos. Sajnos akkor is szomorú, hogy követelmény ez nálunk, mikor ilyen borzalmas a közoktatás, egyetem mellett én ezt sajnos nem tudom bevállalni.
18/41 A kérdező kommentje:
*14-es értem, amit mondasz, minden fent van a neten, tudom. De! Ez nem egyenlő a nyelvvizsgával, ez egyenlő lenne avval, hogy de jó angolozhatok, de jó értem ezt, meg azt. De nem, nálunk szigorú követelmény, az ember szorongva tanul, újabb 37 ezer ft kiadás, menjek nyelvtanárhoz vagy esetleg nyelvtanfolyamra? 1-re vagy 2-re? A másik meg: sok embernek egyetem mellett az idő hiánya miatt nem tudja letenni, sok zh, vizsga, nem elég ha erre izgulunk rá? Még jöjjön rá a nyelvvizsga is, nagyon nagy terhet raknak ránk evvel. Kérje a munkáltató, csinálja meg mindenki diploma után, akinek kell, de ez így borzalmas, hogy kb a diplomák 40%-át nem tudják így kiadni.
Már ott el van Cseszve hogy ennyibe kerül. Egy vagyon.
Egyszer lehet megpróbálni mèg szép H buktatnak ezerrel.
2021. júl. 9. 18:15
Én nemzetközi angol nyelvvizsgára készültem fel pár hónap alatt az internetet használva. Azok fényévekkel nehezebbek mint, amik itthon vannak. Szóval nem, a középszintű angol nyelvvizsga nem nehéz.
Egyetemen amúgy például vehetsz fel ugyanúgy nyelvi tárgyakat, ott a tanártól kérhetsz segítséget, stb. Leendő gyógyszerészként tudnod kell angolul, nem kerülheted ki.
Amúgy szerintem kb. senki sem kerülheti ki az angolt, minimum egy társalgási szinten illene tudni. Körölöttünk minden más országban tud ez menni, itt is kéne.
2021. júl. 9. 18:17
Kapcsolódó kérdések: