Idén miért nem ad újra nyelvvizsga amnesztiát a kormány?
Honnan veszed, hogy nem ad? Tavaly se decemberben adott.
Egyelőre viszont szó sincs róla, úgyhogy magaddal szúrsz ki, ha nem tanulsz, hanem álmodozol.
Idén már adott. Nem értem a kérdést.
Egyébként meg már nem kellene a nyelvvizsgával szívatni a népet, inkább a szakmai anyagra kellene koncentrálni az oktatásban. Egyre tutibb fordító- és tolmácsoló programok születnek, amik könnyedén kiváltják a nyelvtanulást. Ettől függetlenül a nyelvtanulást nagyon jó, hasznos dolognak tartom, magam is több nyelvvizsgával rendelkezem de örültem volna, ha a megszerzésükkel járó stresszt, vizsgadíjat elkerülhettem volna.
Fú bmeg. Így is kifejezetten nyomorultak még a magyar fiatalok is (nem csak az idősek) nyelvtudást tekintve. A környező országokhoz képest is. Lehet ezt még jobban rontani, rombolni? Hát akkor persze, hajrá.
Én nem beszélek 6 nyelven, csak angolul, de a középfokú nyelvvizsgát 16 évesen, a felsőfokút 18 évesen csináltam meg érettségi előtt. És nem, százezreket sem szórtam el nyelviskolára, külön nyelvtanárra.
Jó lenne ha adna, mert akik most fognak végezni az egyetemeken, nekik tényleg felmerülhetnek akadályok nyelvvizsga szerzésnél. Nem úgy, mint akinek min 5 éve bennragadt a diplomája. Őket miben gátolta a vírus? Sőt még azoknak se adtam volna nagyon mentességet, akik tavasszal végeztek.
Tudom sokak szerinte ez a rendszer eleve nem jó, szerintem is problémás. De ez most mellékes, van egy követelmény, ami alól teljesen következetlenül osztogatnak mentességet.
Szerintem lassan ki fogják vezetni a nyelvvizsga kötelezettséget.
Sok országban egyáltalán nincs ilyen, hogy diplomához nyelvvizsga kelljen.
Minél több jól képzett magyar tanul meg idegen nyelvet, annál nagyobb a valószínűség, hogy ők itthagyják az országot és a tudásukkal más országok járnak jól. Aki el akar költözni külföldre, az viszont tanuljon, és ne a nyelvvizsga miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!