A fű legalizálása, és annak indoklására mi a véleményetek?
A kábítószerek, és ezen belül a kannabisz fogyasztásának jelenleg hatályos büntetőjogi
következményei rendkívül káros hatást gyakorolnak a társadalomra: a fogyasztók a büntetés
kockázata miatt elszigetelődnek, nem kapnak megfelelő egészségügyi és szociális segítséget,
közelebb kerülnek a bűnözői szférához, maguk is bűnözőkké válhatnak. Számos vizsgálat és
több államban bevezetett dekriminalizáció és legalizáció bizonyította, hogy a kábítószerekkel
való visszaélés kezelhető és visszaszorítható. Erre Magyarországon még inkább szükség van,
hiszen a könnyen hozzáférhető, interneten rendelhető kábítószerek újabb és újabb vegyületeket
tartalmaznak, amelyek a kis módosítások miatt akár nem is számítanak kábítószernek, a tiltott
listán csak megjelenésüket követően tudnak egyáltalán szerepelni, ezzel a fogyasztók is
kockázatmentesnek ítélhetik ezeket a rendkívül veszélyes szereket. Téves azt gondolni, hogy a
kábítószerek fogyasztását a büntetőjogi üldözés csökkenteni képes. Sokkal nagyobb veszélyeket
rejt. A magas büntetési tételekkel való elriasztás helyett a tényalapú prevencióra, az
ártalomcsökkentésre, a kezelésre és a rehabilitációs programokra kellene koncentrálnia az állami
drogpolitikának.
A kábítószerek büntetőjogi üldözése miatt a feketekereskedelem és a maffia legfőbb fogyasztási
cikke, hatalmas hasznot jelent a piacot uraló bűnözők számára a kábítószerek forgalmazása. Az
állam ezáltal adóbevételektől esik el, az ellenőrizetlen kereskedelem a kábítószerek minőségét is
rontja, egyre rosszabb minőségű szerek kerülhetnek a piacra, amelyek a fogyasztóra is
veszélyesek.
A legkevésbé veszélyes kábítószer a kannabisz, az emberi szervezetre gyakorolt hatása nem
hordoz nagyobb veszélyeket, mint például az alkohol vagy a dohányzás. A kannabisznak nem
ismert a halálos adagja, és nem okoz fizikai függőséget. Miután a kannabiszt a feketepiacról kell
beszereznie a fogyasztónak, ezért a minősége ellenőrizetlen, sokkal közelebb kerül a
keménydrogokhoz, hiszen a kereskedő számára a veszélyesebb drogok árusítása nagyobb
haszonnal kecsegtet, sokkal drágábban jut hozzá a kockázatos kereskedés miatt, és ezzel az
állam jelentős adóbevételektől esik el. A külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kannabisz
legalizálása nem növeli a fogyasztást. Természetesen fontos, hogy megfelelően szabályozva
legyen a termesztés és árusítás, ezt széles konszenzusra és szakmai előkészítő munkára lehet
csak alapozni.
A kannabisz orvosi használata már több betegség esetében is kimutatható állapotjavulást
eredményez, fájdalomcsillapító hatású. Fontos kiemelni, hogy miután természetes anyagról van
szó, kevés mellékhatását fedezték még fel, azok nagy része is megelőzhető bizonyos vegyületek
kannabisz-növényből történő kivonásával.
A fentiek megalapozására a javaslat dekriminalizálja a kannabisz fogyasztását, megszünteti a
büntetőjogi üldözést, lehetővé teszi a fogyasztást, szabályozni rendeli a termesztés és előállítás
egyes szintjeit. A javaslat alapján kannabiszt 21. évet betöltött személy fogyaszthat, az orvosicélú kannabisz-fogyasztás viszont életkortól függetlenül lehetséges. A felhatalmazó
rendelkezések megteremtik a legalizáció részletszabályainak kereteit, azokat kormányrendeleti
és miniszteri rendeleti szintre utalja. Lényeges elemek a fogyasztás és forgalmazás utáni
adóbevételek elköltésére vonatkozó előírások: az adóbevételek meghatározott részét
drogpolitikai és ártalomcsökkentő programokra, valamint e javaslat által elért eredmények
vizsgálatára és hatástanulmányaira köteles fordítani az állam.
"A részegek nagyon bátrak, erősek, agresszívak kötekedőek.
Vagy azt se tudják hogy mit csinálnak."
Hasonló a "tüneteket" produkáltak beszívott ismerősök is. Illetve nagy jókedvükben ráadásul egyre felelőtlenebbek lettek, egyre bátrabbak. Pont mint egy "olyan típusú" részeg. A félreértés elkerülése végett: nem valami kamufüvet szívtak.
"Valamiért minden auto baleset, gyilkosság úgy kezdődik hogy "együtt italoztak""
Ezt nyilván te is tudod, hogy óriási túlzás. Tehát kinek akarsz hazudni? Nekem? Vagy magadat próbálod ezzel a hamis hittel átverni?
"Nem az olcsóság a lényeg, hanem az hogy nem bűncselekmény."
Ja, tehát neked tökmindegy, hogy szar drog miatt hányan halnak még meg, csak a te kis világod legyen legális. Minek? Hiszen eddig sem zavart, hogy törvénytelen. Igazából ebből a szempontból semmi sem változna. Ugyanannyit szívnál, csak többet fizetnél érte. Látod, még spórolok is neked.
"Vagyis a fűnek rengeteg gyógyító hatása van, az alkohol meg csak pusztít."
Ez megint ugyanaz a probléma: fekete-fehér. Erről is nyilván tudod, hogy mekkora bődületes nagy baromságot beszélsz. Ismét felmerül a kérdés: nekem akarsz hazudni teljesen fölöslegesen, vagy magadat próbálod abban a hitben tartani, hogy semmi rossz nem történhet, ha füvezel?
Mellesleg nem én írtam, hanem itt korábban valamelyik fűtesód: a fű is okoz függőséget. Szerinte "csak" pszichikait (mint pl a szerencsejáték, számítógépes játék). Én azért tettem idézőjelbe a "csak"-ot, mert ez is képes nagyon durva elvonási tüneteket okozni. Mégegyszer: nem én állítom a függőséget, hanem egy legalizálás mellett kiálló társad.
"Akkor szerinted ki a buta? Az aki szándékosan mérgezi magát, vagy az aki inkább egy gyógynövényt fogyasztana?"
Elsősorban az, aki magának hazudik. Vagy azt állítod, hogy te nem magadnak hazudsz, hanem másokat akarsz átverni?
Ennek így semmi értelme.
Én nem hazudok, én nem állítok semmit. Kutatások eredményeit linkeltem, meg sima tényeket.
Ezeket nem tudod megcáfolni ,ezért leírod, hogy hazudok.
Kb mindenre ez a válaszod, hogy ÉN hazudok.
"Hasonló a "tüneteket" produkáltak beszívott ismerősök is"
Ez nagyon nem jellemző, 100% hogy ittak is mellé, meg rájátszottak.
"valamelyik fűtesód: a fű is okoz függőséget. Szerinte "csak" pszichikait "
Nem szerinte, ez is csak egy közönséges tény. Linkeltem hogy az alkohol megvonásba akár bele is lehet halni. A fű nem okoz testi függőséget. Lehet hogy a függő rosszul érzi magát a hiányától, de fizikai hatása nincs.
De még mindig nem válaszoltál rá hogy mi ez a nagy fű ellenes hadjárat?
"csak a te kis világod legyen legális."
Csak a te drogod legyen legális, senki más ne akarjon többet, csak az alkoholt.
Szánalmas már ez a vergődés, igyál egy kis páleszt aztán felejtsd el a fű létezését.
"Heves megye közútjain az elmúlt héten 15 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Ebből 1 halálos kimenetelű volt, 5 súlyos és 9 könnyű sérüléssel végződött. A 15 balesetből 6 esetnél volt kimutatható az alkohol, vagyis az esetek 40 %-ában ittas volt az okozó."
1 db megye 1 hét alatt, és 40% az alkohol miatt volt.
Ennyire függők az alkeszek, hogy az életük árán is isznak. Pedig tudják hogy utána kocsiba ülnek.
Kb ez a 40% teljes átlag, és akkor még nincsenek ide számolva a gyilkosságok, betegségek stb.
Én azért írtam le, hogy a fű okozhat (feltételes mód) pszichológiai függőséget, mert veled ellentétben nem fekete-fehéren látom a világot…
Elismerem a fű negatív és pozitív hatásait egyaránt és mérlegre teszem Őket.
Így én arra jutok, hogy jóval több pozitív hatása van, mint negatív, vagyis nem tartom normális dolognak az üldözését…
Abban, hogy az alkohol “bezzeg” legális nekem speciel az fáj, ami a kettősmércében mindig is.
Én egyszerűen a kettősmércét nem vagyok hajlandó elfogadni!
És egyébként nem vagyok marihuána fogyasztó, mivel van skizofrén rokonom, a betegségre való hajlam genetikailag nálam is jelen lehet… Így nem kockáztatok.
Ettől még azt mondom, hogy aki füvezni akar, az hagy füvezzen, legálisan.
Az államnak évi 10-20 milliárd forint adóbevételt hozna ha legalizálnák, csak a begyöpösödött emberek miatt veszítene a Fidesz a népszerűségéből, amit meg nem kockáztatnának.
Meg a füvezés a túl “libsi” szokás, Ők meg véletlenül sem szeretnék az illiberális imidzsüket lerombolni.
De az, hogy az alkohol legális, a fű meg nem, pont olyan mintha apacs helikopterre bárki kaphatna jogosítványt, de biciklizni meg illegális lenne…
Ha én nekem el kell viselnem, hogy az alkoholisták italhoz való jogai miatt folyamatos veszélynek vagyok kitéve, akkor Ők hogy jönnek ahhoz hogy megmondják másnak hogy milyen teljesen veszélytelen és ártalmatlan szert vigyenek be a szervezetükbe?
Nincs dokumentált eset arról, hogy valaki fű hatása alatt erőszakos bűncselekményt követett el!
Ez egy tény!
Nem érdekelnek a hazugságaid azzal kapcsolatban, hogy “az én ismerőseim agresszívek lettek tőle”…
Nincs ilyen.
Ez nem a véleményem, hanem a valóság.
Az is egy tény hogy évente ezrek halnak meg az alkohol miatt.
Megint csak azért mert Te ezt nem vagy hajlandó elismerni, még tény marad.
Lettek linkelve adatok. Pont. Hiába vergődsz, a valóságot nem tudod megváltoztatni…
"Ennek így semmi értelme.
Én nem hazudok, én nem állítok semmit. Kutatások eredményeit linkeltem, meg sima tényeket.
Ezeket nem tudod megcáfolni ,ezért leírod, hogy hazudok.
Kb mindenre ez a válaszod, hogy ÉN hazudok."
Oké, tehát szimplán csak nincs (már) agyad.
Állítás 1: ""Valamiért minden auto baleset, gyilkosság úgy kezdődik hogy "együtt italoztak"""
Aztán meg már "csak" ennyi: 21 db megye 1 hét alatt, és 40% az alkohol miatt volt."
Elég gyorsan csökkent le a 100% 40-re. Szóval korábban miért is írtál valótlant? A valótlan tény közlése az mi is? Csak nem ezt hívják hazugságnak? Még magadat is megcáfolod...
Állításod 2: "Vagyis a fűnek rengeteg gyógyító hatása van, az alkohol meg csak pusztít."
Csak pusztít? Valóban?
Azaz: én elhiszem, hogy nem hazudsz. Lehet, hogy egyszerűen csak tudatlan vagy és egy zárt világban élsz, nem látsz ki a ködből. Már, vagy még.
"Nem érdekelnek a hazugságaid azzal kapcsolatban, hogy “az én ismerőseim agresszívek lettek tőle”…
Nincs ilyen."
Megnyugtatlak: engem sem érdekel, hogy te mindenkit kezesbárányként látsz.
"De még mindig nem válaszoltál rá hogy mi ez a nagy fű ellenes hadjárat?"
Nincs semmilyen fűellenes "hadjárat". Maximum paranoia van (ha jól tudom, azt is okozhat a fű rendszeres fogyasztása, ugye nem tévedek?). Maximum zöldkampány van. Hadjáratot meglévő rendszer ellen lehet, a képzelt dolgokat rádhagynám...
"Szánalmas már ez a vergődés, igyál egy kis páleszt aztán felejtsd el a fű létezését."
Már ne is haragudj, de még olvasni sem tudsz, ha szerinted én ennyire oda vagyok a páleszért.
Valamiért a füves dolgokban mindig eljutunk a következő kérdésekig: Mondd, miért jó az neked, hogy teljesen hülyét csinálsz magadból, és ezáltal a marihuána fogyasztókból is? Miért akarod aláásni teljesen a legalizálásért folytatott harcot azzal, hogy bemutatod a tipikus, hülye, sötét, agyatlan drogost? Hiszen ha belőled akar kiindulni egy olyan, akinek nincs véleménye a marihuánáról, az biztosan nem fog ellentmondásokkal és össze-vissza beszélésekkel teli embert követni ebben.
bemutatod a tipikus, hülye, sötét, agyatlan drogost"
Nem is tudom ki személyeskedik, meg ki nevez másokat buta agyatlan drogosnak.
Ne hergeld magad, igyál nyugodtan. Vagy pont az alkohol megvonástól vagy idegállapotban?
Ez már csak vergődés meg kapálózás.
Aztán belekötsz abba hogy nem is minden gyilkosság kezdődik italozással. Amikről én hallok, pl a híradóban, mindig úgy kezdődnek, hogy a helyi kocsmában italoztak.
A 40% csak egy hét eredménye, egyetlen megyében. Értelmezni se tudod a linkeket.
Olyan kis apróságokba kapaszkodsz hogy az már tényleg szánalmas...
Egyébként nem drogozok, nem füvezek, de ha legális lenne biztos vennék.
Jah és igazából te vagy a beszűkült látásmódú, aki mindent feketén fehéren lát.
Alkohol: ártalmatlan, egészséges, veszélytelen, csodálatos
Fű: undorító halálos drog, a sátán növénye, az emberiség ellensége
Észre se veszed hogy mennyire nevetséges vagy. Már szinte megszállottan harcolsz az egyszerű tényekkel is, ez már fokozatosan átment őrjöngésbe.
Következő az lesz hogy minden füvest le kell lőni.
Ezt már úgy nevezik hogy fanatikus fidesz-alkesz.
"Nem is tudom ki személyeskedik, meg ki nevez másokat buta agyatlan drogosnak.
Ne hergeld magad, igyál nyugodtan. Vagy pont az alkohol megvonástól vagy idegállapotban?"
Beakadt a lemez ezzel az itatásra bíztatással? Köszönöm, a törődést, de még mindig nincs rá szükségem. Miért vagy ilyen erőszakos, hogy mindenáron rá akarsz venni, hogy igyak? Nálatok ez valami kötelező dolog?
"A 40% csak egy hét eredménye, egyetlen megyében. Értelmezni se tudod a linkeket."
Ember!(?) Két hozzászólással azelőtt azt írtad, hogy MINDEN baleset úgy kezdődik, hogy együtt italoztak. Akkor te a saját írásodat nem tudod értelmezni? És csodálod, hogy ebből következtetéseket vonok le az értelmi képességeidről? Én értelmeztem a linket, igen. A te korábbi hozzászólásodhoz képest még mindig egy sokkal jobb eredményről beszélünk. Ezt sikerül vajon felfogni? Persze nyilván egy szar adat, de ismétlem: felőlem be lehet tiltani az alkoholt is. A cigit is.
"Aztán belekötsz abba hogy nem is minden gyilkosság kezdődik italozással. Amikről én hallok, pl a híradóban, mindig úgy kezdődnek, hogy a helyi kocsmában italoztak."
Tehetek én arról, hogy ebben sincs igazad? Egysíkú híreket olvasol, ennyi. Igen, valóban van, hogy részegen gyilkolnak. Vagy drog hatása alatt. Vagy simán csak kattantságból (ami lehet akármelyik elvonási tünete is, meg lehet teljesen független is mindkettőtől). Te meg azt állítod feketén-fehéren, hogy mindent. Aztán még rám írod a fekete-fehér gondolkodásmódot... Szerintem azt se tudod, hogy mi az... Ezekután. Csak itt olvastad és megtetszett.
"Olyan kis apróságokba kapaszkodsz hogy az már tényleg szánalmas..."
Én csak azt szeretném, hogy ne írj agyatlan dolgokat. És az igazán apróságokon szokott elbukni egy-egy jól felépített agymosás. Apró, hihető hazugságok kellenek bele, amiknek amúgy nem sokan járnak utána.
Ráadásul ez nem éppen apróság. Sajnos az összes írásod valódisága megkérdőjelezhetővé válik miatta.
"Következő az lesz hogy minden füvest le kell lőni."
Már miért kellene? Ez már megint csak a te víziód. Szerintem ne akarj gondolkodni, mert egyre inkább azt bizonyítod, hogy nem megy...
"Ezt már úgy nevezik hogy fanatikus fidesz-alkesz."
Biztos olyan környezetben nőttél fel. Tudod, vidéken, ahol - Gáspár Sándor után szabadon - "nem fejlődött ki az agyad". Ugyanis megint mellélőttél. Duplán.
"Jah és igazából te vagy a beszűkült látásmódú, aki mindent feketén fehéren lát."
Jól látom, hogy elég sokszor írsz vissza nekem olyanokat, hogy "az mind te vagy és én mi vagyok"? Nos, oviban ez egy jó játék volt még...
Ha nem vennéd észre, itt már kizárólag arról van szó, hogy szerinted én egy agyatlan falusi vagyok.
Ez így már primitív, rég nem a témáról beszélsz, csak kötekedsz meg személyeskedsz.
Pont mint a részegek a kocsmában.
De attól hogy szépen leírod, még ugyanúgy ostoba kötekedés.
A linkekre nem ragáltál, helyette folyamatosan támadsz.
Ebből is látszik hogy majd szétvet az ideg. Pontosan miért is? Mert kiderült hogy nincs igazad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!