Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A dohányosokat, gyors éttermi...

A dohányosokat, gyors éttermi kajákat zabálókat ennyi erővel miért nem diszkriminálják? (Tisztelet a kivételnek)

Figyelt kérdés
Pont ezek az emberek tekintenek már-már egy gyilkosra arra az emberre, aki nem oltatja be magát. Akkor ennyi erővel őket is felelősségre lehetne vonni, amiért fújja a másikra a füstöt, az egészségtelen életmódja miatt pedig le terheli az eü-t. Vagy ez rendben van? Kérem szépen, ez nem képmutatás?
2021. ápr. 27. 06:56
 121/139 anonim ***** válasza:

A dohányboltban nem lehet cigizni. Ellenben tőle 3 méterre már igen. Ez aztán a logika.

2021. ápr. 27. 18:31
 122/139 Koplárovics Béci ***** válasza:
33%

"Tényleg nem bírod felfogni, ha az uszoda fertőző, akkor az áruház is az ennyi erővel."

Senki nem mondta, hogy az áruházban nem kaphatod el. Azt sem, hogy az uszodában nagyobb az esély elkapni. Sőt, nézd mit írok: kisebb. Ugyanakkor: ha a nem létfontosságú dolgokat bezárod, akkor csökkented az emberi kapcsolatok számát, és ha azt csökkented, akkor lassítod a vírus terjedését. Majd szólj, hogy melyik rész nem érthető már. Így egy év után az is tiszta, hogy jól szellőző(!) nyílt téren sokkal kisebb az esély a fertőződésre (igen, ez valóban egy jó érv a kisforgalmú utcákban a maszkviselés ellen). Ugyanakkor elég régóta vannak lezárások, némi enyhítés szükséges, hiszen az embereknek agyukra megy a bezártság (példa az van itt a gyakorin is bőven). Ergo mit van értelme nyitni? A kültéri helyeket. Beltéren miért érdemes korlátozni? Mert aki igazolhatóan védett, az nehezebben kapja el a fertőzést, mint aki nem. Aki nem védett, arról meg nem lehet tudni, hogy tényleg kb ugyanannyival átesne a fertőzésen, mint a védettek, vagy egyszerűen fél a háttérhatalomtól, fél egy szuritól, "énazorbánnaknem", tehát akár nagyon rosszul is lenne, kórházba kerülne, meghalna, de ami a legrosszabb: sok más embert fertőzne. És mivel teljesen biztos, hogy a nem védettek közt azok vannak többségben akiknél súlyosabb lefolyású lenne a fertőzés, és valószínűleg könnyebben elindulna egy negyedik hullám, ami újabb lezárásokhoz vezetne. Szerintem írtam már, ha nem neked, akkor más konditermes értetlennek: bizonyítsd be, hogy rajtad 2 nap alatt enyhe tünetekkel átmegy a fertőzés, és én személyesen fogom felkeresni Orbán Viktort, hogy csak és kizárólag neked adja meg a védettségi kártyát. Deal?

"Érdekes, máskor meg azt mondjátok, hogy nyitott téren is fertőző a vírus. "

Mindenhol fertőzHET. Nem tudom, hogy mennyire emlékszel még matekból a statisztikára. Tudod, amikor 100 színes golyóból húzol, és mekkora lesz az esélye, hogy... típusú feladatok. Gyűlöltem. De azt belém verték, hogy ha a 100 golyóból 50 piros, 30 kék, 15 zöld és 5 sárga van, akkor nagyobb eséllyel fogok pirosat húzni, mint sárgát. Nos, mindkettőnknél jobban hozzáértők kisakkozták, hogy lényegesen nagyobb az esélyed, hogy zárt térben megfertőződj, mint nyílt terepen.

Hozzáteszem: a hatodik kerületi gangosház "udvarán" lévő "terasz" szerintem gyakorlatilag zárt térnek minősül...

" Vedelni a piát azt lehet, de egy edzőterembe ne mehess el."

Azért felettébb furcsa egészség az, amikor nem tudod értékelni azt a természetet, ahonnan a 90%-ban bio cuccok származnak. Van szerencsénk egy nagyon jó természeti adottságokkal rendelkező országban lakni. Rengeteg a túrázási lehetőség, edzettségi és terepviszonyokhoz szokottan mindenkinek. Vagy szerencsére egyre több és egyre jobb bringautak vannak, bár abból sosem elég. Az ún sportparkokkal nem tudom mi a helyzet máshol, nálunk az sincs lezárva. Hogyhogy egy egészséges életmódot folytató embernek ezek a sportolási lehetőségek eszébe sem jutnak?

2021. ápr. 27. 18:33
 123/139 A kérdező kommentje:
116. Akárcsak te, ezzel ő szintjével, meg annyi esze van megnyilvánulásoddal. Az nem személyeskedés? Fáj, hogy vissza dobom a labdát? Nyilván lesz az a “nyílván”. Jó tanács, fogadd el!
2021. ápr. 27. 18:34
 124/139 anonim ***** válasza:

"Míg a teraszon nem kell a maszk"

Legközelebb próbáld evés-iváshoz felvenni a maszkod, hátha magadtól is rájösz, milyen baromságot mondtál most ;)

Nem mellesleg a teraszok csak most nyitottak ki, maszkot meg már igen régóta kell viselni. Ezekről is lemaradtál?

2021. ápr. 27. 18:36
 125/139 A kérdező kommentje:
117 akart lenni.
2021. ápr. 27. 18:36
 126/139 anonim ***** válasza:
54%

Tökéletes leírás!

Csak azt sajnálom hogy kérdezőnk így sem fogja tudni felfogni :/

Mindenesetre figyelemre méltó a türelmed! ^^

2021. ápr. 27. 18:37
 127/139 A kérdező kommentje:
124. Ja, tehát a teraszon egymást nem fertőzik meg, de én 5 méterre elsétálva már viseljen az ember maszkot, sőt még az üres buszmegállóban is legyen rajtam. Hát, érdekes logika van ebben, ahogy ebben a terasz nyitásban is, hát hiszen mindmeghalunk a vírusban, az valahogy elsiklik melletted, hogy ellátáshiány van, nem jut be az ember egy szűrésre, aztán minden további nélkül elpatkolhat, hozzácsapják a számokhoz. Megérdemelné itt egy pár ember, hogy az a több millió ember, aki nem oltatja magát, ne fizesse tovább a tb-t. Mire fel? Ezért?
2021. ápr. 27. 18:45
 128/139 A kérdező kommentje:
126. Na mi van? Sok az indulat benned? Add ki a gőzt, fiam! 😂👍
2021. ápr. 27. 18:47
 129/139 anonim ***** válasza:

"Ja, tehát a teraszon egymást nem fertőzik meg"

Kisebb eséllyel, mint zárt térben.

"de én 5 méterre elsétálva már viseljen az ember maszkot"

Nem, szimplán viselj maszkot közterületen, mert betarthatatlan baromság lenne hogy állandóan 360 fokban mindenfelé figyelj, és huzgáld fel-le attól függően, hol milyen távolságban állsz más emberektől. Nyilván egyszerűbb akkor már szimplán azt mondani, hogy legyen rajtad és kész, mivel eleve semmi hátrányod nem származik belőle az utcán haladva. Maximum egy minimális kényelmetlenség.

2021. ápr. 27. 18:58
 130/139 A kérdező kommentje:
Értem, amit írsz, s elfogadom. De, ha annyira veszélyes a vírus, miért volt indokolt megnyitni a teraszokat? Az se létszükséglet, ha viszont ezek szerint ott se fertőzik meg egymást az emberek, akkor az utcán sétálva, a széles járdán se fogjuk, aki meg fél, kikerüli a másikat, legalábbis ez lenne a normális. Amúgy Dolgoztam uszodában, légtechnikai karbantartó voltam, sokkal kevésbé veszélyes az ottani levegő, mint egy kisebb áruházban. Erről ennyit.
2021. ápr. 27. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!