Liberalizmus nem ördögtől való mivel az egyenlőség fontos szempont. Egyedül a normalitás és a természet törvényeivel való szembefordulásal nem értek egyet. Felkarolnak egy csomó kisebbséget és a másképp gondolkodókat pedig kirekesztik. Ez azt eredményezi hogy a többség kerül kisebbségbe. Nem igaz hogy a 21. században bárki is diszkriminációban szenved. Tény hogy nincs egyforma ember és ezért sokan összevesznek bántalmazzák és gúnyolják egymást. Ugyanúgy lehet bármi más a bántalmazások kiváltó oka mint a bőrszín vagy a szexualitás sokan erre a kettőre fogják rá. Mindig is probléma volt és mindig is probléma lesz hiába indítanak gender szakokat, vagy hoznak létre törvényeket nem fog csökkenni a zaklatás. Ugyanúgy kell fellépni egy heteroszexuális ellen mint fekete vagy meleg ellen. Ezt azért nem teszik mert a lelkileg sebezhetőbb vagy szerintük elnyomott, depressziós fiatalokat szeretnék megfogni illetve azokat az embereket akiknek nehéz gyerekkoruk volt. Egyetértek hogy az iskolai és bármilyen zaklatás ellen határozottan fel kell lépnie az erre szakosodott szerveknek de ezt úgy kell tenni hogy a másik oldal véleménye ne sérüljön ha kényes és megosztó témáról van szó. Ez csak még jobban összeugrasztaná az embereket vagyis a liberálisok szerint homofobok és fekete ellenesek még jobban fekete ellenesek lennének. Konzervatív oldal egyébként nem egyenlő a szélsőjobboldallal, sem az egyenlőséget sem pedig a kisebbségeket nem ítéli el. Csupán más szemszögből tekint rájuk. Fontosabb a normalítás és a természetes törvények. Például azért neveznek minket (konzervatívokat) homofóbnak vagy kirekesztőnek mert szerintünk nincs olyan hogy társadalmi nem. Két biológiai nem van az pedig a férfi és a nő. Ugyanakkor senkit nem ítélünk el aki a szabadakaratától fogva nőnek vagy férfinak képzeli magát. Azt viszont kifejezetten károsnak gondoljuk a haladás nevében nem nélkül nevelt gyerekeket, sajnáljuk azokat akik tizenévesen - szülők beleegyezése nélkül vagy azok fenyegetésével - átoperáltatták magukat aztán megbánták, a nyomuló melegpropagandát az iskolákban. A hagyományos családmodell elleni kardoskodást.
Kérdező, levezetnéd, hogy a "környezeti hatások" hogyan befolyásolják azt, hogy valaki az XX/XY-tól eltérő kromoszómákkal születik? Már az anyák méhét is megszállták a posztmodern neomarxisták?
2021. ápr. 26. 14:21
22/59 anonim válasza:
Nincs olyan hogy legelnyomóbb. A melegeknek és egyéb kisebbségeknek nem kedvez a konzervatív oldal, a keresztényeket nem kifejezetten a liberális és a baloldal képviseli, a kisembereket nem a jobboldal képviseli a vállalkozókat pedig nem a baloldal. Mondhatná a munkás, hogy őt elnyomja a jobboldali párt, mondhatná a vállalkozó hogy milyen elnyomó ez a baloldal és mondhatná a keresztény hogy elnyomja a liberális. De nem elnyomja őket, bár vannak szélsőségek amik már ténylegesen elnyomnak egyeseket, pl a fidesz az átlagembert vagy a meleget, de alapvatően egyik sem elnyomó csak egyesek azt érzik, mert nem az ő csoportjuk az adott párt célközönsége.
2021. ápr. 26. 14:24
23/59 anonim válasza:
Egyik válaszoló írta egyszer valamelyik kérdésre. Nekem frappánsnak tűnt:
A liberalizmus olyan mint a só, kell egy kicsi, de ha túlzásba visszük, elrontjuk vele az ételt, és még rosszabb, ha az ételt erőltetjük is az emberek torkán. Mert megmérgezzük őket. Mert a só méreg.
2021. ápr. 26. 14:27
24/59 A kérdező kommentje:
"Kérdező, levezetnéd, hogy a "környezeti hatások" hogyan befolyásolják azt, hogy valaki az XX/XY-tól eltérő kromoszómákkal születik? Már az anyák méhét is megszállták a posztmodern neomarxisták?"
Mondod ezt úgy hogy tudod a melegeknek is vannak hasonló génjeik.
A genetika nem tudja megjósolni, hogy egy személy a saját neméhez vonzódik-e – állítja a Popular Science folyóiratban közzétett új kutatás. A közel félmillió embert vizsgáló tanulmány megállapította, hogy bár vannak gének, amelyek valamelyest befolyásolják az ember szexualitását, mindegyiknek csak csekély szerepe van – a társadalmi és környezeti tényezőknek sokkal nagyobb szerepe van ebben.
2021. ápr. 26. 14:28
25/59 A kérdező kommentje:
"A melegeknek és egyéb kisebbségeknek nem kedvez a konzervatív oldal"
Természet nem kedvez a nőknek sem pedig a többneműeknek.
2021. ápr. 26. 14:31
26/59 A kérdező kommentje:
24-hez Egyébként igaz hogy van olyan nők akik peniszel születnek, de arra akarok ráérinteni nem tévesztendő össze a nemi identitással, vagyis az egyén szubjektív módon megélt nemével.
2021. ápr. 26. 14:42
27/59 anonim válasza:
Így végigolvasva a kérdezőt és a hozzászólásokat határozottan kijelenthetem, hogy nem azért "nyomlak el" (értsd.: hülyézlek le, vagy nézlek le esetleg) kérdező, mert én liberális vagyok és mert nekem ezt szabad. Hanem mert nem tudlak komolyan venni, miután megmutattad intellektusod fogafehérjét.
A liberalizmus adta szabadság csodálatos, csak a hülyék visszaélnek vele. És sajnos ezek egyike vagy.
2021. ápr. 26. 14:49
28/59 A kérdező kommentje:
Kedves 27-es válaszoló! Én viszont ugyanígy a liberálisokat nem tudom megérteni. A 21. Egy anatómiai rendellenességel jött csak hogy bizonyítani bírja az igazát. Azt sem értem mióta szabadság az, ha a természet törvényeivel és a normalításal szembefordulunk. Nekem ez abbszurdan magas.
2021. ápr. 26. 14:55
29/59 anonim válasza:
"Azt sem értem mióta szabadság az, ha a természet törvényeivel és a normalításal szembefordulunk."
Úgy nagyjából i.e. 30000 környékén, amikor az emberiség úgy döntött, hogy elkezdi termeszteni a saját ennivalóját, és kivonult a természetből. Vagy i.e. 10000 környékén, amikor az mezőgazdasági többlettermelés hatására megépültek az első városok. Vagy amikor először rabszolgasorba döntöttük egymást. Vagy amikor megjelent a pénz és adósság fogalma. Vagy amikor elkezdtünk eszközöket használni és gyártani. Vagy amikor elkezdtünk ruhát viselni. Vagy amikor kialakult a vallás. Vagy amikor kialakultak a társadalmi osztályok. Vagy amikor feltaláltuk a puskaport, hogy a korábbinál még hatékonyabban tudjuk megölni egymást. Vagy amikor feltaláltuk a védőoltást, hogy ne 40 év legyen a várható élettartam. Vagy amikor ledobtuk az atombombát, az első fegyvert, ami a földi élet összes formáját el tudja pusztítani.
Az emberiség történelme semmi más, mint a természettel való folyamatos küzdelem.
2021. ápr. 26. 15:32
30/59 A kérdező kommentje:
29. Gondolkozz el ezen egy kicsit jobban. Férfiaknak és nőknek megvan a helyük a társadalomba és a természetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!