Szerintetek hogyan lehetne jól megoldani a kijárási korlátozásokat?
Az hogy jelenleg ellehetetlenítik a szabadidős tevékenységeket, és nem lehet kutya nélkül futni menni 8 után nem hiszem hogy célravezető.
Ezzel szemben azt gondolom, hogy az emberek 1-5%-ára valós veszélyt jelent a járvány. Krónikus betegek, idősek, stb.
Szerintetek ezt hogyan lehetne megoldani úgy hogy a magukat egészségesnek gondoló emberek "szabadok" legyenek, a többiek pedig minimális veszélyben legyenek ?
Szólnék, hogy nyugdíjas 2 millió van, krónikus betegek meg bőven 1 millió plusz (csak cukorbetegből 1 millió van). Szóval nagyon nem 1-5%-a a lakosságnak, hanem inkább 20-30%-a olyan akinek jobb lenne nem elkapni a vírust.
Úgy lehetne megoldani, hogy a maszkviselést komolyabban kéne venni, a fölösleges vásárlásokat, kikapcsolódásokat is jegelni egy időre és valahonnan kéne k..va sok oltást szerezni, aztán ha az megvan akkor tavasz elejére, közepére lehetne lazítani.
Ne vedd sértésnek de azért ez nem pont így működik. Mármint teljesen megbízható oltás még nincs, tegyük fel hogy van: nincs elég.
Egyébiránt elkezdték már oltani az embereket világszerte, de az oltás általi védettség még legalább fél évig nem lesz stabil és állandó védekezési mód.
#2 azért a nyugdíjasság nem feltétlen jelenti a koronavírus-veszélyeztetettséget. Nekem a 78 és 76 éves nagyszüleim elkapták, a nagymamám 40 évig dohányzott és volt tbc-s, a nagypapám csak passzívan. Mindkettő köszöni jól van, tegnap láttam őket utoljára.
#3 igazából egyetértenék veled, viszont a teljes "anarchia" ilyen szempontból nem lenne jó.
Az "aki fél, maradjon otthon" elvvel az a baj, hogy a cégek így is szarrá hajtják az embereket és ha kiégnek, eldobják őket, mint jó munkás ember a tüskés üveget. Ha engeded kimenni az embereket, a munkáltatók semmilyen korlátozásoknak nem fognak megfelelni.
A 8 után dolog szerintem szükségtelen. 10után bőven elég lenne korlátozni. Aki dolgozik 6kor végez, el akar menni boltba, van 1 órája, hogy vegyen valamit, a legtöbb boltba már 7ig lehet csak vásárolni - van néhány kivétel, de nem sok. Ezzel azt érik el, hogy nagyobb tömeg van egy helyen. Ha a bolt nyitva lehetne 9ig 3 órára lenne elosztva, hogy mikor lehet jómunkásemberként boltba menni és utána még haza lehetne érni.
10 után meg nem tudom, ki akar utcán lenni, és miért - tényleg nem tudom. Egy példa volt itt a vendéglátás. Gondlom még ilyenek a "kuvák, akikre senki nem gondol". Aztán mi van még? Mert szórakozó helyekre jelen helyzetben igény van, de szükség nincs.
7
A cégek mindig is szarra hajtottak az embereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!