Én vagyok az egyetlen jobbos beállítottságú ember, aki környezetvédő és vegetáriánus?
Jobboldali vagy, megteheted, hogy jobboldaliak között ezzel a témával foglalkozz.
Nem egészen értem, hogy miért kisajátítás az, ha egy baloldali a saját közönségének beszél szerinte fontos témákról. Ez nem zárja ki, hogy jobboldaliakat is érdekelje a téma, nem is tudom, hogy tudná ezt baloldaliként megakadályozni.
Eleve már ott hibádzik, amit írsz, hogy a baloldald liberális eszmékkel társítod holott nagyon más a kettő. A zöldpártiság meg megint más.
Egyébként épp ezért meg is kérdzem, hogy nálad mit jelent a jobboldaliság? Szabad piaci, verseny párti, kis államban, alacsony adókban, kis állami újraelosztásban hiszel? Vagy olyan értelemben vagy "jobboldali", hogy Fideszes vagy?
Én nem így látom, hogy a többségük balos lenne. Liberálisok akadnak köztük, de még egyszer, a kettő más. Eleve a baloldalisággal ott ütközik, hogy a baloldal szociális, jóléti államban gondolkodik, ami sokszor ütközik a környezetvédelmi célokkal. A szabályozott környezetvédelemmel a liberalizmus is ütközik, mert túl nagy beleszólást jelentene az emberek életében, ezért jellemzőbb a liberálisoknál az önkéntes alapú környezetvédelem. A jobboldalisággal meg szimplán azért ütközik, mert a környezetvédelmi szabályozást erősbelenyúlásnak érzik a gazdaságba. Természetesen nem minden jobboldali, ahogy előtérbe kerül a hosszútávú fenntarthatóság, viszont a jobboldali környezetvédelmi politika nem közvetlen tiltással, hanem olyan ösztönzőkkel működik, ahol az externáliák árazódnak be.
Ami a hazai politikát illeti, itt soha senki nem csinált következetes zöld politikát, mindig az aktuális ellenzék használta fel a zöldszervezeteket egyes beruházások megfúrására. Lásd a zöld szervezetek a Fidesznek mekkora haverok voltak ellenzékben, és lettek Soros bérencek mostanra. Mondjuk a Fidesz semennyire sem jobboldali párt.
A jobboldalon is van környezetvédelem, de nem olyan mèrtèkû hiszti amit Gréta és a Greenpeace toll.
Kell a környezetvédelem nem nem tünci árán fog változni, az embereket kell rávenni hogy a kényelem mellett a környezetvédelemre is figyeljen.
A szemetelôket büntetni komolyabbszamkciókkal
Kérdező! a problémát a jobboldali társaidban keresd. Ha ők nemlátják fontosnak a környezetvédelmet és a környezet tudatos viselkedést csak is ők a felelősök érte és nem a baloldaliak akik ezeket a dolgokat felismerik és ennek megfelelően élnek.
Sajnos kikell mondani hogy ajobboldal televan önző kapzsi mindenkin átgázoló emberekkel akik lesz@rnak mindent csak gazdagodhassanak, lásd a kisdöbrögit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!