Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha az élettársam meghal,...

Ha az élettársam meghal, akkor az utcára kerülhetek?

Figyelt kérdés
Négy éve élek együtt a párommal, mindketten elváltak vagyunk. A párom 9éve vált el, a ház közös volt a feleségével, aki lemondott a részéről a fiúk javára. Tehát a ház jelenleg fele-fele arányban a párom, és a fia tulajdona. A fiú évek óta Angliában él, én csak most találkoztam vele, mióta a páromat tüdőrákkal diagnosztizálták. Eddig soha nem jött haza, nem érdekelte az apja, nem is beszéltek. Sajnos nagyon rossz a párom egészségi állapota, az orvosok kevesebb, mint 2 hónapot jósolnak neki. Ha ne adj isten meghal, akkor egyedül a fia örököl, vagy jár valami nekem 4év élettársi viszony után? Nemtudom mik a fia szándékai, de nem akarok az utcára kerülni, mert sokat kötöttem erre a házra, és nincs hová mennem.

2020. jún. 25. 06:39
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
A fiú 11éve elköltözött, és jól tudja, hogy annakidején nem ilyen állapotban volt a ház. Sajnos számlám nincs, mert eddig nem gondoltam bele, hogy ilyen helyzetbe kerülhetek, mielőtt a párom nem lett beteg. Legkevesebb 300-350ezer forintot biztos költöttem rá + közösen vásárolt ingóságok.
2020. jún. 25. 09:52
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Az semmit sem számít, hogy mióta nem lakik ott, attól még az ő tulajdona. Ez jogi eljárás során nem lesz mérvadó. Ha jó fej a srác, akkor kifizeti a pénzed, és kész. Ha nem az, akkor csá. Az egy dolog, hogy tudja, hogy milyen állapotban volt, de azt nem tudhatja, hogy kinek a pénzén lett felújítva. És amúgy is mellékes. Egyáltalán bejegyzett élettársi viszonyban éltetek?
2020. jún. 25. 09:56
 23/43 anonim ***** válasza:
89%
Az ingóságokat elviheted, dw komolyan, 350 ezer forintért nem értéknővelő, maximum állagmegóvó felújítás lehetett. Esetleg megbeszélheted ezt a sráccal, hogy valamennyit adjon vissza neked, de azért érezhetnéd, hogy ez nem az az összeg, ami miatt jpgot formálj arra, hogy életed végéig ott lakhassál, a srác pedig a saját tulajdonához ne jusson hozzá. Az pedig, hogy erre nem gondoltál, mégis akkor mire gondoltál, hogy a te házad lesz?
2020. jún. 25. 09:57
 24/43 anonim ***** válasza:
78%

". Az pedig, hogy erre nem gondoltál, mégis akkor mire gondoltál, hogy a te házad lesz?"

NEM, nem arra gondolt a kérdezö (valószínüleg, mert ah igen, akkor már lépett volna valamit korábban), hanem arra számított, hogy még jó ideig együtt tud élni az élettárssal a házban, a megbetegedés nem volt "betervezve"

2020. jún. 25. 10:04
 25/43 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a 350ezer elenyésző a ház értékéhez képest, de akkorsem azért dolgoztam, hogy végül az utcára kerüljek. Egyelőre nem fenyeget ez a veszély, a fiú sem említette, hogy el szeretné adni a házat, csak szeretném tudni, hogy mik a kilátások.
2020. jún. 25. 10:22
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag nem maradhatsz a házban majd...
2020. jún. 25. 10:24
 27/43 anonim ***** válasza:
85%
Most 4 év alat ráköltöttél 350 ezret, ha nem a pasinál éltél volna, egy albérletre a sokszorosát költötted volna, úgyhogy nem ezért dolgoztál egy elég gyenge érv.
2020. jún. 25. 10:26
 28/43 anonim ***** válasza:
86%
Aki a gyors összeházasodást írta kicsit nézzen már magába. Haldokló, nem beszámítható emberrel összeházasodni? Ahhoz azért erős gyomor is kéne, meg vastag arcbőr...
2020. jún. 25. 11:30
 29/43 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, amúgy meg szerintem örülj, hogy eddig ott lakhattál az élettársnál ingyen és bérmentve. Arról meg senki nem tehet, hogy neked lakhatási gondjaid vannak. Erről miért az élettársadnak kéne gondoskodnia? Nem értem a logikát ebben.
2020. jún. 25. 11:32
 30/43 anonim ***** válasza:
28%
A kórházban íródott végrendelet is igen durvább megtámadható lenne a fia részéről. Ilyenkor ugyanis a rosszhiszeműség gyanúja erősen feltételezhető lenne a a részedről. Szerintem buknád azt is.
2020. jún. 25. 11:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!