Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon vagy Romániába...

Magyarországon vagy Romániába jobb az élet?

Figyelt kérdés
1 hetet voltam Romániába és hát ennél putrisabb helyen nem jártam és nem is fogok is fogok járni.Szerintem így Magyarországon.

2020. jún. 21. 16:31
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%

Mivel jelentős szakadékok vannak a régiók fejlettsége között, ezért ezt annyira nem lehet megmondani. /mint ahogy a Magyarország vs. Szlovákia esetében sem, ott is kiugróan fejlett Pozsony/

Budapest, Dunántúl simán lekörözi Romániát.

Ugyanígy lekörözi Dél-Erdély Észak-Magyarországot például.

De még megyei, járási szinten is nagy különbségek vannak. Itt a Nyugat-Dunántúlon is eléggé sok problémás terület van a megyék perifériáin. Sok járás meg a legfejlettebbek között van.

2020. jún. 21. 18:24
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Először is, nem értem, hogy miért beszél mindenki úgy a két országról mintha teljesen homogén lenne minden szempontból. Szerintem ez nagyban függ attól is, hogy melyik megyéről, régióról beszélünk. Győr-Moson-Sopron megye fejlettebb mint Szatmár megye. Ugyanakkor Temesváron a megélhetés jobb, mint Debrecenben.

Szerintem Románia még nem előzött meg minket, de lassacskán azt lehet mondani, hogy ugyanott tartunk.

2020. jún. 21. 19:35
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét országban megvannak a fejlett, élhető helyek, és a putrik. Nem lehet összehasonlítani pl. Szegedet Szucsávával, vagy Ózdot Brassóval. Átlagban nincs nagy különbség.
2020. jún. 24. 13:59
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Nagy átlagban mindkét ország egy-egy nagy putri rohadó infrastruktúrával és középkori, mucsai mentalitással (ebből a szempontból Románia mégrosszabb, mert ott jóval vallásosabbak az emberek, tehát ennek az összes negatív hozadéka jobban megvan a fejekben). Mivel Románia sokkal mélyebbről indult, ezért lepukkantabbnak tűnik és az emberek ízlése is balkánibb, az átlagos életszínvonalban viszont mára már alig vannak különbségek.
2020. jún. 26. 08:07
 45/50 anonim ***** válasza:
0%
#3 igen ez volt 20 éve. Két éve amikor odamentem volt is meglepődés,hogy milyen jó utak lettek...
2020. jún. 26. 10:00
 46/50 anonim ***** válasza:
73%
45: hááát, nem tudom, te merre jártál, de az alapállapotok katasztrofálisak..Persze van 1-2 féligkész autópálya, de azok is 3 év alatt tönkremennek, az első nagyobb fagy kikezdi, mert nem minőségi munka.
2020. jún. 27. 22:54
 47/50 anonim ***** válasza:
0%

#46 észak erdély, autópályát kerülve (M3 eléggé szétrázott a határig, elég is volt...) Máramarossziget, Desze, Nagybánya, 18-as út, Békás, Kolozsvár, Királyhágó, stb.

Hatalmasat fejlődtek. Még Magyarország eközben szép lassan visszafelé fejlődik.

Na három év alatt mennek tönkre az utak az jónak számít, mert itthon inkább egy év alatt tönkremennek, mert rossz minőségűek, mészáros és mészáros gyártmányok, amiből minden ki van spórolva, ellenben világrekord magas áron épül/újul.

Pedig itt még fagy se nagyon van... Itt egy kis eső is elég hogy lecsússzon az út a dombocskáról...

2020. jún. 28. 00:53
 48/50 anonim ***** válasza:
25%
Budapest is Putrisztán, bár Bukarest szakadtabb. Tíz év nyugati élet után hazalátógatva nagyon szomorú kép tárult elém. Harmic-negyven éve is jobb állapotok voltak Budapesten.
2020. jún. 29. 02:42
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Összevetve Magyarország fejlettebb, de Románia erősen zárkózik fel. Ismerőseim mesélték, hogy 10-15 éve kegyetlen rossz minőségű utak voltak, sőt egyáltalán nem is voltak utak némely részen.

3 éve jártam Bors-Nagyvárad-Bánffyhunyad-Marosvásárhely-Szováta útszakaszon, és Erdély nagy részét bejártam autóval. Fájt a lelkem magyarként, komolyan mondom! Amíg át nem érsz, zötykölődsz a lepusztult magyar utakon, ott pedig 2500 km-t beletettem az autóba, és 1, értitek, 1 kátyúval nem találkoztam, az utak mindenfelé, mint a billiárdasztal, mindenhol felfestett, karbantartott és szélesebb!!! úthálózat van, mint itthon. A házak nagyrészt hasonló állapotúak, mint itt. Talán annyi észrevétel, hogy Magyarország iparosodottabb, ott csak a nagyvárosokra koncentrálódik az ipar, itt elszórtabban is van munka.

És azért meg kell hagyni, Fejér megyéből elmentem a román határig, és nem találkoztam rendőrrel, a határt átlépve minden faluban láttam őket, ha bementem egy étterembe, ott ültek, ha kirándulni mentem, ott voltak, sokkal nagyobb a jelenlétük.

Viszont ott még jobban megőrizték a régi hagyományokat, itt már alig látok lovas kocsit, juhászt, disznókondát, na ott még van! :)

2021. máj. 23. 19:01
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
41-es, igazad van! Nem mindegy hogy melyik országrészben járunk. Magyarországon Budapest-Győr-Sopron tengely, Székesfehérvár fejlett, persze ott is tré az úthálózat. Szlovákiában a Pozsonyi kerület húzza fel az átlagot, a Nyitrai kerületből Magyarországra járnak dolgozni sokan, a keleti rész meg maga a gettó. Romániában Erdély nekem nem tűnt lepusztultnak, ahol szegényesebb volt, ott is tisztességesen rendben volt a közterület. Csak pár megyében voltam, de kirívó gettót, lepusztult helyet nem láttam. Cáfoljatok meg.
2021. máj. 23. 19:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!