Magyarországon vagy Romániába jobb az élet?
"Mondjuk kérdező úgy írod ezt a Románia-gyalázást mintha legalábbis Svájcban laknál."
Valljuk be,Magyarország jóval előrébb van,mint Románia.
"Magyarország is ugyanolyan rohadó putri, a különbség az hogy Romániában jogállam van."
No comment
"Csak mert ugyanebben a megyeben lakom, es sokminden fel volt ujjitva az utobbi evekben, egyedul a rohado renorauto stimmel."
Bocs,de én kurvára nem így láttam.
Egyébként Csíkszereda,Székelyudvarhely

"az uniós pénzeket is oda költik ahová kell"
Ezen hangosan felrögötem. :D Igen, oda költik ahová kell? :D Akkor miért szóljuk meg Viktorékat, hogy egymás között lenyúlják az Uniós pénzt? :D Mert Romániában is ugyanúgy csak lenyúlják az Uniós pénzeket, nem megy ott se értelmes helyre.
A két ország annyi a különbség, hogy Romániában stadion helyett Ortodox templomokat építenek mindenhova, még oda is ahol egyetlen egy darab ortodox se él.
Ismerek olyanokat, akik előtte Erdélyben éltek, különös, egyikük se állítja, hogy jobb az élet Romániába, pedig azért minden évben jó párszor hazautaznak.

Ez amúgy annyira jó, hogy a románok elleni érvek egytől egyig olyanok, amik a magyarokra is 100%-ban igazak.
Van egy olyan gyanúm, hogy a kérdező életében egyszer hagyta el az otthonát, és akkor pont Romániába ment, amúgy meg folyamatosan Budapest Rózsadombi vagy 5. kerületi utcáin mozog, ahol csak Porschék meg AMG Mercesesk fordulnak meg.
Láttál te már borsodi, szabolcsi vagy nógrádi településeket, hogy milyen állapotok vannak? 30 éves Daciák? Itt 50 éves szovjet Ladák meg 30 éves Suzuki Swiftek kb. a két leggyakoribb kocsi, meg a 3 millió kilométerrel importált használt német kocsik amik esnek szét, de legalább "béjemvé". Itt ahol én lakom (Borsodban) egy új Mercedes vagy Audi már szenzációnak számít, Porsche szerintem egy hónapban egy ha feltűnik, ilyenek mint Bentley meg társai meg erre nem is léteznek. Mindenütt ócska, használt, rozsdás kocsik, már akinek ugye van: sokan az 50 éves Csepellel mennek a kocsmába.
Ha már annyira gyalázod Romániát, vedd már a fáradságot hogy olyan pontokat gyűjtesz amikben a magyarok tényleg jobbak - pl. nálunk még nem volt rá példa hogy kormánytagokat korrupció miatt elővettek volna: a románoknál már többször is. Ott még valahogy működik a jogállamiság.

"Valami parhuzamos univerzum lehet, mert egy kezemen meg tudom szamolni hany 30 eves dacia jar az utakon."
Autópályán vonulnak,nem a falusi utcákon.
"Van egy olyan gyanúm, hogy a kérdező életében egyszer hagyta el az otthonát, és akkor pont Romániába ment, amúgy meg folyamatosan Budapest Rózsadombi vagy 5. kerületi utcáin mozog, ahol csak Porschék meg AMG Mercesesk fordulnak meg."
Egy vidéki kisvárosban lakok,de tökmindegy.Itt sincsenek Porschék,meg ilyenek.

"Láttál te már borsodi"
Figyelj tesó, Borsodban élek, jártam kint Románia területén, hidd el, kint vacakabb az élet.
Tiszteletesünk felesége és húga is Szatmárnémetiből származik, itt élnek évek óta, nem nagyon akarnak visszaköltözni, hiába, hogy ez Borsod, itt ők maguk megmondták jobb az élet itt nálunk.
Ez meg csak az anyagi része, az egyéb részekbe bele se megyek, hogy kint milyen bürokrácia van, néhol mennyire elnyomják őket, stb.

" Ha már annyira gyalázod Romániát, vedd már a fáradságot hogy olyan pontokat gyűjtesz amikben a magyarok tényleg jobbak - pl. nálunk még nem volt rá példa hogy kormánytagokat korrupció miatt elővettek volna: a románoknál már többször is. Ott még valahogy működik a jogállamiság."
Le is csukták mindet?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!